Ce face Gabriela Cristea cu lămâile și portocalele rămase după ce le rade coaja. Secretul de care se folosește prezentatoarea TV. „Nu risipesc absolut nimic. Cât de bună va fi!”

Ce face Gabriela Cristea cu lămâile și portocalele rămase după ce le rade coaja. Secretul de care se folosește prezentatoarea TV. „Nu risipesc absolut nimic. Cât de bună va fi!”
Ce face Gabriela Cristea cu lămâile și portocalele rămase după ce le rade coaja. Secretul de care se folosește prezentatoarea TV. „Nu risipesc absolut nimic. Cât de bună va fi!”

Gabriela Cristea a dezvăluit cum folosește lămâile și portocalele după ce le rade de coajă.

Cunoscuta prezentatoare TV, Gabriela Cristea, este mereu activă în mediul online și împarte de fiecare dată secrete din bucătărie cu urmăritorii ei. De această dată, vedeta TV a dezvăluit ce face cu portocalele și lămâile care au rămas după ce le-a ras coaja pe care o folosește în diferite combinații. Aceasta începe prin a stoarce toate lămâile, iar sucul îl pune în forme de gheață, pe care le bagă la congelator și le folosește atunci când are nevoie de ele.

  „Știți că am făcut limoncello. Am făcut și de lămâi, dar și din portocale. Am pus coajă de lămâie și coaja de portocale la macerat. O să mă întrebați ce vom face cu lămâile și portocalele care au rămas. Cu portocalele mai avem ce să facem, dar cu lămâile, să vă arăt ce fac eu cu zeama de lămâie, dacă îmi rămân lămâi. Știți că eu folosesc coaja destul de mult la prăjituri.

Luăm lămâile și le stoarcem. Am aici un storcător și rând pe rând storc toate lămâile. Avem aproximativ 700 ml de suc. Evident că nu pot să-l folosesc acum, decât dacă aș avea o petrecere. Puteți să folosiți sucul acesta la orice doriți. Puteți să faceți limonadă, puteți să-l folosiți într-o prăjitură, puteți să faceți un sos. Eu fac un sos delicios cu lămâie și cu ulei de măsline, cimbru, un pic de usturoi și sare.
Este un deliciu. Am găsit aceste forme care sunt un pic mai mari și sunt pentru congelator. Voi turna în forme și bag sucul de lămâie la congelator. Nu voi pune până sus, deoarece va crește în volum la congelator. Când am nevoie, scot doar un cub sau două pentru ce vreau să fac la momentul acela. Nu risipesc absolut nimic. Acestea merg la congelator și ne ocupăm și de portocale.”,
a spus Gabriela Cristea.

Ce face vedeta TV cu portocalele rămase după ce au fost rase de coajă

Citește și: Gabriela Cristea, idee de masă rapidă și gustoasă! Cum prepară vedeta coastele cu cartofi la cuptor? „Vă arăt o altă rețetă pe care o fac eu atunci când nu am timp. O să fie un deliciu.”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Gabriela Cristea, gânduri din prima zi de școală. Provocările prin care a trecut cu una din fiicele sale. „Sunt sigură că totul va fi bine, dar nu pot să nu trăiesc emoțiile cu intensitate”

La fel procedează prezentatoarea TV și cu portocalele, le stoarce foarte bine, iar sucul proaspăt obținut îl pune într-un recipient cu capac, urmând să fie consumat în următoarea perioadă de întreaga familie.

După ce cuburile au înghețat, aceasta a scos unul dintre ele și a făcut o limonadă cu mentă.

  „Și portocalele trebuie folosite pentru că știți că eu sunt împotriva aruncării mâncării. Este foarte bine ca atunci când facem ceva și ne rămâne mâncare, să găsim soluții pentru a conserva. Și cu portocalele procedăm la fel, le tăiem în două și le stoarcem bine. La mine în casă a mirosit doar a citrice.

Este un miros extraordinar. Mie-mi plac parfumurile cu citrice. Și din portocale mi-au ieșit aproximativ 800 ml. Îl torn în această sticlă, îi pun capacul și o voi duce la frigider. Am 800 ml de suc pe care cu siguranță îl vom consuma zilele acestea și gata e problema, să nu aruncăm. După câteva ore sau a doua zi, cum aveți răbdare, cuburile sunt înghețate. Vreau să fac o limonadă. Pun mentă, o vom și activa un pic. Încerc să îl desfac în două să intre. Peste lămâia aceasta vom pune și o lingură de miere. Evident că puteți adăuga aici și niște feliuțe de lămâie pr oaspete, dar pe măsură ce amestecam, cuburile se vor desface în limonadă și nici nu vreau să mă gândesc cât de bună va fi.”, a mai povestit vedeta TV.

Citește și: Cine este actorul care îi dă viață lui Yaman, protagonistul din „Inimă rebelă”. Acesta a câștigat inimile telespectatorilor în serialul „Totul pentru familia mea”- kanald.ro

Citește și: Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Gabriela Cristea, gânduri din prima zi de școală. Provocările prin care a trecut cu una din fiicele sale. „Sunt sigură că totul va fi bine, dar nu pot să nu trăiesc emoțiile cu intensitate”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Drama neștiută a lui Tily Niculae! Fiica sa a suferit un accident vascular cerebral la 12 ani: ”A căzut în cadă”

Ministrul Muncii, anunț pentru pensionarele din țară! Ce perioadă nu se ia în calcul la stabilirea pensiei

Patrick îi face ochi dulci noii concurente! „E o fată frumoasă...”. Aflați cum va reacționa Bianca Giurcă într-o nouă ediție incendiară din „Casa iubirii”, miercuri, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies