Ca si alte superalimente, catina contine numerosi antioxidanti puternici care ajuta corpul sa se apere de radicalii liberi (asociati in prezent cu aproape orice boala si cu procesul de imbatranire).
Dar catina are si alte proprietati, este o sursa excelenta de Omega 7. Nu este o greseala de tipar. Ai auzit probabil de acizii grasi Omega 3, 6 si 9, dar si acizii grasi Omega 7 sunt importanti. Iar catina este una dintre sursele cele mai bune a acestor acizi grasi esentiali.
Catina est o uzina de nutrienti- Catina contine peste 190 de nutrienti si fitonutrienti, ceea ce o transforma intr-un superaliment extrem de puternic.
Afectiuni respiratorii si boli de inima- Astmul, tusea cronica, alte afectiuni respiratorii si probleme dermatologice sunt doar cateva afectiuni pentru care se foloseste catina in mod traditional, dar s-a demonstrat ca poate imbunatati si sanatatea oculara, bucala si
Vindeca afectiunile gastrointestinale (GI)- Compusii sai anti-ulcer in combinatie cu proprietatile naturale antiinflamatorii fac din catina o alegere perfecta pentru problemele gastrointestinale. Uleiul acopera stomacul si tractul gastrointestinal (GI) cu un strat protector si vindecator, reducand efectele unor microbi daunatori precum E-coli.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Regenereaza pielea- In ceea ce priveste afectiunile pielii, s-a dovedit eficienta intr-o varietate de boli, precum: acnee, arsuri, dermatita, eczema, rozaceea, vergeturi si rani. Multi dintre cei 190 de nutrienti contribuie la vindecare, dar cantitatea mare de acizi grasi Omega 7 are contributia principala la regenerarea celulelor pielii, precum si la atenuarea ridurilor si a aspectului de piele imbatranita.
Conform studiilor publicate in revista Comunicari Stiintifice Biochimice si Biofizice, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca fructele de catina pot fi utilizate cu scop terapeutic contra afectiunilor inflamatorii ale pielii.Combate Cancerul- Abilitatile catinei de combatere a cancerului sunt impresionante. Intr-un studiu publicat in ISRN Farmacologie, cercetatorii au descoperit eficienta catinei in uciderea celulelor canceroase si a leucemiei limfatice. Alte studii publicate in revistele Fitoterapia si Nutritia si Cancerul au demonstrat ca fructele de catina manifesta o activitate antitumorala remarcabila si efecte anticanceroase.
Pierderea in greutate- Ca si cum cele mentionate pana acum nu ar fi fost suficiente ca sa iubesti catina, iata ca acest superfruct superdotat ajuta si la pierderea in greutate. Putine alimente egaleaza catina in continutul sau de Omega 7, care opresc organismul din stocarea grasimilor. Ajuta, in acelasi timp, ca persoanele care au pierdut in greutate sa si-o poata mentine.
Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro
Deteriorarea
Super-imunitate, energizant, protectie UV- Ca orice aliment atat de bogat in nutrienti, nu este surprinzator ca stimuleaza sistemul imunitar si nivelul de energie. Uleiul de catina este si un foarte bun protector contra efectelor solare.
Recomandari de achizitionare- Hexanul este utilizat in procesarea majoritatii catinei de pe piata, chiar si de catre firmele care sustin ca folosesc “uleiuri vegetale” la extragerea compusilor terapeutici ai catinei. Alege o firma redutabila care nu face compromisuri cu calitatea. Exista multe produse pe baza de catina: ulei de catina, capsule cu ulei de catina, ulei din seminte de catina, capsule din seminte de catina, concentrate din catina sub forma de praf, precum si capsule, si multe produse cosmetice de ingrijire a pielii.
Cel mai bine este insa sa folosesti catina cruda, proaspata intreaga si sa te bucuri de ea cat mai mult in sezonul de toamna.
Catina este un aliment ideal pentru perioada de tranzitie catre anotimpul rece.
Sursa: www.viataverdeviu.ro