Ce se întâmplă dacă presari făina pe capacele borcanelor. Trucul genial pe care puține gospodine îl cunosc

Trucul genial cu făina
Trucul genial cu făina

Cu toții știm că făina este un ingredient foarte bun, care ajută multe gospodine în bucătărie. Pe lângă faptul că stă la baza celor mai delicioase produse de panificație, cofetărie și patiserie, ea poate ajuta la multe alte lucruri în casă. Iată câteva trucuri, unde făina nu va eșua!

Făina este un ingredient pe care gospodinele îl folosesc foarte des în bucătărie, dar cu siguranță nu știați ce alte beneficii mai are. Iată care sunt câteva din trucurile pe care le poți face cu ajutorul ei!

Citeste si: Rețetă delicioasă de dovlecei cu nucă. „Sunt foarte, foarte gustoși!”

Trei trucuri cu făina care merită încercate

Făina absoarbe umezeala din pantof

Făina poate fi folosită în nenumărate feluri, nu doar pentru a prepara cele mai bune delicatese. Un prim truc ar fi presărarea ei pe tapa pantofilor uzi. De multe ori se poate întâmpla să ne prindă ploaia pe drum, iar dacă nu ești echipat cum trebuie hainele și încălțările se vor uda.

Ei bine, dacă vrei să îți refaci perechea de pantofi, talpa acestora va trebui ștearsă cu o lavetă de microfibră, iar apoi trebuie să presărarea făina în interiorul calapodului și lasă-i pe timpul nopții.

Ulterior, făina va absorbi umezeala, iar pantofii tăi vor arăta ca noi.

Trucul genial cu făina
Trucul genial cu făina[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce să faci cu buretele de spălat vase. Trucul care îți va ușura munca

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Presară făină pe capacul borcanelor de gem

Un alt truc, unde făina este cu un adevărat un ajutor pe cinste este presărarea ei pe capacul borcanelor cu gem sau cu dulceață.

Dacă observi că se lipește capacul borcanelor și nu vei reuși să îl dezlipești ușor, acest truc te va ajuta foarte mult. Pentru început, trebuie să desfaci capacul și să îl speli cu un burete umed, apoi șterge cu o lavetă din microfibră.

La final, tot ce trebuie să faci este să presari făină în interiorul capacului, iar data viitoare când vei dori să desfaci capacul, să te bucuri de o linguriță de gem acesta nu se va mai lipi.

Curăță mărgelele lipsite de strălucire

Făina te poate ajuta în cele mai bune momente, chiar și atunci când îți vei dori să redai strălucirea unor bijuterii importante.

Spre exemplu, o lingură de făină te poate ajuta să cureți mărgelele și să arate impecabil.

Șiragul se pune într-o pungă de plastic, de mici dimensiuni, peste care vei presăra făină. Ulterior, închizi punguța foarte bine și amesteci mărgelele cu praful din interior. Această acțiune va dura câteva minute.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Făina va îndepărta praful și murdăria de pe colier, fără să deterioreze bijuteriile sau să le afecteze luciul. La final, scoți mărgelele din pungă și le ștergi cu o lavetă umedă. La sfârșit vei observa cum mărgelele tale vor prelua forma inițială.

Trucul genial cu făina
Trucul genial cu făina[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum elimini mirosul de mâncare din casă. Care sunt cele mai utile trucuri

 

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

De ce se pune sare peste cărbuni. Trucul util, pentru un grătar perfect

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies