Ce pedeapsă riscă femeile care plantează flori în fața blocului! Anunțul neașteptat al autorităților

Ce pedeapsă riscă femeile care plantează flori în fața blocului! Anunțul neașteptat al autorităților
Ce pedeapsă riscă femeile care plantează flori în fața blocului! Anunțul neașteptat al autorităților

Românii care locuiesc la bloc trebuie să cunoască câteva noi legi impuse, în legătură cu amenajarea grădinii comune de lângă bloc. Iată despre ce este vorba!

Oamenii care își doresc să planteze flori sau să pună gazon în grădina din fața blocului în care stau, sunt nevoiți să facă rost de o autorizație de la primărie. Astfel, românii care nu respectă legea, sunt pasibili de o amendă a cărei valoare poate ajunge până la 2.500 de lei.

Potrivit regulamentului în vigoare, „plantarea pe domeniul public și în aliniamentele stradal e, de arbori și arbuști fructiferi de orice fel, este strict interzisă”.

Fiecare locatar care își dorește să înfrumusețeze spațiul verde din fața blocului, este nevoit să primească acordul tuturor proprietarilor din bloc pentru a putea contribui, printr-o hotărâre a Adunării Generale a Asociației de Proprietari.

Citește și: Femeile din România care primesc concediu suplimentar de la stat! Ce trebuie să facă

Ce pedeapsă riscă femeile care plantează flori în fața blocului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

De asemenea, regulamentul de bloc hotărăște regulile pentru toți locatarii, fie proprietari sau chiriași, cât și condițiile în care se pot utiliza spațiile comune ale blocului, reguli de comportament și bună vecinătate între proprietarii blocului. Președintele asociației de proprietari sau comitetul executiv al asociației întocmește regulamentul, intrând în dezbatere în adunarea generală. Locatarii trebuie să primească o copie al regulamentului, care trebuie, de asemenea, afișat la vizier.

În momentul în care regulile nu sunt respectate de către aceștia, persoanele afectate pot face o sesizare președintelui sau comitetului executiv al asociației.

Ce se întâmplă dacă femeile nu respectă noile reguli

Conform legii 196/2018 în privința înființării, organizării și funcționării asociațiilor de proprietari, prevederile trebuie, fără doar și poate, respectate de toate persoanele care intră în respectivul bloc, nu doar de proprietarii de apartamente sau chiriași.

Mai precis, în această categorie intră și persoanele care sunt găzduite pentru puțin timp, dar și cele care se află în trecere prin bloc.

„Toți proprietarii, precum și chiriașii din condominiu, persoanele care locuiesc, persoanele care sunt găzduite pe perioadă determinată sau persoanele aflate în tranzit în condominiu sunt obligate să respecte prezentul regulament ”, se menționează în Ordinul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nr.

1.058/2019 privind aprobarea conținutului-cadru al statutului asociației de proprietari și al regulamentului condominiului, document care a fost publicat recent în Monitorul Oficial.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Schimbări majore în sistemul de pensii din România. Cum vor fi afectate femeile care iau peste 4000 de lei pe lună

Ce pedeapsă riscă femeile care plantează flori în fața blocului[Sursa foto: freepik]

Mai mult decât atât, Legea 196/2018 prevede diverse pedepse în cazul nerespectării regulamentului de bloc. Amenzile sunt între 500-10.000 de lei dacă se schimbă de către proprietar destinația locuinței sau spațiului fără autorizațiile și aprobările legale, se modifică aspectului proprietății comune sau al neexecutării de către proprietar a lucrărilor de întreținere, reparații sau de înlocuire a elementelor de construcții aflate în proprietatea sa individuală,

dacă aceasta este de natură să aducă prejudicii celorlalți proprietari din bloc.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Schimbări majore în sistemul de pensii din România. Cum vor fi afectate femeile care iau peste 4000 de lei pe lună

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies