Ce să vizitezi în Luxemburg: Cele mai frumoase locuri de vizitat în inima Europei

luxemburg
Luxemburg

Luxemburg este una din cele mai fascinante țări din Europa, fiind de altfel și una dintre cele mai mici. Află din acest articol ce poți vizita în această locație inedită.

Luxemburg este o destinație impresionantă,  ce oferă turiștilor o mulțime de atracții turistice foarte interesante. Cu toate că re dimensiuni reduse, acest mic stat este bogat în istorie, arhitectură spectaculoasă și peisaje naturale ce îți taie respirația. Descoperă în rândurile de mai jos ce locuri interesante poți explora, dacă ți-ai propus să organizezi o vacanță în Luxemburg.

Orașul Luxemburg

Citește și: Cum să planifici o vacanță cu prietenii tăi

vacanta in luxemburg
Vacanță în Luxemburg[Sursa foto: freepik]

Citește și: 9 locuri pe care le poți vizita în Paris. Bucură-te de o experiență de neuitat

Cel mai popular loc este desigur capitala, adică orașul Luxemburg. Orașul a fost una dintre cele mai mari fortărețe ale Europei, datorită amplasării sale. Este un loc foarte cochect, unde istoria se îmbină cu modernitatea. Orașul este cunoscut pentru cetatea sa veche, un sit inclus în patrimoniul UNESCO.

O simplă plimbare pe străduțele orașului te va face să iubești atmosfera și să descoperi locuri impresionante. Natura din jurul orașului este impresionantă. Așadar, o vacanță primăvara sau vara va fi excelentă. Totuși, chiar și toamna vei avea parte de o priveliște extraordinară și unică.

Église Saint-Alphonse

Église Saint-Alphonse este o biserică catolică construită în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Este situată chiar în inima orașului și este una dintre cele mai populare destinații.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Muzeul de Artă Modernă

Pasionații de artă cu siguranță nu se vor plictisi în Luxemburg. Acest oraș găzduiește un muzeu modern impresionant, MUDAM. Aici poți admira lucrări de artă contemporană din întreaga lume. Clădirea muzeului este o operă de artă în sine, ce te va impresiona.

După ce te-ai plimbat pe străduțele orașului, poți să iei o pauză și să te recreezi în acest muzeu extrem de interesant.

Podul Adolphe

ce sa vizitezi in luxemburg
Ce să vizitezi în Luxemburg[Sursa foto: freepik]

În Luxemburg există o mulțime de poduri, fiindcă orașul este construit pe două nivele. Totuși, podul Adolphe este unul dintre cele mai populare, oferind vizitatorilor o priveliște de neuitat. Acesta a devenit un adevărat simbol al orașului și reprezintă un loc ideal pentru iubitorii de plimbări sau bicicliști.

Toamna, natura îți va oferi un adevărat spectacol al culorilor, dacă te vei plimba pe Podul Adolphe.

Catredala Notre-Dame

Catredala Notre Dame este singura și prima catredală din Luxemburg. Această biserică este un exemplu incredibil de arhitectură gotică, ce se îmbină cu diverse elemente renascentiste. Din 1935 până în 1938, catedrala a fost extinsă și mărită și oferă vizitatorilor și credincioșilor un lăcaș de cult extraordinar.

 

Palatul Ducal

Acest palat este situat chiar în centrul vechi al orașului Luxemburg și este chiar reședința familiei ducale. În trecut, locația a fost destinată primăriei orașului, însă acum este una dintre principalele atracții al Capitalei.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Orașul Echternach

luxemburg obiective turistice
luxemburg obiective turistice[Sursa foto: freepik]

Capitala este cea mai populară destinație din această țară și majoritatea turiștilor se limitează în a o descoperi doar pe aceasta. Totuși, țara are o mulțime de orașe sau destinații mai puțin cunoscute, însă la fel de interesante și frumoase. Orașul Echternach este cel mai vechi oraș din Luxemburg și reprezintă o destinație pe care nu trebuie să o ratezi, dacă ajungi în această țară. Orașul găzduiește festivaluri culturale și multe trasee de drumeție impresionante, perfecte pentru iubitorii de aventură. Vei descoperi peisaje stâncoase, păduri și peșteri spectaculoase. Echternach este un oraș perfect pentru cei care vor să descopere atât natura, cât și istoria.

Orașul Clervaux

Clervaux este un oraș pitoresc, situat în partea de nord a țării. Acesta este faimos pentru Castelul Clervaux, care găzduiește o colecție impresionantă de fotografii și opere de artă. De aici, poți să te bucuri de o priveliște incredibilă, deoarece castelul se află într-o zonă stâncoasă, deasupra orașului. Întregul oraș oferă o atmosferă de basm, fiindcă este înconjurat de peisaje spectaculoase, natura fiind un adevărat spectacol.

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce să vizitezi în Amsterdam. Descoperă frumusețile capitalei olandeze

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies