Ce să vizitezi în Istanbul. Descoperă bijuteria Turciei!

istanbul
istanbul

Istanbul este o locație de vis, ce merită vizitată măcar o dată în viață. Este un oraș vibrant, plin de istorie situat la intersecția dintre Europa și Asia. Află din acest articol ce trebuie neapărat să vizitezi, dacă planifici să descoperi frumusețile bijuteriei turcești.

Istanbul este o destinație potrivită atât pentru iubitorii de artă, cât și de shopping sau de relaxare. De asemenea, este o locație potrivită pentru gurmanzi, deoarece bucătăria turcească este una plină de savoare. Este o zonă plină de istorie și diversitate culturală, unde poți explora o mulțime de obiective turistice, care mai de care mai impresionante. Descoperă în rândurile de mai jos cum să îți petreci timpul, dacă ai ales să faci o escapadă în acest oraș sublim!

Hagia Sofia

Citește și: Cele mai frumoase obiective turistice din Florența. Ce să vizitezi când ajungi în orașul artei

Citește și: 7 locuri pe care le poți vizita în Madrid

Hagia Sofia este unul dintre cele mai impresionante lăcașe de cult din lume. Deși este o moschee, este deschisă pentru toți credincioșii, indiferent de religie.

Pe măsură ce vei intra, vei fi întâmpinat de un interior grandios, decorat cu mozaicuri spectaculoase și arhitectură impresionantă. Totuși, atunci când mergi acolo trebuie să respecți câteva reguli: este esențial să ai pantaloni sau fustă până în pământ, să ai capul acoperit dacă ești femeie și să te descalți la intrare.

Palatul Topkapi

Palatul Topkapi a fost reședința sultanilor otomani timp de aproape 400 de ani și este acum un muzeu care adăpostește o colecție impresionantă de artefacte istorice, inclusiv bijuterii, arme și manuscrise.

Turiștii sunt impresionați de grădinile impresionante și de panorama asupra Bosforului.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Marele Bazar

istanbul turcia
istanbul turcia[Sursa foto: freepik]

Istanbul este recunoscut pentru bazarul său. Această locație este de neratat dacă ajungi în acest oraș, deoarece chiar dacă nu vrei să cumperi nimic, este impresionant să vezi străzile pline de magazine cu haine, accesorii și tot felul de alte lucruri.

Atmosfera este una inedită și nu trebuie să ratezi zona destinată condimentelor, dulciurilor și suvenirurilor. Dacă totuși îți dorești să îți achiziționezi ceva, este important de știut că poți negocia prețul obiectelor, deoarece este o practică ce se folosește întotdeauna în Marele Bazar. Aici vei observa nu doar haine, accesorii, condimente și dulciuri, ci și bijuterii din aur. Unele sunt expuse doar pentru decor, încântând ochii privitorilor, însă foarte multe persoane aleg să achiziționeze aur din Istanbul, deoarece prețul este unul mai scăzut.

Plimbare pe Bosfor

vacanta in istanbul
Vacanță în Istanbul[Sursa foto: freepik]

O croazieră pe Bosfor este o modalitate excelentă de a vedea Istanbulul dintr-o perspectivă diferită. În acest mod, vei putea admira palatele, clădirile și moscheile. Există diverse excursii, fie că alegi să petreci doar o oră pe croazieră sau chiar toată ziua.

Cartierul Taksim

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Una din cele mai populare zone din Istanbul este cartierul Taksim. Aici te poți bucura de o mulțime de restaurante, magazine, cafenele și baruri, dar și de clădiri istorice și străzi impresionante. Atmosfera vibrantă din acest cartier atrage atât turiști, cât și localnici. Chiar la final de zi, după ce ai văzut obiectivele turistice din Istanbul, te poți opri în Taksim pentru o cină excepțională și tradițional turcească, sau pentru desertul lor specific, baklava.

Palatul Dolmabahce

Palatul Dolmabahce, situat pe malul european al Bosforului, este unul dintre cele mai grandioase palate din Istanbul. Construit în stil european în secolul al XIX-lea, palatul te încântă cu opulența din interior, cu mobilierul luxos și cu atmosfera regală din interior. Chiar din interiorul palatului, te poți bucura de o priveliște impresionantă.

Moscheea Albastră

ce sa vizitezi in istanbul
Ce să vizitezi în Istanbul[Sursa foto: freepik]

Un alt obiectiv turistic foarte popular din Istanbul este Moscheea Albastră. Odată ce ai ajuns în acest oraș frumos, nu trebuie să ratezi această destinație, deoarece este un simbol al Istanbulului. Atât interiorul clădirii, cât și exteriorul, îți vor demonstra cât de frumoasă poate fi arta și cum arhitectura este una incredibilă.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

6 locuri pe care le poți vizita în Milano

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Simge Selçuk, actrița care joacă rolul Nebahat în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online! Iată la ce schimbare spectaculoasă de look a recurs celebra actriță 

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies