Ce este karma și cum ne influențează viața? Când putem spune „Karma e de vină” și când trebuie să ne asumăm responsabilitatea

Ce este karma și cum ne influențează viața?
Ce este karma și cum ne influențează viața?

Află din rândurile următoare ce este mai exact karma și cum ne influențează ea viața.

Poate că și tu ai spus de multe ori „Karma e de vină!” pentru tot ce ți s-a întâmplat rău de-a lungul vieții, fără să știi mai exact ce sau cine este această karma și ce reprezintă ea cu adevărat. Află în continuarea articolului ce este mai exact karma, cum îți influențează ea viața, ce trebuie să faci atunci când karma nu îți este favorabilă și când ar trebui să-ți asumi responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în viața ta.

Ce este, de fapt, karma

Citește și: Greșelile din viața trecută pot fi corectate în funcție de data nașterii

Ce este karma și cum ne influențează viața?
Ce este karma și cum ne influențează viața?[Sursa foto: freepik]

Karma este un termen întâlnit mai ales în hinduism și are legătură cu reîncarnarea sufletului. Acest concept este privit din perspectiva acțiunilor pe care o persoană le-a desfășurat într-o viață anterioară și care se reflectă în viața prezentă.

Potrivit specialiștilor în domeniu, de-a lungul vieții ni se întâmplă numeroase evenimente și cunoaștem diverși oameni care au o legătură mai puternică sau nu cu karma noastră. De exemplu, prietenii pe care îi avem de-a lungul vieții, familia în care ne naștem și oamenii cu care interacționăm la un moment dat în viață au legătură cu karma vieții noastre trecute.

Unii dintre ei ne influențează mai mult viață, iar alții într-o manieră mai mică, dar fiecare au un rol de îndeplinit în atingerea acestei energii care se numește karma.

Cum îți este viața influențată de karma

Ce este karma și cum ne influențează viața?
Ce este karma și cum ne influențează viața?[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Se spune că acțiunile pozitive pe care le-ai făcut într-o viață anterioară îți vor influența karma din prezent, iar acțiunile negative pe care le-ai săvârșit vor fi răzbunate în viața din prezent prin intermediul unei karma.

Acest lucru este valabil și în prezent, neavând legătură doar cu viețile anterioare. Astfel, dacă la un moment dat în viață ai făcut un rău unei persoane sau un bine, la un moment dat acesta ți se va întoarce. Karma funcționează astfel conform legii compensației și se bazează pe acțiunile pe care le faci pentru beneficiul celor din jur, altruismul, empatia și bunăvoința fiind unele dintre valorile esențiale pe care se bazează karma.

Tipuri de karma

Citește și: Ce este karma familială

Ce este karma și cum ne influențează viața?
Ce este karma și cum ne influențează viața?[Sursa foto: freepik]

Conform specialiștilor în domeniu, există mai multe tipuri de karma, iar acestea diferă în funcție de nivelul la care se manifestă.

Karma individuală

Karma individuală are legătură cu acțiunile fiecărui individ în parte și se manifestă la nivelul fiecăruia prin intermediul faptelor pozitive sau negative pe care le-a făcut fiecare om.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."- stirilekanald.ro

Karma familială

Karma familială se manifestă la nivel de familie și înseamnă ca unele fapte pe care bunicii, părinții, frații sau alte persoane din cadrul familiei tale, le-au săvârșit, acestea se vor manifesta la un moment dat asupra ta.

De asemenea, putem să vorbim și despre menirea pe care o are fiecare într-o familie, aceea de a vindeca anumite traume sau răni pe care le are familia respectivă, îndeplinindu-și astfel karma.

Karma colectivă

Karma colectivă se referă la karma unui oraș sau a unui loc, o karma națională și internațională. Acest concept karmic se bazează pe ideea că un om are de suferit de-a lungul vieții sale doar din cauza faptului că face parte dintr-un anumit popor, se află într-o anumită regiune sau este născut cu o anumită naționalitate.

Ce să faci atunci când karma nu îți este favorabilă

Ce este karma și cum ne influențează viața?
Ce este karma și cum ne influențează viața?[Sursa foto: freepik]

Se spune că fiecare persoană se naște cu o anumită karma. Aceasta poate să fie pozitivă sau negativă. Partea bună este că putem să ne schimbăm karma prin intermediul acțiunilor noastre. În acest caz, amintim din nou despre principalele valori pe baza cărora este construită o karma pozitivă: altruismul, empatia și bunăvoința. Astfel, dacă de-a lungul vieții cultivi în interiorul tău aceste valori și acționezi benefic atât pentru tine, cât și pentru ceilalți, fără să repeți atât greșelile tale cât și pe cele ale înaintașilor tăi, atunci vei avea parte de o karma favorabilă.

Așadar, înainte să dai vina pe karma, ar trebui să îți asumi responsabilitatea pentru faptele tale și să te gândești dacă nu cumva o acțiune de a ta a declanșat această karma. Totodată, ar trebui să te gândești cum poți repara aceste lucruri pentru că indiferent de cât de rea ar fi karma ta, mereu se poate schimba prin bunătate și acțiuni pozitive.  



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce ne aduce anul 2023? ”Va fi despre credință, preoți, biserică...”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Mia a murit la 8 ani, după ce medicii au trimis-o acasă. Copila suferea de o boală gravă, dar medicii au diagnosticat-o cu o banală răceală


Cookies