Care este cantitatea de cremă SPF pentru a asigura o protecție adecvată

Care este cantitatea de cremă SPF pentru a asigura o protecție adecvată
Care este cantitatea de cremă SPF pentru a asigura o protecție adecvată

Află din rândurile următoare cât SPF trebuie să folosești pentru a avea parte de o protecție adecvată.

Vara și-a făcut deja simțită prezența, iar odată cu acest anotimp, soarele arzător începe să se simtă pe piele. Astfel, este important să ne luăm măsurile de precauție corespunzătoare pentru a ne proteja împotriva efectelor nocive pe care radiațiile UV le au asupra pielii. Printre acestea se numără arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii și inclusiv creșterea riscului de cancer de piele.

Unul dintre cei mai buni aliați ai noștri în această perioadă este crema cu factor de protecție, care nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire a pielii.

Astfel, este important să o aplicăm constant și să folosim cantitatea corespunzătoare, pentru a avea efectele dorite și pentru a ne proteja în totalitate de radiațiile UV. Descoperă din rândurile următoare care este cantitatea recomandată de SPF pentru a asigura o protecție adecvată, dar și când se aplică crema de protecție solară.

Care este cantitatea recomandată de SPF pentru a asigura o protecție adecvată

Citește și: La cât timp se reaplică o cremă cu SPF. Numai așa ești complet protejată de radiațiile UV

Care este cantitatea de cremă SPF pentru a asigura o protecție adecvată
Care este cantitatea de cremă SPF pentru a asigura o protecție adecvată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să aplicați protecția solară în timp ce purtați machiaj

Pentru a asigura o protecție adecvată împotriva radiațiilor ultraviolete  folosind cremă cu factor de protecție solară, este important să aplici o cantitate suficientă.

Potrivit specialiștilor în domeniu, cantitatea recomandată de cremă cu factor de protecție este de aproximativ 2 miligrame pe centimetru pătrat de piele.

Astfel, există diferite trucuri care să te ajute să măsori cantitatea corectă de SPF. Pentru față și gât, este recomandată să pui cremă cu factor de protecție pe degetul arătător și cel mijlociu, iar cantitatea obținută să o aplici cu grijă pe întreaga suprafață. De asemenea, poți să folosești ca și reper pentru cantitatea de cremă o monedă mică de 10 bani sau o linguriță mică.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

În privința brațelor și a umerilor, se recomandă cel puțin o linguriță de SPF pentru fiecare braț. Atunci când vine vorba de trunchi, față și spate, cantitatea de SPF recomandată este de două lingurițe.

Pentru picioare se recomandă două lingurițe de SPF pentru fiecare picior.

Trebuie să ții cont că aplicarea unei cantități insuficiente de cremă reduce semnificativ eficiența protecției SPF, așa că este important să fii generos și consecvent în aplicarea produsului.

Când se aplică crema de protecție solară

Care este cantitatea de cremă SPF pentru a asigura o protecție adecvată
Care este cantitatea de cremă SPF pentru a asigura o protecție adecvată[Sursa foto: freepik]

Pentru a avea efectele dorite, crema de protecție solară trebuie aplicată corect și la momentul potrivit.

Astfel, un moment oportun de a integra crema cu factor de protecție este în timpul rutinei de îngrijire de dimineață. Aplicarea cremei cu factor de protecție ar trebui să fie

ultimul pas din rutina de îngrijire, chiar dacă stați în casă. De asemenea, se recomandă reaplicarea acesteia cu cel puțin 15-30 de minute înainte de a merge afară. Acest interval îi permite cremei să fie absorbită în piele și să ofere protecția maximă.

Pe lângă momentul aplicării cremei cu factor de protecție, extrem de important este și momentul reaplicării acesteia. Astfel, se recomandă reaplicarea cremei cu factor de protecție la fiecare două ore, chiar dacă nu ai transpirat sau nu ai intrat în apă.

Mai mult decât atât, este important să reaplici crema imediat după ce ai înotat, transpirat sau te-ai șters cu prosopul, deoarece aceste activități pot îndepărta crema de pe piele.

Citește și: Denisa și Bogdan, ceartă aprinsă în camera roșie! Concurentul nu vrea să înțeleagă că fata nu are sentimente pentru el: „Mai mult decât prieteni nu putem să fim”- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Un alt sfat extrem de important de care trebuie să ții cont este acoperirea completă. Astfel, asigură-te că toate zonele expuse, inclusiv urechile, gâtul și spatele mâinilor sau picioarelor beneficiază de protecție împotriva razelor UV. De asemenea, folosește un balsam de buze cu SPF.

Care este cantitatea de cremă SPF pentru a asigura o protecție adecvată
Care este cantitatea de cremă SPF pentru a asigura o protecție adecvată[Sursa foto: freepik]

Un alt aspect foarte important în procesul de aplicare al cremei este uniformitatea acesteia. Aplică crema uniform și generos, fără a lăsa zone neacoperite.

Aplicând crema de protecție solară conform acestor recomandări, vei reduce riscul de arsuri solare, îmbătrânire prematură a pielii și cancer de piele.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

10 sfaturi pentru o piele strălucitoare prin îngrijirea corectă a corpului și nutriție sănătoasă

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies