Ce este dezvoltare personala? Esti pe drumul cel bun?

Ce este si ce nu este dezvoltare personala?
Ce este si ce nu este dezvoltare personala?

Cu siguranta este benefic sa participi la diverse cursuri si sa citesti si sfatul nostru este sa nu te opresti.

Ce este si ce nu este dezvoltare personala? Cu siguranta este benefic sa participi la diverse cursuri si sa citesti si sfatul nostru este sa nu te opresti. Totusi, dezvoltarea personala inseamna mai mult de atat. Ceea ce acumulezi ca informatie, trebuie pus si in practica.

Inainte de a puncta ce inseamna acest concept, ar trebui sa punctam ce anume nu inseamna. Prea des conceptul de dezvoltare personala se confunda cu idei care atrag mai degraba regresie personala.

Dezvoltarea personala este mai mult decat un simplu citit

Cititul este minunat, are rolul sau, iti deschide perspectivele si iti construieste o noua imagine asupra orizontului. Problema apare atunci cand diferite concepte nu sunt si puse in practica. Este o iluzie, doar ti-ai pacalit creierul, daca tu consideri ca ti-ai imbogatit cunostintele insa, in realitate, nu concepi pasi concreti in imbunatatirea vietii tale.

Ce este si ce nu este dezvoltare personala?
Ce este si ce nu este dezvoltare personala? [Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Dezvoltarea personala este mai mult decat o simpla gandire pozitiva

Gandirea pozitiva cu siguranta isi are folosul sau, in primul rand iti ajuta sanatatea fizica si mentala. Stresul provoaca multe boli si imbatraneste corpul prematur. O gandire optimista te poate scapa de multe belele.

Insa, este o diferenta majora intre a lucra cu tine si cu viata ta intr-o nota optimista vs a spera la minuni picate din cer, pentru ca, orice ar fi, tu gandesti mereu ca lucrurile se vor rezolva, de ce nu, chiar de la sine.

Ce inseamna de fapt dezvoltare personala?

Din simpla sa descriere, se pot intelege multe, doar prin asocierea acestor doua cuvinte: dezvoltare+ personala.

Daca esti axata pe actiuni care nu produc schimbare benefica, atunci nu esti pe un drum al dezvoltarii. Asadar, lipsa efectelor anuleaza conceptul ca ne-am dezvolta personal. Dezvoltarea personala este, in esenta ei, actiunea de a se dezvolta si rezultatul ei. Apoi, expresia dezvoltare personala include cuvanutul „personala”, prin urmare se refera la ceea ce faci tu pentru tine, ceea ce simti sau ceea ce esti.

Dezvoltarea personala este despre ceea ce faci

Activitatile pe care le intreprizni zilnic se numesc dezvoltare personala daca au rezultate de crestere interioara. Aceste actiuni ar trebui sa aiba drept scop final cladirea personalitatii. Dezvoltarea personala inseamna a inchide o carte si a trece la actiune. Obiceiurile proaste trebuie inlocuite cu unele mai bune.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citeste si: Iti doresti o viata frumoasa? Atunci trebuie sa crezi din tot sufletul ca o meriti

Dezvoltare personala este despre ceea ce simti

Multi vad, putini inteleg. Multi inteleg, putini simt. Cand practici recunostinta, empatia, iubirea, devotamentul, atunci vei simti ce inseamna cu adevarat sa simti. Cand vei sti ce vrei sa faci cu viata ta, care este sensul vietii tale, vei elibera acele sentimente unice.

Dezvoltare personala este despre ceea ce esti

Cine esti cu adevarat? Sa vorbesti despre cine esti inseamna sa iti vorbesti convingerile, lucrurile in care crezi, ce anume te indeamna sa faci aceasta lume un loc mai bun. Oare iti folosesti potentialul cu adevarat? Daca esti azi la fel ca si ieri, poti spune ca ai identitate, dar nu poti spune ca te-ai dezvoltat. Dezvoltarea personala inseamna, preponderent, sa devii mai fericita maine decat ai fost astazi.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies