Ce legătură de rudenie a fost între Prințul Philip si Regina Elisabeta

Ce legătură de rudenie a fost între prințul Philip si regina Elisabeta
Ce legătură de rudenie a fost între Prințul Philip si Regina Elisabeta

Ceea ce multă lume nu știe este faptul că între Prințul Philip și Regina Elisabeta exista o legătură de rudenie surprinzătoare.

Prințul Philip și Regina Elisabeta au format unul dintre cele mai iubite cupluri din întreaga lume, având un mariaj de peste 73 de ani. Cei doi au rămas stâlpii familiei regale și cei care au pus bazele monarhiei moderne.

Prințul Philip a făcut compromisuri enorme pentru a-i fi alături Reginei, dar și pentru a reuși să-și mențină identitatea. Deși la început nu a agreat ideea de a fi în umbra Suveranei, cu timpul acesta a ales să fie stâlpul ei de susținere și să renunțe la ego-ul care îl definea la începutul relației.

Înainte ca vestea logodnei celor doi îndrăgostiți să fie lansată în spațiul public, Prințul Philip a fost nevoit să renunțe la titlurile regale grecești şi daneze. Acesta a preluat numele bunicilor din partea mamei și anume Mountbatten înainte de căsătoria cu Regina.

Citeste si: Prințul Philip nu a fost cel mai longeviv membru al Familiei Regale Britanice. Cine a trăit mai mult decât el?

Ce legătură de rudenie a fost între prințul Philip si regina Elisabeta

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Ce mănânca Regina Elisabeta a II-a, încă din copilărie. Ce preparat modest prefera monarhul

Prințul Philip și Regina Elisabeta sunt verișori de gradul 3

Ceea ce multă lume nu știe este faptul că, Regina Elisabeta și prințul Philip era veri de gradul al treilea, pe lângă legătura matrimonială care îi lega de mai bine de 73 de ani.

Această legătură provenea de la regina Victoria. Cei doi erau și verișori de gradul doi, în egală măsură, prin regele Christian al IX-lea al Danemarcei.

În familiile care au stat la bazele monarhiei în Marea Britanie, aceste legături sunt obișnuite, întrucât mai mulți membri ai familiei regale sunt legați prin astfel de grade de rudenie.

Ce legătură de rudenie a fost între prințul Philip si regina Elisabeta

Citeste si: 20 Curiozităţi despre Regina Elisabeta a II–a. Este singura persoană care poate conduce mașina fără a avea permis

Deși unele voci au contestat deciziile Coroanei de a căsători două persoane care fac parte din familii înrudite, această tradiție a continuat să se mențină până în prezent.

Prințul Philip și regina Elisabeta au reușit să sfideze timpul și să demonstreze că instituția familiei este strâns legată de îndatoririle față de Coroană. Până la moartea Prințului Philip, cuplul regal a fost de nedespărțit, luând împreună orice decizie de familie, dar și legată de stat.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cine este Charles (Prințul de Wales). „Este rar, poate chiar unic în Europa”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Unde a plecat Catinca după despărțirea de Ștefan! Ce mesaj i-a transmis tânăra fostului său iubit: „Te-aș lua cu mine”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies