Ce se întâmplă în creierul copilului tău atunci când... îi citeşti. Descoperire fabuloasă a cercetătorilor

Ce se întâmplă în creierul copilului tău atunci când... îi citeşti. Descoperire fabuloasă a cercetătorilor
Ce se întâmplă în creierul copilului tău atunci când... îi citeşti. Descoperire fabuloasă a cercetătorilor

Ce se întâmplă în creierul copilului tău atunci când... îi citeşti. Descoperire fabuloasă a cercetătorilor

Este un lucru ştiut faptul că cititul ajută copilul să își dezvolte abilitățile de limbaj, îi sporește potențialul de învățare și performanțele academice, îi stârnește imaginația, ba chiar îl ajută și pe plan comportamental. Se pare că beneficiile nu se limitează la atât, ne arată un nou studiu: cititul are și beneficii pentru sănătate, modificările având loc la nivelul creierului.

Descoperirile făcute arată în mod clar cât de „fertil” este cititul pentru un creier tânăr, în plină dezvoltare.

Studiul a fost coordonat de Dr. John S. Hutton de la Cincinnati Children’s Hospital, cu ajutorul unui RMN care a evaluat schimbările petrecute în creierul a 19 copii preșcolari (3-5 ani) în timp ce acestora le erau citite povești.

Citeste si: Interpretarea viselor! Ce inseamna când visezi ca auzi muzica

În prealabil, părinții au trebuit să răspundă unui chestionar referitor la stimularea cognitivă a copiilor, frecvența cu care le citeau propiilor odrasle povești și obiceiurile de lectură ale acestora.

Așadar, ce s-a întâmplat în timpul scanărilor RMN? Omenii de știință au observat cum, în timp ce ascultau poveștile, un anumit număr de regiuni din creierul celor mici din emisfera stângă se aprindeau și deveneau active. Aceste regiune sunt implicate în înțelegerea și procesarea semnificațiilor cuvintelor și conceptelor, a memoriei, a imaginarului, iar toate aceste activități ale creierului erau mult mai intense la copiii obișnuiți să li se citească acasă de către părinți.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Acest studiu demonstrează că dezvoltarea părții acesteia a creierului începe de foarte timpuriu, iar cu cât este mai des stimulată mintea copilului, cu atât tulburările psihice – la copiii cu astfel de probleme – sunt încetinite. Statisticile arată că 10% dintre copii și adolescenți între 5-16 ani suferă de o tulburale mentală diagnosticată, și totuși 70% dintre cei care se confruntă cu probleme de sănătate mentală nu au beneficiat de intervențiile necesare pentru îndreptarea sau prevenirea acestora de la

o vârstă suficient de mică.

Citeste si: Tradiții și superstiții de Lună Nouă. Ce e bine și ce nu e bine să faci

Citeste si: Semne că un prădător sexual îi face rău copilului tău! Fii foarte atent şi contactează un specialist!

 

Prin urmare, dacă le citești copiilor de când sunt mici, activitatea aceasta le menține creierele active și implicate, evitând posibile tulburări de natură psihică.

Astfel, pediatrii recomandă cititul din momentul în care se naște pruncul. Creierul se dezvoltă rapid de la vârsta de 0 ani până la 6 ani, deci, cu cât copilul are parte de mai multă expunere la lectură, de mai multă hrană intelectuală, cu atât va avea mai mult de câștigat pe viitor.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

 

Sursa

 

 

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies