Ce să mânânci seara ca să dormi mai bine? Recomandările nutriționistului

Nutriționistul Gianluca Mech, ales de personalități precum Anastasia Soare, ne explică ce alimente trebuie să consumăm seara, pentru un somn mai bun.
Nutriționistul Gianluca Mech, ales de personalități precum Anastasia Soare, ne explică ce alimente trebuie să consumăm seara, pentru un somn mai bun.

Somnul de calitate este extrem de important pentru starea noastră generală de sănătate, deoarece reduce riscul apariției anumitor boli cronice, stimulează sistemul imunitar și menține creierul și digestia sănătoase.

În general, sunt recomandate cam 7-9 ore de somn neîntrerupt pe noapte, dar, în zilele noastre sunt mulți oameni care se confruntă cu insomnii și alte probleme legate de somn. Există multe strategii pentru un somn bun, inclusiv aceea de a face anumite modificări în dieta de zi cu zi. Asta deoarece există alimente cu proprietăți ce favorizează somnul!

Citeste si: Te ajută ceaiurile să slăbeşti? Nutriţionistul răspunde la întrebarea de pe buzele tuturor!

 

“Alimentele pe care le consumăm și substanțele nutritive pe care acestea le conțin, interferează (mai mult sau mai puțin) cu producția hormonală și reglarea endocrinei. Din punct de vedere biochimic, s-a demonstrat pe scară largă că unele molecule nutritive determină secreția mediatorilor care favorizează somnul: melatonina și serotonina. De fapt, alimentele pro-hipnice (care ajută somnul) aduc molecule precursoare și favorizează sinteza melatoninei și serotoninei”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

 

Ce să mâncăm seara pentru a dormi mai bine?

Mai mult decât atât, specialistul în nutriție ne spune și ce anume ar trebui să mâncăm atunci când vrem să ne rezolvăm anumite probleme legate de somn:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Secretul care te ajută să îţi reglezi colesterolul. Sigur nu ştiai asta până acum!

-Alimente care conțin triptofan, un aminoacid esențial ce stimulează producerea de melatonină și serotonină. Este conținut în lapte și brânză, carne și pește, grâu integral, ouă, leguminoase, alune, alune, migdale, banane, avocado, ananas, spanac;

Nutriționistul Gianluca Mech, ales de personalități precum Anastasia Soare, ne explică ce alimente trebuie să consumăm seara, pentru un somn mai bun.
Nutriționistul Gianluca Mech, ales de personalități precum Anastasia Soare, ne explică ce alimente trebuie să consumăm seara, pentru un somn mai bun.

-Alimente care conțin carbohidrați complecsi, macronutrienți polimerici care îndeamnă pancreasul să producă insulină, un hormon ce favorizează disponibilitatea triptofanului. Carbohidrații complecși sunt conținuți în principal în cereale și derivați, cartofi și castane;

-Alimentele care conțin tiamină (vitamina B1, conținută în principal în cereale și leguminoase) și piridoxină (vitamina B6, aproape omniprezentă) drept componente esențiale pentru biosinteza serotoninei.

Vă rugăm să rețineți că carbohidrații simpli au un efect negativ asupra biodisponibilității piridoxinei!”, ne recomandă Gianluca Mech.

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciati nutritionisti, la nivel international, sfaturile sale fiind urmate inclusiv de staruri precum  Anastasia Soare, Sarah Ferguson, Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi.

El a lansat in trecut doua campanii importante impotriva obezitatii, care trag un semnal de alarma in ceea ce priveste inmultirea cazurilor in randul copiilor si al adolescentilor. Campania din Statele Unite ale Americii a fost lansata alaturi de Ivana Trump, iar in Europa alaturi de Ducesa de York, Sarah Ferguson.

Citeste si: Ce să mănânci ca să îți crească fertilitatea? Alimente recomandate de nutriţionist!



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce să mănânci ca să îți crească fertilitatea? Alimente recomandate de nutriţionist!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies