Ce poți face dacă te doare măseaua. Ce remedii naturale puteți utiliza pentru a ameliora durerea de măsea

ce poti face daca te doare maseaua
Ce poți face dacă te doare măseaua. Ce remedii naturale puteți utiliza pentru a ameliora durerea de măsea

Atunci când vă așteptați mai puțin, poate apărea brusc o durere de cap din cauza stresului sau chiar o durere mai puternică de măsea de care nu puteți scăpa.

Aflați din rândurile următoare ce remedii naturale puteți utiliza pentru a ameliora durerea de măsea sau chiar pentru a scăpa complet de ea.

 

Ce poți face dacă te doare măseaua

Dacă peste noapte te-ai trezit cu dureri de dinți, carii, abcese, plombe căzute sau alte astfel de probleme cu dinții, află că acestea pot duce la dureri de măsea chiar foarte insuportabile.

Există totuși câteva remedii naturale pe care le poți folosi, pentru a scăpa de durerea de măsea.

Ulei de cuișoare

Datorită unui compus din uleiul de cuișoare, acesta are un efect de anestezie, prin urmare, vă va amorți nervii, iar măseaua nu vă va mai durea. NU trebuie să puneți uleiul de cuișoare exact pe zona afectată, pentru că v-ați putea trezi cu o durere și mai mare.

Puneți doar două picături de ulei de cuișoare pe un tampon de bumbac și așezați-l în zona în care există durerea. Iar pentru a elibera uleiul și pentru a extinde și proprietățile anestezice pe care le are, puteți mesteca o bucată din acel tampon de bumbac în care ați pus cele două picături de ulei de cuișoare. 

ajuta gheata la durerea de masea

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă AFINELE

Pastă de ghimbir cu ardei iute

Pentru a obține această pastă, trebuie să amestecați pudra de ghimbir  cu boia de ardei iute și câteva picături de apă. Apoi rostogoliți un tampon din bumbac în această pastă pe care ați obținut-o și puneți-l direct în zona care vă doare. NU apropiați tamponul de bumbac de gingii sau de limbă. Țineți-l pe zonă până când durerea va dispărea sau cel puțin până când veți rezista, pentru că această pastă va oferi o senzație de arsură.

Puteți încerca de asemenea și aceste remedii separate, pentru că ambele au același efect, și anume cel analgezic.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Apă sărată

Acest remediu nu doar că vă va ajuta să scăpați de durerea de măsea, ci totodată vă va ajuta să scăpați și de o posibilă durere de gât pe care o aveți.

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o linguriță de sare într-o cană de apă fiartă, iar apoi să clătiți gura cu acest amestec. Țineți soluția și clătiți gura pentru aproximativ 30 de secunde, înainte de a o scuipa. Datorită apei sărate, se vor curăța zonele din jurul dinților, dar vă înlătură și o parte din fluidele care va cauzează aceste inflamații.

uleiuri esentiale pentru durerea de masea

Citeste si: CITEȘTE: Ce poți să mănânci când te doare stomacul

Apă oxigenată

Veți avea nevoie de o anumită apă oxigenată, și anume care deține soluție de doar 3%. Dacă întâmpinați totuși o infecție, înainte de aplicarea apei oxigenate, cereți sfatul medicului pentru a afla dacă puteți utiliza acest remediu sau nu.

Dacă totuși o puteți face, trebuie să țineți cont să NU înghițiți sub nicio formă soluția, ci să o scuipați și să clătiți imediat gura cu apă curată.

Ceai

Ceaiul de mentă sau ceaiul negru, au o aromă mai specială, dar au totodată un efect analgezic și reduce inflamațiile la nivelul gurii. Puneți o linguriță de mentă uscată într-o cană cu apă fiartă și lăsați timp de 20 de minute, apoi clătiți gura cu acest amestec.

ce ceai pot bea pentru a scapa de durerea de masea

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: CITEȘTE: Ce se întâmplă când renunți la anticoncepționale

Gheață

În ceea ce privește acest remediu, puneți o bucată mică de gheață într-o pungă și înfășurați-o într-o cârpă subțire, apoi aplicați pe zona unde simțiți durere. Se spune că dacă va simți creierul nostru „rece”, acesta nu va mai primi semnale de durere. Prin urmare, puteți să frecați un cub de gheață și pe zona dintre degetul mare și degetul arătător. Astfel, veți „uita” de durere mai ușor.

Nucșoară

Se recomandă folosirea unei pudre de nucșoară pentru a reuși să scăpați de durerea de măsea. Combinați o linguriță de ulei de cocos cu puțină pudră de nucșoară, apoi înmuiați puțină vată în acest conținut și aplicați pe zona unde există durerea. Ține în respectiva zonă, timp de câteva minute, apoi clătește gura cu apă caldă. Poți aplica acest remediu pentru două zile la rând.

leacuri durere de masea

Citeste si: Exercitiile statice si beneficiile acestora. Vei avea un corp de invidiat



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cu ce se mănâncă afinele. Beneficiile consumului de afine

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies