Ce înseamnă EDT la parfumuri. Cunoaște detaliile și subtilitățile acestei categorii parfumate!

Ce înseamnă EDT la parfumuri. Cunoaște detaliile și subtilitățile acestei categorii parfumate!
Ce înseamnă EDT la parfumuri. Cunoaște detaliile și subtilitățile acestei categorii parfumate!

Există nenumărate tipuri de parfumuri. Însă știați ce înseamnă, mai exact, EDT?

Aflați din rândurile următoare ce înseamnă, mai exact, termenul de "EDT" la parfumuri, cum puteți înțelege mai bine concentrațiile sale, dar și care sunt notele dominante. În plus, descoperiți și cât de persistent este un astfel de parfum, dar și în ce sezon este mai potrivit să fie purtat. 

Ce înseamnă EDT la parfumuri. Cunoaște detaliile și subtilitățile acestei categorii parfumate![Sursa foto: freepik]

Înțelege diferitele concentrații 

Pe scurt, și înainte de toate, trebuie explicat faptul că acronimul “EDT”, înseamnă “Eau de Toilette”, în traducere, Apă de toaletă.

Acesta este tipul de parfum care deține o formă mai ușoară de parfum, destul de diluată, comercializată deseori sub formă de sticlă cu pulverizator. 

Cu toate acestea, s-ar părea că specialiștii sunt cei care consideră Apa de toaletă, un parfum excelent, care deține o notă de luat în calcul, cu o istorie foarte interesantă. Se pare că acest termen a fost greșit înțeles de nenumărate ori, având traduceri dintr-o limbă în alta.

Astfel, termenul nu înseamnă, de fapt, toaletă, ca atunci când mergi la baie, în sensul acela, ci mai degrabă, termenul este derivat dintr-o cârpă numită “Toile”, care era de fapt o pânză pe care se impregnau parfumuri grele, pentru o perioadă lungă de timp. Iar ținând cont de faptul că igienizarea nu era atât de populară la acea vreme, cum este acum, oamenii se trezeau, se frecau pe corp cu respectiva cârpa, iar astfel, ștergeau mirosul nedorit, de după somn. 

Astfel, în funcție de parfumul ales, dar și de concentrația sa, Apa de toaletă ar trebui să rămână pentru o mai lungă perioadă de timp pe piele, iar cu cât performanța sa este mai veche, cu atât ar trebui să fie și mai puternică. De asemenea, raportul de calitate-preț poate aduce reacții pozitive în ceea ce privește orice Apă de toaletă. 

tipuri de parfumuri
Ce înseamnă EDT la parfumuri[Sursa foto: freepik]

 

Descoperă notele de arome 

Atunci când vine vorba despre notele aromate ale Apei de toaletă (EDT), se pare că aceasta, în primul rând, reprezintă denumirea pentru o soluție de ulei parfumat, cu alte cuvinte, aceasta se bazează în special pe alcool, raportul de utilizare al uleiului de parfum fiind de 4-8% în alcool, mai exact de aproximativ 80-90%.

Din această categorie fac parte majoritatea parfumurilor pentru bărbați, însă se pot întâlni și parfumuri pentru femei.

Astfel, mirosul proaspăt și curat nu are cum să lipsească niciodată atunci când vine vorba despre Apa de toaletă, însă totodată nici cel mai puternic, regăsit deseori la diverse astfel de parfumuri, de-a dreptul grozave. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

despre parfumuri
Ce înseamnă EDT la parfumuri[Sursa foto: freepik]

 

Testează pe piele 

Atunci când vine vorba despre persistența Apei de toaletă, se pare că, din cauza faptului că nu este foarte concentrată, acest aspect îi oferă totodată avantajul de a fi folosită în cantități mai mari. Astfel, este indicat prin intermediul conținutului ridicat de alcool, faptul că nu persistă timp de prea multe ore. 

Pentru a avea o idee mai clară, specialiștii menționează faptul că Apa de toaletă durează de obicei între 6 și 8 ore, în funcție de tipul de ingrediente pe care le deține parfumul. Bineînțeles că acest aspect poate să varieze și în funcție de aplicarea pe piele, însă de obicei, Apa de toaletă va dura între 8-10 ore, poate chiar și 12 ore, la anumite parfumuri. 

edt parfum
Ce înseamnă EDT la parfumuri[Sursa foto: freepik]

 

Alege un parfum care se potrivește personalității și stilului tău 

Ținând cont de faptul că Apa de toaletă conține între 3 și 15 procente de uleiuri esențiale, acest aspect o face să fie una dintre cele mai populare variante de parfumuri, dacă ținem totodată cont și de raportul preț-calitate. Cert este că rămâne foarte convenabil. 

Pe lângă acest lucru, parfumul ales, oricare este acela, trebuie să se potrivească atât cu personalitatea ta, cât și cu stilul tău propriu. Astfel, un parfum ar trebui să fie întotdeauna cât mai puternic posibil, așa cum este și Apa de toaletă. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ce înseamnă EDT la parfumuri[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cine a fost Coco Chanel. Cum a reușit să creeze un adevărat imperiu și un brand consacrat în toată lumea?

 

Sezon și ocazie 

Bineînțeles că atunci când vine vorba despre un parfum, trebuie să fie cunoscut atât sezonul, cât și ocazia la care se recomandă să fie purtat. Cu toate acestea, în ceea ce privește Apa de toaletă, aceasta fiind mai puțin intensă, specialiștii susțin că poate să fie folosită zi de zi, în special in sezonul cald, datorită conținutului mare de alcool, pe care îl deține. 

În ciuda acestui aspect, chiar dacă este pulverizată în exces, intensitatea sa scade destul de repede, odată cu trecerea timpului, din cauza faptului că deține o doză mai mică de uleiuri aromate, motiv pentru care mirosul ei se va estompa după doar câteva ore de la pulverizarea directă pe piele. Pe de altă parte, Apa de toaletă a fost, este și cu siguranță va rămâne un parfum absolut magnific, suficient de proaspăt pentru vară, dar și suficient de puternic pentru iarnă, fiind preferat de nenumărate persoane de pretutindeni

ce inseamna edt la parfumuri
Ce înseamnă EDT la parfumuri[Sursa foto: freepik]

Citește și: Top 5 cele mai rezistente parfumuri de damă pe care să le încerci în toamna lui 2023



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cine a fost Coco Chanel. Cum a reușit să creeze un adevărat imperiu și un brand consacrat în toată lumea?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies