Ce să mănânci seara pentru a slăbi

ce mananca sportivii seara
ce mananca sportivii seara pentru a slabi

Iată ce să mănânci seara pentru a slăbi, ce se mănâncă seara la cină și ce spun nutriționiștii despre ultima masă a zilei.

Ce poți mânca seara fără să te îngrași? Care sunt alimentele permise pentru cină? Ce să mănânci seara pentru a slăbi? Aceste întrebări le dau mereu bătăi de cap celor care se confruntă cu kilograme în plus, iar specialiștii vin în ajutor și oferă soluții simple și la îndemâna tuturor.

O veche vorbă spune că dimineața mănânci ca un rege, la prânz mănânci ca un prinț, iar seara ca un cerșetor.

Pentru a avea energie pentru întreaga zi, nutriționiștii din întreaga lume recomandă un mic dejun cât mai bogat și diversificat, un prânz consistent și o cină cât mai ușoară.

Ce să mănânci seara pentru a slăbi

Deoarece metabolismul încetinește în ultima parte a zilei, este foarte important ca cina să fie una simplă și fără alimente grele.

„Rezultatele noastre sugerează că în cazul adulţilor sănătoşi, mâncatul mai puţin frecvent, fără gustări, consumul micului dejun, şi optatul pentru cea mai mare masă dimineaţa poate fi o metodă eficientă pentru

a preveni luatul în greutate pe termen lung.”, conform notelor cerecetătorilor din Jurnalul de Nutriţie.

Dr Kahleova din Loma Linda University School of Public Health din California a analizat împreună cu echipa sa date provenind de la 50,660 de participanţi. Obiceiurile în ceea ce priveşte mâncarea şi greutatea au fost monitorizate timp de şapte ani, informează Daily Mail.

Cercetătorii au descoperit patru factori asociaţi cu pierderea în greutate:

1. Mâncatul doar a două mese pe zi

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

2. Menţinerea unui post de noapte de până la 18 ore.

3. Mâncatul micului dejun.

4. Micul dejun sau prânzul trebuie să fie cele mai bogate mese din zi.

ce se mananca seara la cina
ce se mananca seara la cina pentru a slabi[Sursa foto: PixaBay]

Ce se mănâncă seara la cină

Persoanele care își doresc să scadă în greutate sunt sfătuite să facă alegeri alimentare sănătoase. Astfel, pentru masa de seară se recomandă evitarea amidonului și să se concentreze pe proteine de calitate. Cartofii, fasolea, mazărea, porumbul, dovleacul și pâinea sunt alimente care ar trebui să fie evitate la cină. Aceste alimente au un conținut caloric ridicat și, în plus, pot crea balonare și disconfort în timpul nopții.

Citeste si: CITEȘTE: Ce se mănâncă de post miercurea și vinerea

În schimb, carnea slabă de pui sau de curcan și fructele de mare sunt recomandate alături de legume pentru masa de seară. Persoanele vegetariene pot opta pentru burgeri de năut și ciuperci sau tofu.

De asemenea, specialiștii în nutriție mai recomandă și peștele la cină, alături de legume.

O porție de somon sau păstrăv cu puțină lămâie și o salată de legume ajută la scăderea în greutate. Și salata verde cu ton, roșii, măsline și zeamă de lămâie este o variantă recomandată pentru a slăbi.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

ce mancam sa nu ne ingrasam
Iata ce trebuie sa mananci seara[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: CITEȘTE: De ce nu e bine să mănânci fructe seara

Spre exemplu, pentru a slăbi, înlocuiți pastele din grâu sau cereale cu pastele din fasole, năut, linte, soia, quinoa.

Și nutriționistul Mihaela Bilic este de părere că nu trebuie să sărim peste masa de seară. Însă, trebuie să știm să facem alegeri corecte în ceea ce privește această masă.

„Trebuie să încurajăm masa de seară. Absolut! E o chestiune în primul rând de buget. Trebuie să ne gândim la bugetul nostru caloric, ca la bugetul financiar. Adică, bugetul este al tău şi cum îl cheltuieşti, trebuie să fie spre satisfacţia şi ritmul vieţii tale (…) Faptul că activitatea se prelungeşte mult în noapte, adică organismul îşi cere dreptul lui, pentru că a stat până la ora aia, el a muncit.

ce sa mananci seara pentru a slabi
Consumă proteine seara pentru a slăbi[Sursa foto: PixaBay]

Masa de seară are şi rolul acesta de a compensa din punct de vedere emoţional toată oboseala, frustrarea, greul care a fost peste zi. Consider că este cea mai importantă. Important este să nu fie lucruri grele care să îţi creeze probleme de digestie. Dacă ora este înaintată ar fi bine să nu fie făinoase multe, pentru că sunt foarte uşor în combinaţie cu grăsimea, să se transforme în grăsime de rezervă”, a explicat Mihaela Bilic.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum sau cu ce se mănâncă creveții

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies