Ce se poate vizita în LEFKADA. Care sunt cele 7 obiective turistice pe care merită să le vizitezi

Ce se poate vizita în LEFKADA. Care sunt cele 7 obiective turistice pe care merită să le vizitezi
Ce se poate vizita în LEFKADA. Care sunt cele 7 obiective turistice pe care merită să le vizitezi

Deși nu multe persoane cunosc această zonă turistică a Lefkadei, aici există nenumărate atracții pe care le pot vizita și de care vor rămâne complet surprinși.

Aflați din rândurile următoare ce se poate vizita mai exact în Lefkada, dar și care sunt cele 7 obiective turistice care cu siguranță merită să le vizitați.

 

Ce se poate vizita în Lefkada

Stațiunea Nidiri

Stațiunea Nidiri este una dintre cele mai populare stațiuni de pe insula Lefkada.

Turiștii care obișnuiesc să viziteze această insulă, au numai cuvinte de laudă. Portul este întotdeauna plin de yachturi și bărci, dar nu numai atât. Vegetația este și ea în floare, iar golful spectaculos face din insula Lefkada un resort care reprezintă vacanța perfectă. Acesta oferă toate facilitățile de care aveți nevoie, odată ce veți pași pe această insulă, de la taverne și baruri, până la plaje organizate și sporturi pe apă.

obiective turistice in lefkada

Citeste si: 10 activități de Ziua Îndrăgostiților

Plaja Milos

Plaja Milos  se află pe coasta de nord-vest și este remarcată datorită faptului că este foarte izolată și se poate ajunge destul de greu la ea. Bineînțeles că transportul prin intermediul mașinii se exclude, pentru că nu puteți ajunge cu mașina în această zonă, iar traseul este cunoscut ca fiind unul destul de stâncos.

Nu foarte mulți turiști vizitează acest loc, cu toate că plaja oferă o priveliște absolut minunată. În această zonă nu există baruri de unde se pot închiria șezlonguri, nici umbrele de soare, însă acest lucru nu încurcă vizitatorii să petreacă timp pe plaja lungă, largă, având o suprafață moale. Pentru copii, valurile pot fi destul de puternice, însă în general, sunt moderate.

Orașul Lefkada

Orașul Lefkada  sau altfel spus, capitala administrativă a insulei, poate oferi turiștilor o plimbare lungă pe străduțele înguste ale orașului, pentru a simți cu adevărat atmosfera elena. În orașul Lefkada, turiștii nu vor duce niciodată lipsă de cafenele, taverne sau magazine. De asemenea, în acest oraș, turiștii pot vizita și „podul venețian”, care a fost construit astfel încât seamănă cu podul Rialto.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

plaja milos

Citeste si: 5 sfaturi despre cum să faci achiziții fashion în mod sustenabil

Cascada Nydri

Pentru a ajunge la cascada Nydri, puteți merge pe jos, venind dinspre stațiunea cu exact același nume, Nydri. Nu este o distanță mai mare de aproximativ 3km și nu este o drumeție dificilă absolut deloc.

Această cascadă se află ca zonă într-un defileu, iar traseul este cu adevărat pitoresc. Până când veți ajunge la cascada Nydri, veți conduce prin mai multe păduri de citrice și măslini care dețin un miros absolut minunat, dar veți trece și pe lângă o râpă îngustă. Fix la intrarea în defileu, va exista un bar de unde vă puteți achiziționa băuturi răcoritoare, după lunga plimbare de la Nydri. De asemenea, în mijlocul sezonului, veți regăsi și standuri, în care localnicii vând miere.

Plaja Agios Ioannis

Această plajă denumită Agios Ioannis, se află în imediata apropiere a capitalei administrative a insulei, menționată anterior, orașul Lefkada. Plaja este una dintre cele mai populate zone, datorită faptului că turiștii obișnuiesc să se cazeze în Lefkada, însă și localnicii ocupă o suprafață semnificativă a acestui oraș. Cu toate că există aglomerație mai tot timpul, plaja Agios Ioannis deține un nisip auriu plăcut, iar apele sunt de o nuanță turcoaz.

orasul lefkada

Citeste si: Sfaturi pentru MACHIAJ. Cum să te machiezi respecatand toți pașii

Stațiunea Vasiliki

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Această stațiune se află în zona unui golf larg, din capătul unei vai. Stațiunea Vasilik i se află în sudul insulei Lefkada, unde se practică extrem de mult windsurfing-ul. Fenomenul care produce vântul, poartă numele de „Eric” și este creat prin convenție, acolo unde soarele încălzește o parte a coastei lungi, la est de plajă. De obicei, la începutul zilei este un moment numai bun pentru copii, dar și pentru începători, pentru a încerca windsurfing. De asemenea, puteți închiria și o bicicletă, pentru a parcurge traseul văilor înalte ce înconjoară stațiunea.

Plaja Mikros Gialos

Această plajă denumită și Mikros Gialos reprezintă chiar câștigătoarea premiului Blue Flag și se află la sud-estul insulei Lefkada, la un capăt de drum extrem de înfloritor. Turiștii trebuie să știe faptul că în partea de jos a plajei există un golf pitoresc, special alcătuit pentru a fi un mic sat de vacanță.

statiunea nadiri

Citeste si: Cu ce se mănâncă tortellini. Care este cea mai savuroasă combinație de tortellini



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

5 sfaturi despre cum să faci achiziții fashion în mod sustenabil

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies