Ce se întâmplă dacă pui un cățel de usturoi în ghiveciul plantelor. Grădinarii pricepuți cunosc acest truc

Ce se întâmplă dacă pui un cățel de usturoi în ghiveciul plantelor. Grădinarii pricepuți cunosc acest truc
Ce se întâmplă dacă pui un cățel de usturoi în ghiveciul plantelor. Grădinarii pricepuți cunosc acest truc

Există o practică recomandată de către grădinarii cu experiență, care constă în plasarea unui cățel de usturoi în ghiveciul plantelor.

Această metodă prezintă avantaje importante și este adesea utilizată.

Citește și: Ce este rozaceea facială. Cum să gestionați rozaceea și să îmbunătățiți calitatea vieții!

De ce e bine să pui un cățel de usturoi în ghiveciul plantelor

Usturoiul poate fi considerat cu încredere un aliat de încredere al plantelor, adesea numit chiar "cel mai bun prieten" al acestora.

Există o serie de motive solide în spatele acestei afirmații. Usturoiul are numeroase proprietăți benefice pentru plante.

Una dintre aceste proprietăți este capacitatea sa de a alunga o varietate de insecte care pot provoca daune culturilor. Usturoiul acționează ca un pesticid natural și eficient, protejând plantele de dăunatori.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Este important de menționat că acest tratament cu usturoi nu va avea un miros plăcut, deși este extrem de eficient. Cu toate acestea, este un truc frecvent utilizat de grădinarii cu experiență, care recunosc beneficiile pe care usturoiul le aduce plantelor.

Esența mirosului specific al usturoiului va fi cea care va respinge și ține la distanță numeroase insecte. Această metodă se dovedește eficientă în combaterea acarienilor roșii, omizilor și altor dăunători, conform informațiilor prezentate pe ideipractice.ro.

Pentru a utiliza acest tratament, trebuie să introduci pur și simplu un cățel de usturoi în ghiveciul plantelor. Acesta ar trebui plasat între tulpină și marginea ghiveciului.

Ce avantaj are usturoiul pentru plantele tale

Un alt beneficiu al acestui truc este că nu trebuie repetat foarte des. Este suficient să plasăm un cățel de usturoi în ghiveciul plantelor o dată pe lună.

Dacă plantele sunt deja afectate de insecte, putem utiliza întregul cățel de usturoi. În acest caz, trebuie să fierbem jumătate de litru de apă și să adăugăm o căpățână de usturoi în ea. Amestecul rezultat trebuie introdus într-o sticlă cu pulverizator. Este important să fim precauți atunci când aplicăm acest tratament, pentru că nu ar trebui să atingem niciodată florile cu el. Usturoiul poate fi prea puternic și poate provoca daune plantelor.

Acest tratament trebuie repetat mai frecvent decât cel menționat anterior, cam la fiecare două zile. În scurt timp, ar trebui să observăm că insectele părăsesc planta și că aceasta devine mult mai sănătoasă.

Citește și: Cu ce este indicat să stropești roșiile în luna iunie. Secretul pentru o recoltă bogată



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum alegem cremele potrivite tipului nostru de ten

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies