Cori Grămescu, specialist în lifestyle și nutriție, a dezvăluit ce ar trebui să consumăm în vacanță. Iată care sunt cele mai bune alegeri.
Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție ne sfătuiește cum să gestionăm corect planul alimentar atunci când mergem în concediu fără a acumula kilograme în plus la întoarcerea din vacanță. Principalul sfat al lui Cori Grămescu, este ca 8 din 10 mese să fie sănătoase.
Cori Grămescu este de părere că în vacanță este absolut normal și chiar recomandat să relaxăm alegerile alimentare, mai ales dacă suntem implicați într-un proces de slăbire.
Însă trebuie să fim atenți să nu facem excese dramatice. De exemplu, un obiectiv rezonabil și realist este să ne menținem greutatea în vacanță, fără să ne restricționam prea tare.
„În vacanță ar trebui să consumăm mâncare în preajma nivelului nostru energetic de menținere, să avem majoritatea meselor sănătoase, cu mici tratații din alimentele care ne plac.
Citeste si: Cori Grămescu, despre alimentele pe care trebuie să le avem în casă în timpul pandemiei
Consumul de alcool în vacanță
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
În ceea ce privește consumul de alcool (despre care este cunoscut faptul că încetinește procesul de slăbit), Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție spune că nu este o problemă dacă nu facem exces și dacă bem apă.
„Ar trebui să acompaniem fiecare pahar de alcool de 2-3 pahare de apă și să fim moderați în alegerile noastre.
Citeste si: DIETA cu fasole verde recomandată de antrenorul de lifestyle si nutriție Cori Grămescu
Un alt aspect la care trebuie să fim atenți în concediul îl reprezintă modul în care ne evaluăm efortul fizic pe care îl facem în concediile active. Plimbările, înotul, mersul pe bicicletă într-un mod lejer nu intră în categoria activitate fizică de tip fitness și nu pot compensa mesele cu un conținut caloric ridicat.
„De obicei avem tendința să supraevaluam efortul fizic și să subevaluam cât de mult mâncăm de fapt.
Recomandarea mea ar fi ca în zilele în care avem activitate fizică susținută să ne bucurăm de ceea ce vrem să mâncăm fără să ne preocupam de calorii, dar fără să alegem total iresponsabil. Este bine ca și în zilele active să menținem această proporție de 8 la 10, în care 20% din alimentele noastre dintr-o săptămână să fie din categoria „mănânc ce vreau”, dar fără să derapăm mai mult de atât, pentru că riscăm să ne întoarcem din concediu cu kilograme în plus. Flexibilitatea alimentara nu înseamnă exces alimentar, ci din contra, ne asigură că ne putem bucura de preparatele pe care le dorim fără să suportăm consecințele kilogramelor nedorite”, a declarat Cori Grămescu.Mai jos redăm un niște exemple concrete oferite de Cori Grămescu de ce ar trebui să conțină un plan de mese sănătoase:
Micul dejun: o omleta cu legume și o felie de pâine sau o porție de iaurt grecesc cu fructe proaspete, fulgi de cereale integrale și nuci.
Prânz: vita, rață sau curcan cu legume și un cartof copt sau puțin orez ori o felie de pâine
Cina: peste, pui sau curcan împreună cu legume variate sau o salată mai consistentă.
Cine este Cori Grămescu
Cori Grămescu este coach de lifestyle și nutriție. A urmat periodic traininguri de instruire în Canada, SUA, Germania, UK, Suedia și Italia, în diverse metode de Pilates, Piloxing, Cardiolates, TaeBO. Din 2006 este instructor de Pilates și Personal Trainer, iar în 2013 a obținut licența de nutriționist.
Cori deține sălile de fitness în București, unde și predă cursuri de pilates.