Cât timp se fierb CREVEȚII. Care este secretul gospodinelor?

Cât timp se fierb CREVEȚII. Care este secretul gospodinelor?
Cât timp se fierb CREVEȚII. Care este secretul gospodinelor?

Vezi mai jos cât timp se fierb creveții, dar și care este cea mai ușoară metodă de a-i curăța, folosind o scobitoare.

Indiferent dacă optezi pentru creveți întregi sau decorticații, prefierți, proaspeți sau congelați, creveții reprezintă un preparat delicios care se consumă în toată lumea.

Creveții au pătruns în mai multe bucătării europene și nu numai, iar din ei se prepară o mulțime de preparate delicioase.

Creveții servesc ca hrană pentru mulți pești și mamifere marine. Multe specii de creveți sunt pescuiți pentru carnea foarte gustoasă, ca de exemplu crabul-Pandalus (Pandalus latirostris) din Extremul Orient.

Cât timp se fierb creveții congelați

Reteta creveti congelati
Cum se prepara crevetii congelati[Sursa foto: PixaBay]

Spre deosebire de crabi și homari, creveții se descurcă mai bine să înoate decât să meargă. Corpul lor are de la 2 până la 30 de centimetri lungime și este turtit lateral și încovoiat.

Crevetii proaspeți, indiferent de felul acestora, trebuie să fie foarte curați și să aibă un aspect umed, precum și un miros proaspăt, asemănător cu cel al peștelui marin.

Atunci când optezi pentru creveții întregi, alege-i pe cei care au dimensiuni cât mai mari ori măcar dublul dimensiunii celor decorticați. Trebuie să ții cont și de faptul că se consumă doar coada, așa că atunci când sunt preparați carnea acestora scade.

Paste cu creveti
Paste cu creveti reteta[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: NOTEAZĂ: Care este garnitura potrivită pentru creveți. 5 idei pe placul tuturor

Atunci când sunt cumpărați cruzi, creveșii au o culoare gri-albăstruie, iar după preparare devine roz. Nedecorticați, creveții au nuanțe ușor portocalii pe cochilie.

Pentru a fi decorticați, trebuie spălați foarte bine în apă rece mai întâi. După aceea, creveții se apucă cu mare atenție dinspre cap spre coadă, aprope de îmbinarea acestora.

Se rup cu atenție, astfel ca toată carnea să rămână la coadă. Următorul pas este ruperea picioarelor din zona cozii și desfacerea solzilor.

Pe spatele cozii creveților se află o dungă închisă la culoare. Acea dungă reprezintă intestinul crevetelui și poate fi scos cu ajutorul unui cuțit, crestând ușor sau cu ajutorul unei scobitori, pornind de la ultima vertebră. Dacă sunt creveții preferți, acest lucru va fi mai greu de realizat.

În cazul nu este nevoie ca să fie decorticați, creveții trebuie doar spălați foarte bine, apoi lăsați să se scurgă înainte de a fi preparați. Surplusul de apă de poate șterge cu ajutorul unui prosop de bucătărie din hârtie.

Cât timp se fierb creveții

Cat timp se fierb creveții
Cat timp se fierb creveții pentru a nu se întări carnea[Sursa foto: PixaBay]

Când vine vorba despre timpul de preparare al creveților, creveții de dimensiune mică sau medie au nevoie de 2-3 minute de fierbere, în timp ce creveții mari ori creveții nedecorticați au nevoie de 5- 7 minute pentru a se fierbe perfect.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: DESCOPERĂ: Cum sau cu ce se mănâncă creveții

În schimb, creveșii pregătiți la grill sau pe grătar au nevoie doar de aproximativ 3 minute de preparare pe fiecare parte, iar cei prăjiți între 2 și șase minute, în funcție de mărime.

Creveții semipreparați nu au nevoie decât de 2 minute de fierbere. În cazul în care sunt fierți prea mult, carnea creveților devine tare și nu mai este bună. Pentru a evita întărirea lor, se încearcă în timpul fierberii ca să vezi dacă sunt bine pătrunși iar carnea este opacă.

Decorticare creveți prefierți
Cum se face decorticarea creveților[Sursa foto: PixaBay]

Rețetă creveți congelați- Creveți cu usturoi

ngrediente:
250g creveti
3 căței de usturoi
10ml ulei de masline
30g unt

Într-o tigaie încăpătoare se pun uleiul de măsline, untul și cățeii de usturoi tăiați felii subțiri. Se amestecă ușor pentur a nu se arde usturoiul. Se adaugă creveții și se sotează timp de 2- 3 minute. Se condimentează cu sare și cu piper după gust. Se adaugă busuioc și părunjel mărunțit, precum și usturoi trecut prin presă și se lasă timp de 1 minut, apoi se trage tigaia deoparte.

De asemenea, creveții pot fi consumați cu paste, cu risotto ori cu unt, după preferința fiecăruia. În plus, se pot găti și cu diferite sosuri sau se pot adăuga la paella, un celebru preparat din Spania.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

3 rețete rapide și ușoare cu fructe de mare

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies