Ce s-a întâmplat cu Masha, ursoaica de 22 de ani salvată din Ucraina. " Se bălăngănea pe picioare, se dădea cu capul în dreapta și în stânga"

Ursoaica Masha
Ursoaica Masha

O ursoaică din Ucraina se bucură, în sfârşit, de libertatea la care a tânjit în cei 22 de ani petrecuţi într-o cuşcă.

Necuvântătoarele din zonele bombardate de ruși în Ucraina sunt condamnate la moarte dacă oamenii nu apucă să le salveze. Multe animale sunt captive în clădirile avariate, dar voluntarii din alte țări fac tot ce le stă în putere să le ajute. O ursoaică din Ucraina, de exemplu, a primit a doua șansă la viață, în sanctuarul din Zărnești, după ce o asociație pentru protecția animalelor a adus-o la noi în țară.

Până acum, a trăit 22 de ani într-un circ.

Citeste si: 15 femei din Ucraina eliberate într-un schimb de prizonieri au fost rase pe cap de ruși: „În semn de umilință, aroganță și dispreț”

Cristina Lapis- fondatoarea Sanctuarului de Urși de la Zărnești: "Masha este oarecum un simbol al refugiaților Ucrainei pentru că în timp de război și animalele și oamenii, toate creaturile, suferă în același fel"

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Masha este o ursoaica de 22 de ani
Masha este o ursoaica de 22 de ani[Sursa foto: Facebook]

Masha, o ursoaică de 22 de ani şi-a dus traiul într-o cușcă, în grija unui ansamblu de circ din Ucraina. A ajuns în atenția unei asociații de protecția animalelor din România cu mult înainte să înceapă războiul în Ucraina. După ani de suferinţă, ar fi trebuit să își găsească libertatea şi liniştea în sanctuarul de urși de la Zărnești la începutul lunii martie, dar războiul a împiedicat transferul.

Citeste si: Cei doi tineri din Suceava, care au plecat la Kiev să se convingă de existența războiului, s-au întors acasă: „Se bombardează! Era totul distrus”

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Ursoaica Masha i-a impresionat pe toţi cei de la Sanctuarul de Urşi de la Zărneşti

Paula Ciotloș- vicepreședinte Asociația Milioane de Prieteni: "A fost un moment în care aproape că nu mai speram că o putem salva. A fost destul de greu să o aducem după ce pe 1 martie când trebuia să vină s-a anulat totul din cauza războiului. Ea a fost într-o zonă în care nu au fost bombardamente până acum, dar au fost la vreo 40 de km lângă ea.


A avut o viață stresată în care nu a simțit niciodată mirosul pădurii și nu a văzut în viața ei un alt urs. Se temea mai degrabă de alte animale decât de oameni. Asociația din România a reușit să o aducă la noi în țară la începutul acestei săptămâni. A parcurs 20 de ore pe drum", a spus acesta, potrivit digi24.

Cristina Lapis- fondatoarea Sanctuarului de Urși de la Zărnești:  Era atât de spreiată și de stresată și după 20 de ore de transport încât se bălăngănea pe picioare, se dădea cu

capul în dreapta și în stânga. Din fericire, după o noapte de odihnă în fânul proaspăt, s-a simțit în siguranță și am putut a doua zi de dimineață să îi deschidem portița. A văzut pentru prima dată în viața ei iarba, a pășit pe iarbă, s-a oglindit în piscină și a văzut pentru prima dată în viața ei alți urși.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Care este secretul folosit de mamaia Lenuța pentru dulceața de gutui? "Am cules gutuile din copac, că acum e toamnă, s-au copt!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies