Ce se întâmplă cu organismul tău dacă dormi zilnic 8 ore

Ce se întâmplă cu organismul tău dacă dormi zilnic 8 ore
Ce se întâmplă cu organismul tău dacă dormi zilnic 8 ore

Tu te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu organismul tău dacă dormi zilnic opt ore? Iată răspunsurile mult așteptate!

 

Un studiu a arătat faptul că cele opt ore de somn nu pot fi considerate ”lux” de unele persoane, însă sunt suficiente pentru ca organismul tău să fie odihnit și să dai ranadament în ziua respectivă.

Te ajută să reții mai repede informațiile

Dacă nu dormi cât trebuie, va avea un efect asupra concentrării tale pe anumite subiecte, pe muncă sau când vei vrea să înveți.

Oamenii de știință au descoperit că noi procesăm informația în timp ce dormim. Cu alte cuvinte, mintea și organismul tău vor fi mult mai bine dimineața următoare, decât ziua precedentă. Astfel, e bine să dormi cele opt ore!

Oamenii vor fi mai precauți

Când te odihnești atât cât este necesar, concentrarea, focusul și abilitățile tale vor funcționa în parametrii optimi. Vei fi mult mai precaut și vei lua deciziile mai repede.

Citeste si: Vrei să ştii cu ce se ocupă cu adevărat soţul Adelinei Pestriţu? Uite ce afacere îi aduce bani frumoşi tânărului!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Meteo! Valul de caniculă se prelungește. Cum va fi vremea în următoarele zile

Controlul greutății- cum să nu iei kilograme în plus

Studiul a arătat faptul că în timp ce dormim, se generează un hormon numit leptină, iar acest hormon ne transmite către corp un semnal că nu mai avem nevoie de mâncare. Când nu ne odihnim atât cât trebuie, sărim din balanță și se provoacă dereglări.

Pe de altă parte, sănătatea ta se va îmbunătăți dacă vei dormi cele opt ore pe noapte.

Dacă te odihnești atât cât trebuie, vei putea scădea nivelul de stres. Dacă nu respecți orele de somn, e posibil să suferi de diferite boli la inimă.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că somnul face o diferență mare în reglarea glicemiei și a sensibilității la insulină și, ca urmare, prevenirea diabetului de tip 2.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Citeste si: Horoscop joi, 8 august 2019. Lucruri minunate aduse de un context astral fascinant!

Nu vei mai răci atât de repede

Foarte multe persoane se simt somnoroase atunci când sunt răcite. Există un motiv pentru acest lucru! Studiile au arătat faptul că organismul nostru intră într-un stadiu de ”hibernare”, somnolență, pentru a se recupera.

Pielea ta va arăta mult mai bine dacă vei dormi atât cât este necesar.

Pielea este cel mai mare organ și este expus în permanență la condițiile climatice, fie cald sau frig, la gheață, la zăpadă, soare puternic, radiații UV etc. Chiar și-așa, pielea noastră se repară singură.

Totodată, persoanele care dorm câteopt ore vor conduce mai prudent și mai sigur, conform Brightside.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Veste şoc la Puterea Dragostei! Bogdan Mocanu vrea să se împace cu Roxana? Vezi ce condiţii i-a pus tânărul frumoasei şatene!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jucătorii echipei naționale, gest inedit pentru gazde. Ce au făcut tricolorii după eliminarea de la EURO 2024 - FOTO

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies