Ce să spui şi ce să nu spui copilului tău atunci când te critică

Ce sa spui si ce sa nu spui copilului tau, atunci cand te critica
Ce sa spui si ce sa nu spui copilului tau, atunci cand te critica

Esti o mama foarte buna, care se descurca minunat in acest rol si ii si place.

Ce sa spui si ce sa nu spui copilului tau, atunci cand te critica. Esti o mama foarte buna, care se descurca minunat in acest rol si ii si place. Totusi, ai si tu momente in care te simti obosita, ori nu ai rabdare suficienta cu cel mic, din motive absolut normale. Copiii, care sunt foarte directi si sinceri, pot sa spuna parintilor diverse, atunci cand nu primesc ceea ce isi doresc.

Cum gestionezi critica propriului copil? Ce ii raspunzi? Cum reactionezi? Iata cateva sfaturi:

Nu nega si nu diminua gravitatea acuzatiilor

Foarte multi adulti tind sa diminueze insemnatatea spuselor celor mici. Nu o fac din rea intentie, ci pur si simplu pentru ca gradul lor de a acorda importanta unui aspect este diferit de cel al unui copil. Incearca sa preiei informatiile ca atare si asigura-l ca ai cele mai bune intentii.

Ce sa spui si ce sa nu spui copilului tau, atunci cand te critica
Ce sa spui si ce sa nu spui copilului tau, atunci cand te critica[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Nu schimba subiectul

Daca micutul tau ti-a adus un repros sit u ai schimbat subiectul, el poate interpreta comportamentul tau drept neglijarea sentimentelor lui. Nu iti doresti sa se intample asta, nu-i asa?

Empatizeaza cu sentimentele copilului

Indiferent de emotiile exprimate ale celui mic, incearca sa il intelegi, inainte de orice. Incearca sa iti dai seama de unde anume ii vin frustrarile si reprosurile si empatizeaza cu starea lui. Doar asa puteti gasi o solutie.

Citeste si: CITEȘTE: Cum recunoști o relație toxică între mamă și fiică

Cere mai multe detalii si incearca sa intelegi complet situatia

Daca al tau copil si-a exprimat anumite nemultumiri, nu este suficient sa ii raspunzi cu un simplu “imi pare rau”. Ai putea sa ii ceri mai multe detalii, astfel incat sa intelegi profunzimea situatiei, ce anume l-a deranjat, cum anume s-a simtit, cum ar fi preferat el ca tu sa procedezi, cum il poti face sa se simta mai bine. Ai putea sa ii adresezi toate aceste intrebari si sa ii asculti raspunsurile in mod activ.

Veti avea amandoi de castigat.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies