Dovleceii cu nucă sunt o adevărată delicatesă, care se prepară într-un timp foarte scurt. V-ați gândit să căutați rețeta simplă preparată chiar de Alina Laufer?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de dovlecei cu nucă, realizată de Alina Laufer, prezentatoarea rubricii “Rețetă în 5 minute”, din cadrul Știrilor Kanal D. În plus, descoperiți și care este secretul pentru dovleceii cu nucă, preparați exact pe gustul vostru.
Dovleceii cu nucă sunt un preparat care este gata într-un timp chiar foarte scurt, dacă veți ține cont de doar câțiva pași simpli.
În plus, datorită faptului că nu veți avea nevoie nici de prea multe ingrediente pentru a prepara această rețetă, o veți putea realiza cu ușurință chiar la voi acasă. Prin urmare, haideți să trecem la treabă și să pregătim împreună cea mai gustoasă rețetă de dovlecei cu nucă!
Citeste si: „Cred că o să vă placă!” Reţetă de gogoşi tăiate cu cana, făcute de bunica Gherghina de pe TikTok
Citeste si: Cina în familie? Ce poți prepara astfel încât să mulțumești fiecare membru
Rețetă de dovlecei cu nucă
Alina Laufer, prezentatoarea rubricii “Rețetă în 5 minute”, din cadrul Știrilor Kanal D, a realizat cea mai simplă rețetă de dovlecei cu nucă, absolut delicioasă.
Ingrediente – dovlecei cu nucă
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 2 dovlecei, 150 g de nucă, 2-3 căței de usturoi, 100 ml de apă, o jumătate de linguriță de coriandru, o jumătate de linguriță de chimion, o jumătate de linguriță de boia, un vârf de scorțișoară, o legătură de pătrunjel sau coriandru, puțin ardei iute, sare, piper și puțin piept de pui.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Ce proprietati are ardeiul iute si de ce sa il consumi
Mod de preparare - dovlecei cu nucă
„ Haideți să trecem la treab ă. O să pregătim dovleceii înainte (îi tăiem feliuțe mari, după ce coaja și capetele au fost îndepărtate), trăgându-I puțin la tigaie, cu puțin ulei de măsline, o să-I înmuiem frumos. O să pregătim dovleceii, prin a ad ă uga puțin ulei de măsline peste ei, îi mas ă m și îi condiment ă m cu sare și piper și
Până în acest moment, rețeta de dovlecei cu nucă pare să fie mai mult decât ușoară, atunci când vine vorba despre primul pas al acestei rețete, care constă în prepararea dovleceilor. Atenția însă, condimentarea acestora constă doar în sare, piper și puțin ulei de măsline, nimic altceva. Dar haideți să trecem și la pasul următor.
“ Tot aici am pregătit și o tigaie și pentru pieptul de pui (tăiat șuvițe) pe care trebui să-l prăjim foarte, foarte repede, ca să rămână suculent încă, să nu fie uscat. Acum adăugăm și puiul. Puiul l-am condimentat de asemenea cu boia dulce, coriandru, puțin cumin și puțină scorțișoară.”
Datorită faptului că, așa cum a menționat și prezentatoarea rubricii, Alina Laufer, am apelat la prepararea acestei rețete delicioase de dovlecei cu nucă, prin adăugarea a doar câtorva ingrediente, preparatul este mai mult decât ușor de realizat, fiind gata într-un timp chiar foarte scurt. În ceea ce privește prepararea pieptului de pui, acesta trebuie prăjit doar foarte puțin, pentru a rămâne suculent.
Citeste si: Ce pește este cel mai bun pentru copii și cum poți să-l pregătești rapid și delicios
“ Am făcut puiul, dovleceii încă sunt în tigaie, haideți să trecem la crema de nuci. V-am spus că este o rețet ă deosebită, puteți să folosiți și chiar este indicat să folosiți și o mașină de tocat, ca să treceți nucile prin ea. Dacă folosiți robotul, cum o fac eu acum, mare atenție să nu procesați foarte, foarte mult, pentru că o să se facă un fel de unt de nuci și nu ne dorim acest lucru.
Vreau să îl aromatizez cu multă verdeață, puțin ardei iute, doi căței de usturoi. Este o rețetă foarte potrivită pentru vară, pentru că este foarte, foarte ușoară. Punem și condimentele și puțină sare, piper și procesăm acum pateul de nuci. Îl verificăm și adăugăm acum și câteva linguri de apă, pentru că vrem să se omogenizeze.”
Un secret al acestei rețete de dovlecei cu nucă , dezvăluit de prezentatoarea rubricii, Alina Laufer, ține de faptul că, crema de nuci se recomandă să fie realizată prin intermediul unei mașini de tocat. Cu toate acestea, dacă veți utiliza un robot de bucătărie, trebuie să vă asigurați că nu procesați foarte mult crema, pentru a nu deveni un unt.
“ Luăm și dovleceii de pe foc și o să începem să montăm farfuria. Luăm un dovlecel, luăm niște pateu de nuci și îl împăturim exact ca un mic sandviș. Este o bruschettă mai light. Acest fel de mâncare este foarte sănătos, potrivit pentru anotimpul cald și vă urez, poftă bună! ”
Dovleceii cu nucă sunt gata și se pot servi calzi. Poftă bună!
Citeste si: 4 salate de crudități pentru slăbit. Le vei adora