Ce se întâmplă în corpul nostru când mâncăm mere? Specialiştii ne explică tot!

Ce se întâmplă în corpul nostru când mâncăm mere? Specialiştii ne explică tot!
Ce se întâmplă în corpul nostru când mâncăm mere? Specialiştii ne explică tot!

Ce se întâmplă în corpul nostru când mâncăm mere? Specialiştii ne dau răspunsurile mult aşteptate.

Se spune că un măr pe zi îl ține pe doctor departe. Cât de sănătos este însă acest fruct pentru organism? Nutriționistul Gianluca Mech explică ce se întâmplă mai exact în corpul atunci când consumăm aceste fructe.

Merele sunt unele dintre cele mai populare fructe, iar asta pentru motive bine întemeiate. Sunt fructe extrem de sănătoase, care aduc organismului multe beneficii, lucruri demonstrate științific.

Specialistul explică beneficiile acestui fruct.

“Merele sunt fructe excelente pentru a fi introduse în dieta ta zilnică. Conțin foarte puțin zahăr și o substanță fibroasă, numită pectină, care ajută la controlul absorbției zahărului în sânge. Pectina și celelalte fibre conținute de măr acționează, de asemenea, împotriva colesterolului. De fapt, acestea împiedică absorbția colesterolului și îi facilitează eliminarea. Deci, consumul de mere vă ajută să vă protejați de apariția bolilor cardiovasculare”, declară nutriţionistul.

Citeste si: Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel. Vei scăpa de kilogramele în plus şi te vei menţine tânără

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Pe lângă faptul că ne protejează împotriva bolilor cardiovasculare, aflăm că merele mai au și o mulțime de alte beneficii.

“Merele conțin și apă în cantități mari, furnizând astfel corpului nostru lichide.


Acestea conțin vitamina A, ce are proprietăți antioxidante, vitaminele B1 și B2, care guvernează principalele funcții ale organismului, vitamina C, care ajută la apărarea sistemlui imunitar și vitamina PP.

Una dintre componentele fitochimice ale mărului este quercetina, care ajută la prevenirea problemelor cardiovasculare, a bolilor inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoidă, astmul și chiar contracțiile musculare”, explică Gianluca Mech.

Ce se întâmplă în corpul nostru când mâncăm mere? Este foarte important să alegeți mere cultivate organic, pentru a evita problemele cauzate de pesticide și substanțele chimice utilizate în cultivarea tradițională 

În caz că nu știați, merele sunt recomandate și pentru o bună sănătate orală. Trebuie să ținem însă cont de faptul că și coaja acestui fruct aduce multe beneficii sănătății, atâta timp cât merele provin din culturi organice.

Citeste si: Top 3 remedii naturiste pentru detoxifierea organismului

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

“Merele conțin numeroase săruri minerale, în special potasiu, sulf, fosfor, calciu, magneziu, sodiu, fier și fluor. Acesta din urmă transformă mărul într-un veritabil apărător al sănătății dentare.

De asemenea, merele conțin fenoli și flavonoide, substanțe în mod natural antitumorale și prezente atât în pulpă, cât și în coajă, motiv pentru care cel mai corect este să consumăm mărul cu tot cu coajă.

Mai mult, este foarte important să alegeți mere cultivate organic, pentru a evita problemele cauzate de pesticide și substanțele chimice utilizate în cultivarea tradițională, care pot fi găsite în coajă”, explică nutriționistul.

Specialistul ne spune și când este recomandat să mâncăm mere: „În timpul dietei merele pot fi folosite ca gustare sau consumate la micul dejun. Nu este recomandat să-l mâncați imediat după mese, iar asta din cauza riscului crescut de fermentare.”



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Cum arată un mic dejun perfect? Ţi-o spune chiar nutriţionistul lui Silvio Berlusconi!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies