Ce spune un medic cunoscut despre această metodă de prevenire a unei sarcini.
În ziua de astăzi, foarte multe femei apelează la pilula contraceptivă din varii motive. Fie că vor să prevină o sarcină nedorită, că acneea le creează probleme sau că trebuie să își regleze menstruația, acestea aleg să utilizeze contraceptivele orale.
Este de menționat faptul că înainte să iei această decizie, trebuie să te consulți neapărat cu ginecologul tău pentru că există o gamă foarte largă de astfel de contraceptive pe piață și doar împreună puteți găsi varianta cea mai potrivită pentru tine.
Ne-am gândit să îți venim în ajutor și să trecem în revistă cele mai frecvente întrebări despre contraceptive, urmate de răspunsul dat de un ginecolog. Doctor Sophia Yen, cea care va răspunde întrebărilor pe care toate le-am avut cel puțin o dată, este Profesor Asociat de Pediatrice în divizia de medicină pentru adolescenți la Școala medicală Stanford și activează ca medic la propriul său cabinet.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Ce alimente de pe masa de Crăciun îți distrug dinții și de ce! Avertismentul medicilor
Citeste si: Tratamentul cu laser pentru creșterea părului. În ce constă și cui se adresează procedura?
- „Poate o femeie să devină infertilă în urma folosirii contraceptivelor?” Răspunsul medicului a fost, evident, nu. Aceasta a explicat faptul că 10% dintre femei au Sindromul Ovarelor Polichistice, iar lor este greu să rămână însărcinate pe cale naturală din cauza menstruațiilor neregulate sau chiar lipsă. „Surprinzător, în urma utilizării anticoncepționalelor, femeile care suferă de această afecțiune, au șansa de a concepe un copil pentru că hormonii lor se pot normaliza după întreruperea pilulei.”
a declarat doctorul.
- „ Se poate ca pilulele să fie nepotrivite pentru mine? Încerc foarte tare să mă feresc de o sarcină, dar efectele secundare mă obosesc teribil.” Există anumite tipuri de sterilet cu eliberare de hormoni, vaccin, plasture și pe lângă toate astea, 40 de tipuri de contraceptive orale. Dr. Yen spune că „Una dintre toate variantele existente sigur va funcționa pentru tine, trebuie doar să găsești formula potrivită.”
- „Este normal ca acneea pe care o manifest să se înrăutățească după ce încep să iau pilule cu combinație de hormoni?” Ei bine, în general, în momentul în care începi să folosești contraceptive orale combinate, se produc modificări la nivel hormonal. „Poate dura de la 1-3 luni până când ți se obișnuiește corpul, însă ulterior lucrurile se calmează.” Ne liniștește medicul. Totuși, în cazul în care acneea continuă să se agraveze, discută cu medicul tău și căutați o altă combinație de hormoni care să ți se potrivească.
- „Trebuie să luăm pilulele inactive, sau putem să le sărim?” Nu, acestea nu trebuie luate. Ele există pe folie doar pentru a continua obiceiul de a lua pastila în fiecare seară la aceeași oră, dar sunt doar înlocuitoare și nu te influențează în vreun fel.
De ce nu trebuie să iei contraceptive dacă ai migrene
- „Cât timp iei pastilele, se mai produce ovulația?” Contraceptivele previn ovulația, subțiază endometrul așa că ele previn ovulația. Din păcate, persoanele supraponderale pot elibera în continuare ovule pentru că pilulele sunt concepute pentru o greutate standard. „Eu le recomand femeilor să nu întrerupă pilula în timpul săptămânii placebo, sau dacă o fac, să fie pentru maximum 5 zile, poate chiar 4 dacă indicele masei corporale depășeste 26.” Sugerează americanca.
De asemena, un alt aspect important de care trebuie să țineți cont este acela că dacă aveți migrene, este bine să evitați contraceptivele combinate pentru că pot cauza cheaguri de sânge. Pilulele nu ar trebui să dea dureri în afara menstruației deoarece acestea au rolul de a stabliza corpul, nu invers, iar doar ginecologul este acela care că poate spune ce e bine să luați și ce nu. Nu este recomandat să luați anticoncepționalele fără a avea instrucțiuni clare de la o persoană specialiazată.