Ce se întâmplă cu cei care nu locuiesc la adresa din buletin. Este vestea momentului în România

Ce se întâmplă cu cei care nu locuiesc la adresa din buletin. Este vestea momentului în România
Ce se întâmplă cu cei care nu locuiesc la adresa din buletin. Este vestea momentului în România

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a făcut mai multe precizări legate de plafonarea prețului la energie pentru studenții care stau în chirie. Acesta a declarat că ANRE trebuie să găsească o soluție, având în vedere acest subiect.

Vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, a menționat că există o problemă legată de declarațiile pe propria răspundere către ANRE pentru a beneficia de plafonarea prețului la energie electrică, mai exact, cea a studenților care locuiesc în chirie și speră să se găsească o soluție în acest sens.

Citește și: Se oferă 500 de lei de persoană! Se întâmplă astăzi, 13 decembrie, în România

ANRE trebuie să găsească o soluție și pentru studenții care stau în chirie

Kelemen Hunor a declarat, miercuri, 14 decembrie, pe un post de televiziune, că o persoană care pune la dispoziție un apartament în chirie, va opta pentru reşedinţa lui, nu pentru locuinţa dată în chirie.

„Eu am văzut o singură problemă. Ce se întâmplă cu studenţii care stau în chirie şi nu este locuinţa în proprietatea lor? Cel care dă apartamentul în chirie va opta pentru reşedinţa lui, nu pentru locuinţa dată în chirie.

Ce se va întâmpla cu studenţii, cu chiriaşii, care, probabil, se vor încadra în zona de 100 – 250 kW şi atunci trebuie să se găsească o soluţie şi pentru cei care stau în chirie. ANRE trebuie să reglementeze”, a declarat Kelemen Hunor.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: Se oferă 5.000 de euro de persoană! Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului, în urmă cu puțin timp. Cine va putea beneficia de bani

Este vorba de 9 milioane de declarații pe propria răspundere

Acesta a mai adăugat și faptul că în condiții de război nu mai funcționează acest reglaj pe piața liberă și trebuie să vină cu o reglementare.

„În condiţii de război nu mai funcţionează acest reglaj pe piaţa liberă şi trebuie să venim cu o reglementare. Guvernul, Parlamentul au luat o decizie corectă iar punerea în aplicare trebuie să fie pe nişte reguli foarte clare, pentru că dacă va fi o confuzie, va fi dezastru.

De aceea trebuie să se așeze la masă ANRE cu furnizorii şi trebuie să stabilească cine depune declaraţia, câţi sunt cei care depun şi cum găsim o soluție prin care se poate ajunge la claritatea necesară. (…) Sunt convins că vor găsi o interpretare unitară a regulamentului pregătit de ANRE”, a mai adăugat vicepremierul.

Kelemen Hunor este de părere că şi pentru furnizori este mai benefic să existe mai puține solicitări, nu 9 milioane, deoarece dacă sunt prea multe, procesul de gestionare a cererilor va fi mai dificil.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ce categorii de români vor trebui să depună declarații

ANRE a venit, miercuri, 14 decembrie, cu noi detalii despre categoriile de români care trebuie să depună declarație pe proprie răspundere către furnizorul de energie pentru a beneficia de plafonarea preţului. Autoritatea a informat că, în cazul clienților finali casnici cu un singur loc de consum, ei beneficiază automat de preţul plafonat la care se încadrează.

Cu toate acestea, vor trebui să depună cereri şi declarații pe proprie răspundere clienții finali casnici care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor, cei care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârsta de până

în 18 ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmează o formă de învățământ, familiile monoparentale, care au în întreținere cel puțin un copil cu vârsta de până la 18 ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmează o formă de învățământ, precum şi clienţii finali casnici cu mai multe locuri de consum care vor să beneficieze de prețul plafonat pentru alt loc de consum decât cel de domiciliu/reședință.

Citește și: Cine sunt românii care vor primi bani pentru plata energiei: 1400 de lei+ șase vouchere de 250 de lei



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Toate detaliile despre voucherele sociale. Când intră suma de bani pe card, pentru tranșa a patra

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies