Ce animale de companie sunt ușor de îngrijit. Pot fi ținute și într-o garsonieră

animale de companie usor de ingrijit
Animalele de companie au reprezentat întotdeauna o bucurie

Animalele de companie au reprezentat întotdeauna o bucurie, fie pentru un copil, fie pentru un adult. Însă știați care sunt animalele ușor de îngrijit?

Aflați din rândurile următoare cum îți pot schimba viața, mai exact, animalele de companie, dar și care sunt aspectele care te vor determina să achiziționezi unul. În plus, descoperiți și care sunt animalele cel mai ușor de îngrijit.

 

Cum îți schimb ă viața un animal de companie

Efecte benefice asupra sănătății mentale

Indiferent de faptul că animalul de companie este un câine, o pisică sau un papagal, a fost descoperit de către cercetători, faptul că există o legătură extrem de puternică între animalele de companie și sănătatea mentală a oamenilor. Acesta este și motivul pentru care câinii, de exemplu, se folosesc și în scop terapeutic, pentru persoanele care suferă de diverse probleme psihice.

Dacă aceste persoane aleg să dețină un animal de companie, datorită atenției pe care o primesc din partea acestora, în corpul lor se pot întâmpla următoarele aspecte:

  • tensiunea arterială scade, prin urmare, la fel se întâmplă și cu riscul de hipertensiune arterială
  • ritmul cardiac este normal, iar respirația devine regulată
  • devin mai calme și mai relaxate, scăpând de stres, nervi sau supărare

Te scapă de stres

Inclusiv acest aspect a fost demonstrat științific, mai exact cu privire la faptul că interacțiunea cu un animal de companie prietenos, ajută la eliberarea de oxitocină, iar astfel, reduce nivelul de cortizol din corp.

În plus, în momentul în care o persoană mângâie un animal de companie, tensiunea arterială scade, având totodată și efectul de a reduce stresul.

animal de companie beneficii
Animalele de companie au reprezentat întotdeauna o bucurie[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Ce trebuie să știi când cumperi un câine

Scade riscul de anxietate

În urma unui studiu din anul 2015, a fost demonstrat faptul că, de exemplu, câinele poate proteja copiii de anxietate.

Pentru a crește activitatea fizică, joaca sau plimbarea cu un câine reprezintă o modalitate numai bună și eficientă pentru persoanele care suferă de obezitate.

În plus, printre nenumăratele beneficii pe care le putem avea, odată ce interacționăm cu un animal de companie, se află și următoarele: poate crește stima de sine (la copiii cu vârsta de 7-8 ani), ajută în prevenirea tulburărilor emoționale, comportamentale și mentale (tot la copii), se poate îmbunătăți și starea de sănătate mentală (la adulți și persoane în vârstă), reducând stresul și absenteismul.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Te scapă de singurătate

Odată ce vei primi în viața ta un animal de companie, indiferent care va fi acela, viața ta se va schimba complet, dar bineînțeles, în bine. Se pare că prezența unui animal de companie, poate elimina sentimentele de singurătate, având un efect pozitiv asupra sănătății persoanelor predispuse la depresie sau anxietate.

animal de companie adoptie
Animalele de companie au reprezentat întotdeauna o bucurie[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Ce înseamnă când visezi câini

 

Animale de companie ușor de îngrijit

Hamsterul

Hamsterul se află pe lista animalelor de companie care sunt ușor de îngrijit. Acesta se recomandă în special pentru persoanele care locuiesc la bloc.

Hamsterul se poate găsi în mai multe specii, printre care și hamsterul sirian, hamsterul chinezesc, hamsterul pitic rusesc, hamsterul pitic rusesc Campbell și hamsterul pitic Roborovski.

Hamsterul este unul dintre animalele de companie care nu are nevoie de foarte mult spațiu, este activ pe timp noapte, ceea ce nu te va deranja în niciun fel, ținând cont de faptul că atunci când ai cele mai multe lucruri de făcut (ziua), acesta doarme.

În cazul în care îți dorești să îl ții ocupat, dar nici să nu se plictisească, ai putea să achiziționezi câteva rampe pe care să urce (pentru cușcă) sau tot felul de tuneluri, rotițe sau mingiuțe cu care să se joace, datorită faptului că acesta are nevoie întotdeauna de mișcare.

Hamsterul este un animal vegetarian, care se poate hrăni cu semințe, cereale, salată, legume și fructe, dar și hrană specială pentru hamsteri.

cum se ingrijeste un hamster
Animalele de companie au reprezentat întotdeauna o bucurie[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citeste si: De ce le plac pisicilor măslinele

Păsările

Păsările se află și ele, de asemenea, în preferințele multor persoane, atunci când vine vorba despre un animal de companie, ușor de îngrijit.   Acestea   nu au nevoie de mult spațiu, însă ține cont de faptul că aceștia își arată afecțiunea, făcând mult zgomot. Printre alegerile cel mai des întâlnite ale proprietarilor de păsări, se află perușii, papagalii sau canarii.

Atunci când vine vorba despre canar, aceasta este o pasăre considerată cea mai puțin pretențioasă pasăre de colivie și cea mai ușor de întreținut, care va avea nevoie de o colivie potrivită și diverse jucării (leagănele și scărițele speciale).

Ține cont de faptul că locuința acestuia trebuie să fie curățată săptămânal, pentru a nu se îmbolnăvi și trebuie ținută departe de umezeală.

animale de companie mici
Animalele de companie au reprezentat întotdeauna o bucurie[Sursa foto: unsplash]
 

Citeste si: Cu ce se ia părul de pisică de pe haine

Peștele

Un acvariu de pești poate reprezenta alegerea numai bună atunci când îți dorești să ai în casă un animal de companie, însă nu deții foarte mult timp la dispoziție încât să te plimbi cu el, de exemplu. Peștii sunt ușor de întreținut, se pare că nu simt nevoia de afecțiune la fel de mult ca alte animale de companie, pot rămâne singuri acasă și nu fac gălăgie.

Pentru persoanele care încă nu au avut până acum un pește, ca animal de companie, se recomandă ca aceștia să achiziționeze peștișorii Guppy. Aceștia sunt peștii cei mai puțin pretențioși și pot crește în acvariu, împreună cu alte specii (Xifo, Molly, Neoni sau Zebre).

Atenție însă la apa în care locuiesc, pentru că aceasta trebuie să fie întotdeauna curată, devenind foarte ușor dependenți de locul în care trăiesc.

Animalele de companie au reprezentat întotdeauna o bucurie[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: De ce stau pisicile la geam



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce înseamnă când visezi câini

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies