Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România

adriana iliescu si eliza
Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România

Adriana Iliescu a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a devenit cea mai bătrână mamă din România. Femeia a adus-o pe lume pe Eliza, fiica ei, la vârsta de 68 de ani. În prezent, Adriana are 84 de ani și îi este din ce în ce mai greu să o întrețină pe fiica ei adolescentă.

Cu toate că veniturile familiei sunt scăzute, Adriana nu beneficiază de ajutor din partea statului.

Adriana Iliescu nu este mulțumită de pensia pe care o primește

adriana iliescu pensie
Ce pensie are Adriana Iliescu[Sursa foto: Wowbiz]

Citeste si: Se desființează pensiile speciale? Legea se află în Parlament

În urmă cu 17 ani, Adriana Iliescu a intrat în Cartea Recordurilor, deoarece a fost cea mai în vârstă femeie care a născut un copil, fiind aproape de 70 de ani, la vremea respectivă.

Mama Elizei a fost profesoară de limba română, iar în prezent beneficiază de o pensie destul de mică. Cele două locuiesc într-o casă modestă, însă au toate facilitățile necesare. În ultimii ani, Adriana se luptă cu niște procese privind averea sa și speră că va fi totul în regulă, pentru ca fiica ei să beneficieze de bani. Cu toate că îi va lăsa moștenire fiicei sale două apartamente, cea mai în vârstă mamă din România, nu este mulțumită de suma de bani, pe care o primește lunar.
Adriana Iliescu beneficiază de o pensie de profesor universitar și de indemnizația de la Uniunea Scriitorilor. Cele două sunt nevoite să se descurce lunar, cu o sumă în jur de 2.000 de lei.

Cu toate că veniturile sunt destul de mici, fosta profesoară nu beneficiază de voucherele sociale în valoare de 250 de lei, pe care le primesc românii cu venitui scăzute, o dată la două luni.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Eliza, admisă la două facultăți. Ce a declarat Adriana Iliescu

 

adriana iliescu
Adriana Iliescu și fiica ei[Sursa foto: Wowbiz]

Citeste si: Care este noua perioadă care se adaugă la vechimea în muncă. Ce trebuie să știe românii despre noua ordonanță

Eliza Iliescu are planuri mărețe de viitor. Recent, tânăra a fost admisă la două facultăți și îli dorește să le continue pe amândouă. Mama ei este foarte mândră de ea și a mărturisit că este împlinită că fiica ei își dorește maim ult de la viață.

„Sunt bucuroasă că Eliza a reușit la două facultăți cu profil uman. O să facă ambele facultăți, normal, ce are? Sunt două Universități diferite din București.

O să se deplaseze cu taxi și astfel o să ajungă de la una la alta. Acum, Eliza citește, se pregătește pentru facultate tocmai ca să nu fie luată prin surprindere. Sunt tare mândră de mine și de fiica mea, iar când o văd cât este ambițioasă și își dorește mai mult și mai mult de la viață.”, a declarat Adriana Iliescu.

Citeste si: Cresc pensiile din 2023! Vestea cea mare despre procente, a venit chiar acum

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

„Nu e singură!” Elena Merișoreanu vorbește despre bătaia dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Primele imagini de la date-ul lui Antoni și al Rebeccăi! Înțelegerea celor doi concurenți care le marchează relația: „Testul final...”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies