Ce să faci dacă te-ai ars de la soare. Primul ajutor în cazul arsurilor solare

m-am ars de la soare ce sa fac
Ce să faci dacă te-ai ars de la soare. Primul ajutor în cazul arsurilor solare

Sezonul cald este cel mai așteptat de majoritatea persoanelor. Însă v-ați gândit ce puteți face dacă ați fost expus prea mult timp la soare și v-ați ars?

Aflați din rândurile următoare care sunt metodele prin care vă puteți proteja de razele UV, în timpul sezonului cald. În plus, descoperiți și ce puteți face în momentul în care v-ați ars de la soare și vă doriți să calmați durerile și să tratați pielea.

 

Cum să te protejezi de razele UV, puternice în timpul verii

Alegerea cremelor de protecție potrivite

Deseori, cea mai utilizată modalitate pe care o folosim pentru a ne feri de razele UV este prin intermediul cremelor și a loțiunilor de protecție solară. Însă nu întotdeauna acestea ne pot feri și de razele de tip UVA.

Acesta este și motivul pentru care specialiștii ne recomandă să alegem o loțiune care deține un spectru mai larg, nu întotdeauna cu cel mai ridicat factor de protecție.

Este mult mai folositor să avem acoperire împotriva acestor raze, și nu doar împotriva razelor de tip UVB. Deoarece acestea din urmă nu sunt atât de periculoase pentru sănătatea pielii, în comparație cu  razele UVA.

cum sa te protejezi de razele UV

Citeste si: Ce este, de fapt, crema BB și cum să o alegi și să o folosești corect

Expunerea la ora potrivită

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Conform recomandărilor din partea dermatologilor, nu ar trebui să ne expunem la soare între orele 10.00-16.00, pentru că această este perioadă în care razele ultraviolete   sunt cele mai puternice. Acestea sunt de tip A (cunoscute drept “ UVA ”), cele mai periculoase, pătrunzând în straturile de adâncime ale pielii.

Chiar și în zilele în care soarele nu își face apariția sau în anotimpul rece, acestea raze UV ne pot afecta pielea, fiind încă până la 50% mai puternice ca  razele ultraviolete   de tip B (cunoscute drept “ UVB ”).

Prin urmare, cel mai bine ar fi să evităm aceste ore precizate mai sus. În cazul în care este necesar să ieșiți în acest interval orar, o modalitate de a vă proteja poate să fie de a petrece mai mult timp la umbră.

cum alegi o crema buna pentru protectie

Citeste si: De ce este important să folosești cremă de mâini cu SPF

 

Ce să faci dacă te-ai ars de la soare

Lapte rece

Una dintre cele mai folosite metode pentru a vindeca arsurile solare este cea în care folosim compresele cu  lapte rece. Această metodă este una dintre cele mai ieftine și rapide metode de tratare a arsurilor.

Acest lucru este posibil datorită temperaturii pe care o are laptele, care va calma durerea și va forma un strat protector pentru piele, conducând astfel la vindecarea pielii și la calmarea senzației de disconfort.

Prin urmare, tot ce trebuie să aveți la îndemână sunt câteva comprese sau o bucată curată și moale dintr-un material textile și lapte rece. Trebuie să puneți laptele într-un bol suficient de înalt, pentru a înmuia compresele.

Acestea se îmbibă bine, se storc ușor și se aplică încet pe arsuri. Ar trebui să le lăsați cât mai mult posibil.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

compresele cu apa rece ajuta la arsuri

Citeste si: 6 reguli pentru protecția solară corectă a copiilor, explicate de Ela Crăciun

Iaurt

O altă variantă folosită pentru a calma și trata arsurile solare este reprezentată de iaurt. Acesta este cel care conține multe probiotice și enzime, datorită cărora pielea se vindecă. Trebuie să țineți cont de faptul că iaurtul trebuie să fie simplu și să conțină neapărat probiotice.

Prin urmare, tot ce trebuie să aveți la îndemână este o cană sau mai multe de iaurt, ținând cont de faptul că jumătate de cană de iaurt este suficientă pentru a acoperi fața. Iaurtul se aplică după ce te-ai spălat pe mâini foarte bine și se lasă să acționeze pe piele pentru cel puțin 5 minute. În momentul în care simți că durerea a mai dispărut, vei spăla ușor pielea cu apă călduță sau chiar rece.

Castravete

Iar nu în ultimul rând, o altă variantă este reprezentată de folosirea castravetelui. Acesta, în momentul în care este rece, nu doar că va calma pielea arsă, dar datorită proprietăților sale analgezice și antioxidante, va vindeca și va reduce senzația de disconfort. Indiferent de modul de aplicare al castravetelui, inflamația, roșeața și durerea pielii vor trece cu ușurință.

Prin urmare, tot ce trebuie să aveți la îndemână este unul sau doi castraveți proaspeți, reci și un blender sau un cuțit. Pentru a calma rapid durerea, tot ce trebuie să faceți este să tăiați un castravete scos din frigider și să puneți câteva felii pe zona arsă. Apoi veți întoarce feliile pe partea opusă până când se vor încălzi. Pentru ca efectul să fie de lungă durată, puteți pune unul sau doi castraveți la frigider, pe care îi veți pasa într-un blender, pentru a crea o pastă, peste care puteți adăuga gel de aloe vera sau amidon de porumb.

care sunt orele potrivite pentru a merge la plaja

Citeste si: Alimente care luptă împotriva ridurilor. Ar trebui să le consumi zilnic!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce înseamnă arsura solară. Cu ce tratam arsurile provocate de soare

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies