Ce se întâmplă dacă ții fasolea în frigider, înainte să o fierbi. Bucătarii pricepuți cunosc acest secret

Ce se întâmplă dacă ții fasolea în frigider, înainte să o fierbi. Bucătarii pricepuți cunosc acest secret
Ce se întâmplă dacă ții fasolea în frigider, înainte să o fierbi. Bucătarii pricepuți cunosc acest secret

Fasolea, ca plantă leguminoasă, necesită un timp mai lung de fierbere.

Totuși, există câteva sfaturi care te pot ajuta să economisești timp și să obții fasole delicioasă, chiar și fără să o fierbi ore întregi.

Citește și: Cum să prepari cel mai gustos sos de roșii. Ingredientul este știut doar de cei mai pricepuți bucătari

Cum se fierbe fasolea, de fapt

Fasolea este de patru tipuri, iar durata de fierbere depinde de tipul ales. Fasolea albă are cel mai scurt timp de gătire și este adesea utilizată în ciorbe și salate.

Fasolea pestriță, în comparație cu varianta albă, necesită un timp de fierbere mai îndelungat, deoarece este mai groasă. Fasolea roșie are un indice glicemic foarte mic și este recomandată persoanelor cu diabet. În același mod, fasolea neagră este bogată în vitamine și proteine, având și ea un indice glicemic scăzut, fiind potrivită pentru diabetici, la fel ca și cea roșie.

Principalul aspect deosebitor dintre variantele de fasole se referă la durata de fierbere. Timpul necesar variază în funcție de tipul de fasole, începând de la 45 de minute și putând ajunge chiar până la 4 ore. Acest interval depinde și de mărimea boabelor, calitatea apei și vârsta fasolei. În ceea ce privește vârsta, se observă că o boabă mai veche, de un an, va fi gătită mai rapid decât una cu o vechime de 2-3 ani.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Pentru a accelera procesul de fierbere a fasolei, poți opta pentru înmuierea prealabilă în apă rece timp de câteva ore. Cel mai bine este să o lași la înmuiat seara, astfel încât să poată fi gătită a doua zi. Prin această metodă, boabele de fasole se vor hidrata, facilitând fierberea ulterioară.

Un alt sfat util este să alegi un loc adecvat pentru înmuierea fasolei. Este recomandat să o plasezi fie pe balcon, fie în frigider sau într-un loc răcoros, pentru a preveni fermentarea.

Apa în care fierbi fasolea trebuie schimbată de trei ori

Dacă ești pe fugă și nu ai timp să lași fasolea la înmuiat pentru mai multe ore, poți pune boabele direct în apă clocotită.

Lasă-le să stea acolo timp de o oră, apoi aruncă apa și fierbe-le într-o altă porție de apă. Este recomandat ca fasolea care dorești să o pregătești în mod corespunzător să fie fiartă cu apă schimbată de trei ori. Totuși, mulți nu respectă această etapă din cauza timpului îndelungat pe care-l implică.

Atunci când fierbi fasolea, poți adăuga un vârf de linguriță de bicarbonat atât în apa inițială în care se află boabele, cât și în celelalte trei ape pe care urmează să le schimbi.

Acest truc va accelera procesul de fierbere al fasolei. De asemenea, este recomandat să nu adaugi sare la prima fiertură, ci doar la ultima.

După ce apa începe să fiarbă, redu focul la minim și acoperă oala cu un capac. Această metodă va permite fasolei să fiarbă ușor și va împiedica boabele să se sfărâme. Dacă nivelul apei scade pe parcursul fierberii, adaugă doar apă fierbinte, evitând apa rece.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: De ce trebuie să pună femeile cuișoare în fața ușii. Trucul neștiut care te scapă de o mare problemă

 

 

 

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce se întâmplă dacă pulverizezi plăcile de faianță cu oțet între rosturi! Trucul care îți va fi de mare folos

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies