Ce poți să mănânci când te doare stomacul

Ce poți să mănânci când te doare stomacul
Ce poți să mănânci când te doare stomacul

Orice fel de durere care apare la nivelul corpului este neplăcută. Însă cum puteți evita durerea de stomac sau cum puteți scăpa de ea?

Există nenumărate motive pentru care te poate durea stomacul. De vină sunt alimentele care îți provoacă anumite neplăceri la nivelul stomacului sau care sunt greu de digerat. Iată ce poți să mănânci când te doare stomacul, dar și de ce trebuie să te ferești.

 

De ce te doare stomacul

ce trebuie sa eviti cand te doare stomacul

Un prim motiv, dar și cel principal pentru care vă doare stomacul, este din cauza stilului de viață nesănătos și neechilibrat pe care îl aveți.

Însă lista poate continua cu nenumărate motive, și anume: constipația, gazele, sindromul colonului iritabil, consumul alimentelor alterate, alergii, ulcer, intoleranță la lactoza, calculii biliari, pietre la rinichi, hernie, virus stomacal, crampe menstruale, apendicită, indigestie sau reflux gastric.

Acestea sunt toate cauzele care pot exista, din cauza cărora puteți avea durere de stomac. Însă nu este motiv de îngrijorare. În ceea ce privesc cauzele mai puțin bune, se aplică numai în cazul în care simțiți această durere de stomac în mod constant.

Dacă pe lângă durerea de stomac aveți și febră, urinare dureroasă sau frecventă, vărsături, abdomen inflamat sau după cum am spus, durerea persistă, atunci este momentul în care este nevoie să apelați la un medic specialist. În caz contrar, nu aveți de ce să vă faceți griji sub nicio formă.

ce poti sa mananci cand te doare stomacul

Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta cu APĂ cu LĂMÂIE. Cum slăbești 3 kg în 5 zile

Ce poți să mănânci când te doare stomacul

În cazul în care ai primit anumite medicamente recomandate de medic, pe lângă acestea, se recomandă respectarea anumitor reguli alimentare. În caz contrar, tot veți putea consuma următoarele alimente.

Banane

Aceste fructe sunt foarte ușor de digerat, prin urmare nu vor irita stomacul. Sunt bogate în conținut de fibre.

Datorită acestui lucru, se recomandă consumarea lor și în perioada de după episoadele diareice, pentru că au în compoziția lor pectină.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ouă

În cazul în care v-ați gândit să consumați orice fel de carne, fie că este carne roșie, carne prăjită sau carne prelucrată, ar fi cazul să renunțați la idee.

În schimb, vă recomandăm înlocuirea acesteia cu ouă. Astfel, vă va ajuta și să scăpați de durerea de stomac. Dacă totuși doriți să consumați carne, se recomandă cea de pasăre sau peste.

Alimente prebiotice

Aceste alimente prebiotice constau în cereale integrale, fructe cu coajă lemnoasă, dar și semințe. Datorită consumului acestor alimente, se vor înmulți bacteriile intestinale care sunt „bune” din tractul gastro-intestinal.

Prin urmare, acestea joacă un rol foarte important în scăparea durerii de stomac.

durere de stomac

Citeste si: CITEȘTE: Ce se întâmplă dacă nu mănânci o săptămână. 3 efecte ale postului negru pentru organism

Iaurt

Majoritatea persoanelor văd iaurtul ca fiind un aliment care nu ar trebui consumat în timpul durerilor de stomac, tocmai pentru că acesta creează un disconfort la nivel abdominal, care provoacă balonarea.

Însă aflați că iaurtul este un aliment chiar recomandat pentru a stopa durerea de stomac.

Orez alb

În cazul în care pe lângă durerea de stomac pe care o aveți, își face simțită prezența și diareea, puteți consuma cu încredere orez alb sau dacă preferați îl puteți înlocui cu unul mai sănătos, cum ar fi: orezul brun, negru sau sălbatic, deși sunt alimente puțin mai greu de digerat. Datorită acestora și a conținutului de amidon pe care îl au, vă pot scăpa rapid de aceste simptome.

Cartofi

Cartoful este considerat cel mai bun aliat, atunci când vine vorba de problemele digestive. Este bogat în amidon, potasiu și magneziu, indicele glicemic este unul scăzut, motiv pentru care se recomandă consumarea lui, atunci când vă doriți să scăpați de durerea de stomac. Țineți cont că trebuie preparat fie fiert, copt în coajă sau la cuptor. NU prăjit!

de ce te doare stomacul

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: DESCOPERĂ: Când se bea ceaiul verde pentru a slăbi. Cum să-l consumi pentru a da jos kilogramele în plus

Ce nu poți să mănânci când te doare stomacul

Atunci când te doare stomacul, trebuie să consumi alimente care să te ajute să scapi de această durere.. nu să o accentueze. Prin urmare, iată care sunt alimentele pe care nu ar trebui să le mănânci atunci când te doare stomacul.

NU se recomandă consumul de carne roșie, carne prăjită sau carne prelucrată, dacă te doare stomacul. Acestea sunt principalele surse de proteine din dieta ta zilnic, acesta fiind și motivul principal pentru care ar trebui să le evitați.

NU se recomandă nici consumul de fructe sau legume crude, din cauza faptului că produc aciditate în stomac. În același timp, evitați și prăjelile, mezelurile sau conservele. În niciun caz să nu consumați zarzavaturi fibroase, care au celuloză dură, mai exact: fasolea uscată, mazărea, lintea, ciupercile, vinetele, guliile, ridichile, ceapa sau usturoiul.

NU se recomandă sub nicio formă să consumați băuturi carbogazoase sau condimente iuți, precum piperul negru, boia iute, ardei iuți, hrean, muștar, murături sau oțet. Acestea nu sunt deloc tolerate de stomac. De asemenea, ați putea evita consumul produselor care conțin cofeină, fie că sunt el lichide sau solide. În această categorie intră cafeaua, ciocolata și altele de acest fel.

pot sa beau cafea daca ma doare stomacul

Citeste si: DESCOPERĂ: La ce este bun CEAIUL de GHIMBIR



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Ce se întâmplă in corp dacă nu mănânci o săptămână. 3 Efecte ale postului negru pentru organism

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies