Descoperă care sunt cele mai gustoase garnituri potrivite pentru creveți și cum le poți prepara.
Creveții sunt extrem de savuroși și ușor de gătit, fiind un preparat versatil, întrucât aroma lor se va schimba în funție de garnitura care li se alătură în farfurie.
Creveții te vor duce cu gândul la o vacanță pe malul Mării Mediterane. Sunt extrem de aspectuoși, dar și bogați în vitamine(A, B12, D, E), având un conținut ridicat de fier, fosfor seleniu, zinc, magneziu și iod.
Citeste si: Iata cum puteti pregati pestele dupa o reteta din bucataria mediteraneana
Creveții pot fi așezați pe grătar, rostogoliți în tigaie, după ce au fost stropiți în prealabil cu ulei de măsline sau pot fi serviți în combinație cu un piure cremos. De asemenea, creveții pot fi adăugați într-o supă delicioasă cu lapte de cocos.
Citeste si: CITEȘTE: Cum sau cu ce se mănâncă creveții
Ce fel de garnitură se potrivește lângă creveți
1.Creveții curățați sunt delicioși în combinație cu usturoi prăjit în unt și mirodenii, în funcție de preferințele fiecărei persoane.
2.Creveții fierți pot fi combinați cu felii proaspete de lămâie și brushete crocante. Veți obține o masă extrem de gustoasă și sățioasă.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
3.Creveții pot fi serviți cu legume proaspete sau prăjite în tigaie, alături de un vin alb demisec.
4.Întrucât intră în categoria fructelor de mare, creveții se potrivesc de minune cu orezul alb, brun sau sălbatic.
5.Crevețiide marfă se combină perfect cu salată verde, avocado și roșii.
Dacă vreți să adăugați un dressing, sosurile pe bază de lămâie sunt cele mai gustoase în combinație cu creveții.Citeste si: 5 mancaruri japoneze pe care nu le poti rata
Rețete de garnitură pentru creveți
Garnitură regală pentru creveți
Într-o tigaie bine încinsă, adăugați două linguri de ulei de măsline, apoi turnați un amestec de legume regale, pe care îl găsiți în comerț.
Legumele se potrivesc perfect cu creveții, însă pentru un plus de savoare, puteți adăuga și sos de usturoi sau iaurt grecesc.
Citeste si: Fructele de mare sunt de post? Uite ce zic teologii!
Creveți cu garnitură de cartofi și sos de smântâna
Spălați cartofii și puneți-i într-o oală la fiert.
Între timp, pregătiți sosul de smântână:
Pisați usturoiul și frecați-l cu sare și ulei, apoi adăugați zeamă de lămâie, smântână și mărar până obțineți o pastă omogenă.
Scoateți cartofii de la fiert, decojiți-i și tăiați-i rondele.
Ungeți cu ulei de măsline o tavă termorezistentă, așezați rondelele de cartofi și condimentanți-le cu sare, piper, busuioc și boia, după gust. Lăsați-i la cuptor până devin aurii.
Adăugați creveții și astfel veți obține o masă consistentă, plină de nutrienți, care va aduce aportul necesar de energie, până la următoarea masă.