Ce să vizitezi în Amsterdam. Descoperă frumusețile capitalei olandeze

amsterdam
Amsterdam

Amsterdam este o destinație de vis, atât pentru o escapadă romantică, cât și pentru o vacanță alături de prieteni. Află din acest articol ce poți vizita în Capitala Olandei, dar și care sunt cele mai frumoase locuri, pe care nu trebuie să le ratezi sub nicio formă.

Olanda este o țară extraordinar de frumoasă, ce oferă peisaje ce îți taie respirația, dar și obiective turistice impresionante. Descoperă în rândurile de mai jos cum îți poți petrece vacanța în Amsterdam, dar și cum să te bucuri de frumusețile acestui oraș!

Străzile incredibil de frumoase

Citește și: Ce să vizitezi în Istanbul. Descoperă bijuteria Turciei!

amsterdam olanda
Amsterdam Olanda[Sursa foto: freepik]

Citește și: De ce să mergi în vacanță în Spania?

Amsterdam este un oraș unic în lume, datorită arhitecturii, dar și a canalelor din oraș. Dacă vrei să descoperi farmecul local, plimbă-te pe jos, prin centrul orașului și vei descoperi zone extraordinare, unde vei putea face și cumpărături. Traversând trei dintre canalele emblematice din Amsterdam, „De 9 Straatjes” este o zonă plină de magazine și restaurante, unde turiștii vor întotdeauna să ajungă.

De asemenea, vei descoperi farmecul localnicilor care merg pe bicicletă.

Muzeul Rijksmuseum

Unul dintre cele mai importante muzee de artă din lume, Rijksmuseum găzduiește o colecție impresionantă de opere de artă, inclusiv lucrări ale maeștrilor olandezi precum Rembrandt. Clădirea în sine este o capodoperă arhitecturală, iar grădinile sale oferă un loc perfect pentru o plimbare relaxantă. Casa Anne Frank Casa Anne Frank este muzeul dedicat memoriei Annei Frank și a familiei sale.

Este un loc ideal pentru cei pasionați de istorie.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Muzeul Van Gogh

Unul dintre cele mai apreciate obiective turistice din Amsterdam este muzeul Van Gogh, care impresionează prin multitudinea operelor de artă. Aici poți admira faimoasele sale picturi precum „Floarea-soarelui” și „Noaptea înstelată”, dar și scrisori și desene care oferă o perspectivă asupra vieții celui mai apreciat pictor olandez.

Cartierul Roșu

top atractii amsterdam
top atractii amsterdam[Sursa foto: freepik]

Cartierul Roșu este o zonă iconică din Amsterdam și este o locație de neratat, mai ales dacă mergi în vacanță cu prietenii.. Deși este cunoscut pentru vitrinele sale și viața de noapte, cartierul oferă și o privire asupra arhitecturii istorice și canalelor pitorești. Aici cu siguranță te vei distra.

Bloemenmarkt

Olanda este cunoscută pentru bogăția florală și pentru lalele frumos colorate.

În special dacă mergi în Amsterdam primăvara sau vara, nu trebuie să ratezi Bloemenmarkt. Este o piață frumoasă de flori și reprezintă un loc incredibil și colorat unde poți admira și cumpăra flori proaspete, bulbi de lalele și suveniruri.

Plimbă-te cu bicicleta

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie- stirilekanald.ro

Elementele simbolice ale acestui oraș sunt bicicletele și lalelele. În mare parte din an, vremea în Olanda este destul de capricioasă. Cu toate acestea, nimic nu îi împiedică pe olandezi să se deplaseze cu bicicletele. În special dacă ai norocul să prinzi o vreme frumoasă și însorită, nu trebuie să ratezi această experiență, pentru a simți cu adevărat că ai ajuns în Amsterdam. Așadar, închiriază o bicicletă și descoperă farmecul orașului și atmosfera vibrantă.

Piața Dam

Situată în inima orașului, Piața Dam este unul dintre cele mai animate locuri din Amsterdam. În apropierea zonei, te poți bucura de o mulțime de obiective turistice, precum Palatul Regal, Biserica Nouă și Monumentul Național. De asemenea, poți să te bucuri de atmosfera vibrantă a pieței, plină de turiști, artiști stradali și cafenele. Această zonă este ideală pentru o pauză în timpul zilei, după ce ai vizitat muzeele și atracțiile turistice.

Canalele din Amsterdam

ce sa vizitezi in amsterdam
Ce sa vizitezi in Amsterdam[Sursa foto: freepik]

Canalele sunt emblema orașului Amsterdam, fiind parte din patrimoniul mondial UNESCO. Nu trebuie să ratezi o plimbare cu barca pe aceste canale, deoarece nu doar că te vei relaxa și va fi o experiență unică, ci și vei putea descoperi orașul într-un mod extraordinar. Această activitate este perfectă pentru cupluri, deoarece se creează o atmosferă romantică.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

6 locuri pe care le poți vizita în Milano

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România

Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Situație incendiară în ”Casa iubirii”. „Vreau să-mi explici pozele!” Andreea Mantea îl va lua la întrebări pe Antoni, în ediția de luni, 9 septembrie, de la 10:00 si 16:30, la Kanal D

Daniel a dispărut fără urmă. A plecat cu mașina de acasă și nu s-a mai întors


Cookies