Ce înseamnă cifrele de pe oua. Care este semnificația fiecărui cod de pe aceste produse!

Ce înseamnă cifrele de pe oua. Care este semnificația fiecărui cod de pe aceste produse!
Ce înseamnă cifrele de pe oua. Care este semnificația fiecărui cod de pe aceste produse!

Ouăle reprezintă produse alimentare extrem de benefice pentru organism. Acestea sunt o sursă importantă de proteine și reprezintă o bază în bucătărie, fiind introduse în o mulțime de preparate culinare.

Deși mulți oameni prefer ouăle de țară, naturale, crescute în propria gospodărie, majoritatea le cumpără din comerț, mai ales în cazul celor ce locuiesc la oraș. De aceea, este important să știm ce consumăm și de unde provin aceste produse. Un ou din comerț are inscripționat niște litere și niște cifre, ce au o anumită simbolistică, însă mulți ignoră aceste aspecte.

În cazul literelor, aceste semnifică țara de proveniență și județul.

De asemenea, data de expirare este inscripționată pe un astfel de produs și este important să ținem cont de aceasta. Cu toate acestea, este vizbil și un alt număr, pe care majoritatea dintre noi nu îl iau în seama, însă importanța sa este mare. Trebuie să știm ce înseamnă cifrele de pe ou, deoarece acestea reflectă modul în care au fost hrănite și crescute păsările. În funcție de hrana și mediul de creștere al găinilor, prețul pentru un ou diferă.

0-ouă provenite de la păsări crescute în sistem convențional

ce inseamna cifrele de pe oua
Ce înseamnă cifrele de pe oua[Sursa foto: Freepik]

Dacă pe ou este inscripționată cifra 0, înseamnă că acestea provin de la găini crescute în mod ecologic, într-un spațiu suficient de larg, însă fără să fie băgate în cuști. Aceste produse pot fi considerate calitative, deoarece animalele nu sunt hrănite cu furaje ce conțin aditivi sau coloranți sintetici. Mai exact, găinile de la care provin aceste oua consumă iarbă natural, ce nu a fost tratată chimic anterior.

De aceea, este recomandat să fiți foarte atenți la raft. Aceste ouă reprezintă o variantă mult mai sănătoasă pentru organism.

1- ouă provenite de la păsări crescute în sistem îmbunătățit

oua cod 2
Ce reprezintă numărul 2 pe un ou[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ouăle ce au inscripționate cifra 1 provin de la găini ce au crescut în aer liber.

Animalele au fost crescute într-un mod relativ propice, fiindcă au avut spațiu de 4 m pătrați, având acces la o zonă largă în aer liber, unde există vegetație. Cu toate acestea, modul în care găinile respective sunt hrănite nu este total natural, hrana acestora nefiind certificată ecologic.

2- ouă provenite de la păsări crescute în sisteme alternative

Foarte multe ouă din comerț se încadrează în această categorie.

În cazul în care ouăle au scris cifra 2, acest lucru înseamnă cu găinile au fost crescute la sol, în hale. Chiar dacă acestea pot fi consumate, nu sunt recomandate copiilor. Așadar, această categorie de  ouă nu reprezintă  cea mai sănătoasă și nutritivă variantă.

3- ouă provenite de la păsări crescute în sisteme ecologice

oua cod 1
Ce înseamnă cifra 1 pe un ou[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Simptome și semne ale scarlatinei la copii. Descrierea simptomelor specifice

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”- stirilekanald.ro

Ouăle ce au inscripționată cifra 3 nu reprezintă o opțiune prea bună pentru o alimentație sănătoasă, atât din cauza modului de creștere al găinilor, cât și alimentația acestora. Găinile respective se nasc și cresc sub un stres continuu, deoarece sunt crescute în cutii de mici dimensiuni, ce stau una peste cealaltă. Din păcate, aceste animale nici măcar nu văd lumina zilei, ceea ce le produce mult cortizol, care nu aduce un aport bun pentru organismul omului Hrana cu care animalele respective sunt hrănite constituie o mare problemă, deoarece este reprezentată din medicamente și furaje modificate genetic.

cod oua ce inseamna
Ce reprezintă codul de pe ouă[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cât timp se fierb ouăle poșate. Câte minute trebuie fierte

Unii oameni consumă cel puțin un ou zilnic, sub diverse forme, însă nu sunt documentați cu privire la dependență. În special pentru produsele de origine animală, este esențial să știm cu ce sunt hrănite animalele și sub ce condiții de viață trăiesc. Este esențial să acordăm o mare atenție la cumpărături, pentru ca organismul nostru să fie cât mai păzit de toxine. De aceea, este esențial ca de fiecare data când cumpărăm ouă din comerț, să alegem varianta cea mai naturală, chiar dacă de cele mai multe ori, aceasta este ceva mai costisitoare.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Biscuiți cu umplutură de marmeladă de fructe de pădure. Rețeta perfectă pentru un desert delicios și rapid!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul


Cookies