Ce înseamnă SPF 30 sau 50. Când se aplică și care e diferența între ele

spf

spf

Află din acest articol ce înseamnă SPF 30 și 50, dar și cum se aplică și care este diferența dintre cele două tipuri de produse.

Protecția solară ar trebui introdusă în rutina noastră de zi cu zi în fiecare anotimp, pentru a ne feri de apariția ridurilor și a petelor pigmentare. Totuși, odată cu venirea sezonului estival, produsele cu factor de protecție sunt și mai importante. Pe piață există diverse produse, potrivite fiecărei nevoi și tipuri de piele, însă trebuie să alegem ceea ce ni se potrivește. Descoperă în rândurile de mai jos care este diferența dintre produsele cu SPF 30 și cu SPF 50, dar și cum trebuie să le aplici, într-un mod corect.

Ce înseamnă SPF 30 sau 50. Diferența dintre ele

Citește și: Unde să îți faci vacanța în România?

diferenta spf 30 si 50
Diferența spf 30 și 50[Sursa foto: freepik]

Citește și: Produsele de care ai nevoie pentru un machiaj de plajă. Iată cum să faci față transpirației și umidității

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

SPF-ul reprezintă indicatorul eficienței unei creme de protecție solară împotriva razelor ultraviolete B (UVB), care provoacă arsuri solare și contribuie la diverse afecțiuni de la nivelul pielii. Așadar, factorul de protecție solară sugerează  perioada de timp în care crema de protecție solară îți va proteja pielea de razele UV. Fie că vorbim de creme sau spray-uri cu protecție solară, acestea au inscripționate numere, cel mai adesea: 20, 30 și 50.

Multe persoane consideră că acest număr simbolizează puterea pe care produsul o are împotriva razelor UV. Totuși, lucrurile stau diferit, deoarece numărul SPF reprezintă timpul în care razele de soare te vor afecta, după ce aplici produsul. Așadar, în momentul când vei aplica un produs cu factor de protecție 30, este bine de reținut faptul că trebuie să îl reaplici după jumătate de oră, pentru a nu te arde. Această regulă se aplică și pentru SPF 50.
Astfel, dacă alegi să folosești o cremă solară cu factor de protecție mai ridicat, nu va trebui să reaplici produsul atât de des. Cu toate acestea, timpul acesta este relativ și depinde totul și de orele la care te expui la soare. Ingredientele din aceste produse acționează pentru a proteja pielea împotriva razelor soarelui. Un SPF cât mai ridicat, va bloca mult mai eficient efectele razelor UVB. Așadar, SPF30 blochează 96,7% din razele UVB, în timp ce SPF50 blochează 98% din razele UVB

Când se aplică SPF 50

ce inseamna spf 50
Ce înseamnă spf 50[Sursa foto: freepik]

Toate femeile își doresc un bronz frumos și uniform, însă trebuie să știm că acest efect este estetic, dar și năucitor. Așadar, este esențial să ne ferim cât putem de razele nocive ale soarelui. Este obligatoriu să folosim produse cu SPF 50, dacă știm că ne vom expune soarelui între cele mai dăunătoare ore: 13-15, indiferent dacă stăm la plajă sau pur și simplu ne plimbăm prin oraș.

De asemenea, un factor de protecție ridicat este recomandat și persoanelor cu ten sensibil, deoarece pielea este mai mai sensibilă la deteriorare, factorul 50 oferind o protecție mai puternică. De asemenea, este vital ca persoanele cu pielea matură să folosească produse cu SPF 50, deoarece odată cu înaintarea în vârstă, pielea devine mai fragilă. În cazul în care vei face activități acvatice este recomandat să folosești produse cu factor de protecție 50.
Astfel, SPF 50 rămâne opțiunea cea mai sigură pentru a preveni daunele provocate de soare.

Citește și: Ce avere are, de fapt, Dan Puric: „Mergem la bancă să arăt conturile”. Actorul a dezvăluit ce a făcut în paralel cu teatrul- kanald.ro

Citește și: TEST IQ: Ecuația care poate fi rezolvată doar de genii în 10 secunde- stirilekanald.ro

De ce este importantă protecția UV

ce inseamna spf 30
Ce înseamnă spf 30[Sursa foto: freepik]

Protecția UV este esențială din mai multe motive. În primul rând, expunerea necontrolată la razele UV este unul dintre factorii principali în dezvoltarea bolilor de piele. Mai mult, razele UV contribuie la fotoîmbătrânire, ceea ce duce la apariția ridurilor, pierderea elasticității pielii și pete pigmentare. Un alt motiv pentru care protecția împotriva razelor UV este importantă deoarece ne ajută să nu ne confruntăm cu arsuri solare, care sunt nu doar dureroase și inestetice, ci și dăunătoare pentru sănătate.

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cât de des se aplică SPF la plajă. Reguli pentru o protecție eficientă

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

UPDATE Bacalaureat 2024 proba scrisă la Limba și literatura română: Acestea sunt subiectele de azi pentru profilul real

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies