Ce se întâmplă când porți machiaj în timp ce faci sport?

Ce se întâmplă când porți machiaj în timp ce faci sport?
Ce se întâmplă când porți machiaj în timp ce faci sport?

Află din rândurile următoare care sunt efectele negative pe care machiajul le poate avea asupra tenului tău, dacă este purtat în timp ce faci exerciții fizice.

Exercițiile fizice constituie o bună modalitatea de a ne proteja sănătatea și de a ne menține în formă, însă, te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă porți machiaj în timp ce faci exerciții fizice? Bineînțeles că fiecare este liber să poarte machiaj de fiecare dată când simte, însă, dacă te preocupă sănătatea tenului tău, ar trebui să știi care sunt acțiunile ce pot avea efecte negative asupra acestuia.

Descoperă din rândurile următoare cum afectează machiajul purtat în timpul exercițiilor fizice tenul și află care sunt cele mai sănătoase alternative în astfel de situații.

Ce se întâmplă dacă porți machiaj în timpul exercițiilor fizice

Citește și: „Trebuie să înceapă orice femeie de tânără! Într-un produs de îngrijire scump intră foarte multă tehnologie.” Dana Sota a vorbit despre îngrijirea pielii cu bani puțini

Ce se întâmplă când porți machiaj în timp ce faci exerciții fizice?
Ce se întâmplă când porți machiaj în timp ce faci exerciții fizice?[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să utilizați uleiul de migdale pentru a îndepărta machiajul

În cadrul unui interviu pentru publicația Women`s Health, doctor Justine Hextall, dermatolog consultant, a vorbit despre efectele negative pe care machiajul le poate avea asupra pielii, dacă este purtat în timpul exercițiilor fizice.

Bacteriile asociate cu acneea vor prolifera într-un por blocat.

Pielea caldă și umedă este mediul perfect pentru bacterii și drojdii, ambele vor provoca erupții. Porii blocați pot părea albi și denivelați acolo unde așa-numitele comedoane închise conțin ulei care nu este expus la aer. Acest por blocat poate deveni în cele din urmă inflamat și aici ați începe să vedeți papule (umflături roșii) pustule și, uneori, chisturi mai profunde .”, a spus s pecialistul în domeniu.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Astfel, conform informațiilor oferite de medicul dermatolog, identificăm mai multe efecte negative pe care machiajul purtat în cadrul exercițiilor fizice le poate avea asupra pielii. Printre acestea amintim apariția porilor blocați, care în timp pot duce la un mediu propice pentru dezvoltarea de bacterii. Astfel, persoanele respective pot fi mai predispuse la erupții și acnee.

Mai mult decât atât, conform healthline, doctorul Brendan Camp a identificat un alt efect negativ pe care machiajul purtat în timpul exercițiilor fizice îl poate avea asupra tenului.

Este vorba despre o uscare accelerată a pielii.

Motivul pentru care se recomandă îndepărtarea machiajului înainte de a merge la culcare este pentru că se poate combina cu uleiul și celulele moarte ale pielii pentru a înfunda porii și pentru a promova formarea acneei. Același lucru este valabil și pentru purtarea machiajului în timpul exercițiilor fizice. Acest studiu recent sugerează, de asemenea, că purtarea machiajului în timpul exercițiilor fizice poate predispune pielea la uscăciune crescută .”, a spus specialistul în domeniu.

Care sunt produsele cosmetice pe care le poți aplica înainte de exercițiile fizice

Ce se întâmplă când porți machiaj în timp ce faci exerciții fizice[Sursa foto: freepik]

În ciuda efectelor negative pe care fondul de ten purtat în timpul exercițiilor fizice le poate avea asupra pielii, există și alte produse cosmetice care pot fi aplicate cu ușurință și care nu produc efecte negative. Printre acestea se numără rimelul, eyelinerul și rujul sau balsamul de buze, care nu duc la probleme ale pielii, pentru că nu sunt aplicate pe întreaga față.

De asemenea, o alternativă a fondului de ten ar fi un produs de tipul BB cream sau CC cream, care sunt de fapt o combinație între fondul de ten și produsele de îngrijire a tenului, cu o textură mult mai lejeră, care nu blochează porii.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cum să îți îngrijești pielea după antrenament

Cum să îți îngrijești pielea după antrenament
Cum să îți îngrijești pielea după antrenament[Sursa foto: freepik]

În timpul exercițiilor fizice, corpul nostru transpiră, iar astfel poate apărea exces de sebum pe față, dar și bacterii, care pot contribui la apariția acneei. De aceea, este recomandat ca după un antrenament fizic intens să ne curățăm atât fața, cât și corpul, pentru a elimina excesul de sebum, transpirație și bacterii.

De asemenea, este extrem de important ca în timpul exercițiilor fizice efectuate în aer liber să ne protejăm pielea de razele UV. Astfel, se recomandă aplicarea unui SPF de minim 30, cu textură lejeră, care să nu îngreuneze tenul.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

Ce se întâmplă când porți machiaj în timp ce faci exerciții fizice[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cum să planificați o rutină de îngrijire a pielii înainte de nuntă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies