Ce categorie de români va primi 500 de lei pe 23 decembrie. Banii vor intra direct pe card

Ce categorie de români va primi 500 de lei pe 23 decembrie. Banii vor intra direct pe card
Ce categorie de români va primi 500 de lei pe 23 decembrie. Banii vor intra direct pe card

Elevii vor primi tichete educaționale de Crăciun! La nivelul Ministerului Fondurilor Europene, în afară de proiectele care sunt deja cunoscute, s-a luat decizia emiterii tichetelor educaționale în 2022.

Decizia era anunțată în luna aprilie, iar sumele erau stabilite la 500 de lei pentru o categorie de elevi. În luna decembrie, ministerul a anunțat o nouă tranșă de tichete pentru 190.000 de elevi.

Citește și: Statul oferă bani românilor. Vouchere până la 23.000 de lei

Tichete educaţionale pentru elevi de Crăciun

În cadrul unui proiect, inițiat de Ministerul Fondurilor Europene, „Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate” s-ai anunțat fonduri susbtanțiale pentru elevii din categoriile defavorizate.

Acestea au fost anunțate încă din aprilie, odată cu începutul anului școlar 2022-2023, când au început să fie distribuite tichetele educaţionale.

Aceste tichete educaționale vor avea valoarea de 500 de lei pentru fiecare elev, iar ei pot intra în posesia sumelor, după ce părintele copilului depune cererea până la data de 10 septembrie la unitatea de învățământ, unde învață elevul.

Cererea trebuia să fie însoțită doar de adeverința de venit a părintelui aferentă lunii iulie 2022.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

La fel ca voucherele de alimente, programul pentru tichete educaționale s-a desfășurat în trei tranșe mari, împărțite pe în patru săptămâni fiecare. Conform Ministerului, ultima tranșă din acest an se desfășoară în perioada decembrie 2022 -ianuarie 2023. Începutul acesteia a fost pe 5 decembrie, având termenul limită de distribuire pe 23 decembrie.

Ce categorie de români va primi 500 de lei pe 23 decembrie
Ce categorie de români va primi 500 de lei pe 23 decembrie[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Ce se va întâmpla cu pensiile în ianuarie 2023. Ministrul Muncii a făcut anunțul

Românii incluși în aceste programe sociale au primit mai mulți bani în luna decembrie

Românii incluși în aceste programe sociale au primit mai mulți bani în luna decembrie.  Banii anunțați de către Ministerul Fondurilor Europene, fiind vorba de voucherele pentru alimente și aceste tichete educaționale.

Atunci când vine vorba despre elevii din categoriile defavorizate, Ministerul va oferi aceste tichete educaționale pe data de 23 decembrie.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Suma 500 de lei va fi regăsita pe cardurile emise din data anunțată. Conform normelor din program, aceste tichete educaționale sunt folosite doar pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte cu banii de pe cardurile preșcolarilor și elevilor.

„Cardurile pentru de sprijin educațional au fost transmise inspectoratelor școlare județene, iar acestea le-au distribuit fiecărei unități de învățământ pentru a ajunge la copiii din familiile defavorizate. Cardurile vor permite acordarea de ajutoare sociale elevilor din învățământul de stat (preșcolar, primar, gimnazial) care îndeplinesc următoarele condiții.

Preșcolari proveniți din familii (inclusiv cele monoparentale) al căror venit net mediu lunar pe membru de familie este până la 1,06 din valoarea Indicatorului Social de Referință – ISR (pentru anul 2022, valoarea ISR este de 525,50 lei). Elevii care sunt în întreținerea familiilor cu un venit mediu net lunar/ membru de familie este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe țară în luna iulie a fiecărui an.
Suma de 500 lei, disponibilă pe fiecare card, va putea fi utilizată pentru cumpărare de rechizite și îmbrăcăminte pentru a merge la grădiniță/ școală.”,
se arată în comunicatul inițial al ministerului.

Ce categorie de români va primi 500 de lei pe 23 decembrie
Ce categorie de români va primi 500 de lei pe 23 decembrie[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Crește valoarea tichetelor de vacanță din 2023. Care a fost decizia luată de Guvern



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce se va întâmpla cu pensiile în ianuarie 2023. Ministrul Muncii a făcut anunțul

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Crește valoarea tichetelor de vacanță din 2023. Care a fost decizia luată de Guvern

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies