Ce se întâmplă când renunți la anticoncepționale

ce se intampla cand renunti la anticonceptionale
Ce se întâmplă când renunți la anticoncepționale

Este bine să cunoașteți efectele care pot apărea în cazul în care vă gândiți să renunțați la anticoncepționale.

Chiar dacă știați sau nu, odată cu renunțarea la aceste pilule anticoncepționale, vor avea loc anumite schimbări la nivelul corpului și nu numai. Aflați care sunt acestea, din rândurile următoare.

Ce se întâmplă când renunți la anticoncepționale

Impact asupra tenului

Dacă înainte de a lua anticoncepționale, aveai o problemă cu acneea, iar după ce ai început să le iei, a dispărut, află că odată ce le vei lăsa și acneea va reapărea la scurt timp.

În timp ce iei anticoncepționale, se scade din start nivelul de testosteron, ceea ce înseamnă că stimulează secreția de sebum. Această secreție este cea care blochează porii și duce la apariția acneei. Prin urmare, dacă nu vei reuși să ții sub control nivelul de testosteron, odată cu renunțarea la anticoncepționale, va reapărea și acneea.

Impact asupra dispoziției

Odată ce ai renunțat la anticoncepționale, nu numai că vor reapărea durerile menstruale, ci și schimbările de dispoziție.

Pentru a evita acest lucru, se recomandă să te apuci de sport realizat în mod regulat, iar totodată să abordezi și o alimentație mai sănătoasă. Astfel, vei reuși să ai o dispoziție bună și să ții durerea menstruală sub control, datorită endorfinelor care se eliberează în timp ce faci sport.

anticonceptionale

Citeste si: Totul despre pilulele contraceptive! Când NU ai voie să iei anticoncepționale

Impact asupra siluetei

În timp ce iei anticoncepționale, apetitul tău va avea o schimbare, și anume va crește în așa fel încât poți câștiga chiar câteva kilograme în plus. Pe de altă parte, în momentul în care ai renunțat la anticoncepționale există o mare posibilitate să slăbești câteva kilograme esențiale. Nu mai mult de 2 kilograme și nu peste noapte, dar se va întâmpla totuși, odată cu trecerea timpului.

Impact asupra menstruației

Persoanele care aleg să ia anticoncepționale, vor observa că menstruația se va regla de la sine, dar și că durerile sunt ameliorate, reducând astfel și cantitatea de sânge care se pierde atunci când nu luați aceste anticoncepționale. Prin urmare, odată ce renunțați să luați aceste pilule, menstruația va apărea când te vei aștepta mai puțin și vor reapărea durerile și cantitatea de sânge care erau și înainte.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

efectele secundare ale anticonceptionalelor

Citeste si: Nimic nu mai e SF: anticoncepționalele masculine, de la mit la realitate

Impact asupra greutății

Există anumite persoane care cred că dacă vor renunța la anticoncepționale vor slăbi în mod surprinzător, însă lucrurile nu stau chiar așa.

Chiar dacă anumite femei s-au îngrășat din cauza anticoncepționalelor, însă nu s-a găsit o explicație pentru acest lucru. Însă există o excepție atunci când vine vorba de pastilele care conțin progesteron. Doar acestea pot duce la creșterea în greutate, însă nu în toate cazurile.

Însă există cazuri în care anumite femei slăbesc după întreruperea anticoncepționalelor, altele se îngrașă, iar altele nu suferă niciun fel de modificare la nivelul greutății corporale.

Impactul asupra unei posibile sarcini

Poate exista o mare posibilitate ca anumite femei să rămână însărcinate, odată ce au renunțat la anticoncepționale. Acest lucru se poate întâmpla pentru că organismul are nevoie de o anumită perioadă de revenire, în care elimină acest pilule. Iar în mod normal, ovulația normală poate să revină la o lună sau două. Conform unui studiu, 20% dintre femei au rămas însărcinate, la doar o lună distanță după ce au renunțat la anticoncepționale.

pot ramane insarcinata daca renunt la anticonceptionale

Citeste si: Poti ramane insarcinata chiar daca iei anticonceptionale?

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Impactul asupra balonării

Datorită conținutului ridicat de progesteron pe care anticoncepționale îl au, acestea funcționează în mod diuretic. Prin urmare, odată ce renunțați la ele, veți reține mai multă apă. Acest lucru poate trece de la sine, datorită faptului că echilibrul hormonal natural se va stabili. Însă la scurt timp după ce ați renunțat la anticoncepționale, vă veți simți mai balonată.

Impactul asupra apetitului alimentar și a retenției de apă

Există multe femei, care după ce au renunțat la anticoncepționale, au simțit o creștere a apetitului alimentar. Pe de altă parte, există multe femei care au slăbit după renunțarea la aceste pilule, pentru că au eliminat apa reținută și straturile adipoase sau toxinele, care erau ținute sub control datorită anticoncepționalelor.

o sa ma ingras daca renunt la anticonceptionale

Citeste si: Cele mai frecvente intrebari legate de pastilele anticonceptionale

 

Toate aceste efecte secundare sunt temporare și ar trebui să dispară la maxim o lună sau două după renunțarea la anticoncepționale. Se recomandă să vizitați un medic înainte să renunțați la aceste pilule.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Nimic nu mai e SF: anticoncepționalele masculine, de la mit la realitate

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies