Sfaturi pentru machiaj. Cum să te machiezi respecatand toți pașii

Sfaturi pentru machiaj. Cum să te machiezi respecatand toți pașii
Sfaturi pentru machiaj. Cum să te machiezi respecatand toți pașii

Machiajul simplu poate fi efectuat fără probleme, chiar dacă nu aveți prea mare experiență. Iată câteva sfaturi practice, care o să vă fie de mare ajutor.

Nu este nevoie să urmați cursuri de make-up, ca să învățați să vă machiați simplu și natural. Este suficient să urmați câteva sfaturi și trucuri, care o să vă scoată din impas.

Machiajul simplu, trucuri utile și la îndemâna oricui

Orice femeie își dorește să arate impecabil atunci când iese pe ușă. Asta nu înseamnă că trebuie să vă machiați în exces sau că este nevoie să cunoașteți toate secretele make-up artiștilor.

Trebuie doar să știți regulile de bază ale unui machiaj simplu, iar acestea nu sunt deloc grele.

În primul rând, rețineți că machiajul de zi trebuie să fie cât mai natural, ceea ce înseamnă că nu veți folosi culori tari. Iată câteva trucuri, care o să vă ajute, cu siguranță, în orice situație.

Fondul de ten, baza oricărui machiaj reușit

Ce machiaje trebuie sa aiba o fata

Aveți grijă atunci când vă cumpărați fondul de ten. Testați-l întotdeauna în magazin, dar nu pe mână, așa cum fac, în general, femeile. Fondul de ten se testează direct pe față, pentru a fi sigure că ați găsit nuanța care vi se potrivește.

Hidratarea tenului, secretul unui machiaj perfect

Ce iti trebuie pentru un machiaj acasa

Pentru ca machiajul să reziste cât mai mult timp și să arate impecabil, nu uitați niciodată de hidratare.

Un ten uscat nu va putea susține produsele de machiaj.

Acestea se vor strânge și se vor forma neplăcutele pliuri. Așadar, înainte de a aplica fondul de ten, folosiți o cremă hidratantă sau o bază matifiantă, mai ales dacă aveți tenul gras.

Cum se aplică fondul de ten

Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări, atunci când vine vorba de machiaj.

Răspunsul este însă foarte simplu: fondul de ten se poate aplica direct cu degetele, exact așa cum procedați în cazul cremei.

Dacă nu vreți să vă murdăriți pe mâini, puteți folosi și un burețel special pentru aplicarea fondului de ten. În acest caz însă, trebuie să știți că burețelul va absorbi destul de mult fond de ten. Un alt detaliu important este și acela că fondul de ten se aplică și pe gât, dar și pe decolteu, în cazul în care aceste părți sunt la vedere. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Cum aplici corect rimelul. 5 trucuri care te salvează în orice situație 

Cu siguranță ați observat la unele femei acea diferență total neplăcută între față și gât, atunci când fondul de ten a fost aplicat doar pe față, până la bărbie.

Pudra, un produs indispensabil

Pentru ca machiajul feței să fie complet, nu uitați de pudră. Aceasta are rolul de a fixa fondul de ten și eventual anticearcănul, dacă îl folosiți.

Blush-ul nu este obligatoriu

La final, puteți aplica și puțin blush pe pomeți, dar aveți grijă la nuanță! Ideale sunt nuanțele de roz pal sau de piersică. Nu folosiți niciodată iluminator, pentru un machiaj de zi!

Cum se face corect machiajul ochilor și al buzelor

Una dintre regulile de bază, pe care trebuie să le știe orice femeie, indiferent de tipul de machiaj ales, este că niciodată, dar niciodată nu se pune accent și pe ochi și pe buze în același timp.

Așadar, dacă vreți să vă scoateți în evidență ochii, pentru buze veți folosi un ruj într-o culoare neutră.

În cazul în care vreți să evidențiați buzele, folosiți un ruj aprins, dar pentru ochi nu veți mai utiliza culori tari și nici nu veți abuza de tuș sau de creion.

Sprâncenele, cartea de vizită o oricărei femei

Foarte multe femei uită complet de sprâncene, atunci când se machiază. Nimic nu poate strica mai rău aspectul feței decât niște sprâncene neîngrijite corespunzător.

Astfel, nu uitați niciodată să vă pensați. Dacă nu aveți îndemânarea necesară, mergeți la salon și lăsați-vă pe mâna unui profesionist.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Se poartă sprâncenele cât mai naturale, așa că nu vă pensați în exces. O formă potrivită a sprâncenelor vă poate schimba complet aspectul feței.

Nu utilizați creion negru pentru machiajul sprâncenelor! Acestea trebuie machiate cu fard sau eventual, cu un creion maro, în funcție de culoarea părului dumneavoastră.

Rimelul, nelipsit din machiaj

Nu vă zgârciți, atunci când vine vorba să vă cumpărați un rimel. Gândiți-vă că îl folosiți lângă ochi și dacă nu este unul de calitate, puteți să aveți probleme cu vederea.

Aveți la dispoziție o gamă foarte largă, din care vă puteți alege rimelul potrivit: pentru alungire, pentru curbare sau pentru volum.

Citeste si: CITEȘTE: ISTORIA și evoluția MACHIAJULUI din antichitate până în prezent

Cu ce se incepe un machiaj

Citeste si: Cum se alege corect fondul de ten? Cele mai bune ponturi

Nu exagerați cu tușul

Dacă vreți să apelați și la tuș, într-un machiaj simplu, nu abuzați de el. Este suficientă o line foarte subțire. Noi vă recomandăm, totuși, ca pentru machiajul de zi să folosiți un fard maro, pe care să-l aplicați pe linia genelor.

Rujul vă poate scoate din anonimat

Ca să nu aveți probleme cu rujul, folosiți nuanțe mate, nu cu sidef sau luciuri de buze. Rujurile mate rezistă pe buze mai mult timp, nu se întind și nu lasă urme. La fel ca și în cazul rimelului, cumpărați-vă rujuri de calitate, dacă nu vreți să vă treziți cu dinții colorați. În ceea ce privește culoarea aleasă, asta depinde de stilul dumneavoastră sau de vestimentația din ziua respectivă. Dacă sunteți mai îndrăzneață, roșul este culoarea perfectă. Această nuanță nu se va demoda niciodată.

Citește și: 5 tehnici de înfrumusețare rapidă. Ce să faci atunci când ești pe fugă? 

Fiți însă atente, pentru că buzele subțiri nu sunt avantajate de rujurile în culori foarte aprinse. În acest caz, optați pentru nuanțe de piersică sau roz pal.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Tehnici de machiaj pentru ochi mari si rotunzi

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies