Multe gospodine au pus varza la murat, dar puține dintre ele știu ce trebuie să facă în momentul în care aceasta a făcut floare. Dacă își dorești o varză murată de lungă durată, dar în același timp foarte gustoasă, trebuie să ai grijă la procesul de pregătire, pentru a nu te confrunta cu rezultate nedorite.
Iată ce trebuie să faci dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc întotdeauna acest truc util, care niciodată nu a dat greș. După prima încercare, veți avea parte de cea mai delicioasă varză murată din toate timpurile.
Citește și: Secretul unor sarmale de post delicioase. Măicuțele de la mănăstirea Prislop au spus ingredientul magic
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare
În zilele de sărbătoare varza murată nu lipsește de pe mesele românilor, deoarece foarte mulți gătesc preparate tradiționale delicioase. Dacă pui varza la murat trebuie să respecți câțiva pași importanți.
Dacă varza a făcut floare, tot ce trebuie să faci este să folosești un ingredient pe care cu siguranță îl ai în casă. În această perioadă, varza face din ce în ce mai des floare, la puțin timp după ce a fost pusă în butoi, dar pentru a te asigura că nu ai parte de problema această, trebuie să urmezi câțiva pași simpli.
Pentru a opri procesul de fermentare, ai nevoie de doar câteva tablete mărunțite de aspirină, iar de cele mai multe ori gospodinele de la țară folosesc hreanul pentru a scăpa de floare. Butoiul trebuie păstrat la cel mult 10 grade Celsius, asta pentru a nu avea probleme.
Citește și: Varza este alimentul cu proprietăți neștiute. „Are beneficii foarte mari pe detoxifiere”
Cum se prepară varza murată
Pentru a prepara o varză murată delicioasă, noi îți dezvăluim care este secretul gospodinelor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi, dar și ingredientele de care ai nevoie!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 15 kilograme de varză albă
-5 rădăcini de hrean.
-4 fire de mărar întreg și uscat.
-Jumătate de kilogram de boabe de porumb.
-20 litri de apă
-5 gutui.
-20 de linguri de sare grunjoasă.
Dacă urmați pașii de mai sus, veți avea parte de cea mai bună varză murată.
Citește și: Cum se prepară corect murăturile. Ce sfaturi au bucătarii