Ce simte o persoană atunci când intră în stop cardio-respirator

Ce simte o persoană atunci când intră în stop cardio-respirator
Ce simte o persoană atunci când intră în stop cardio-respirator

În primul rând stopul cardiac nu trebuie confundar cu un un stop cardio-respirator. Stopul cardiac înseamnă oprirea inimii, iar stopul cardio-respirator se produce în momentul în care funcția respiratorie încetează.

Stopul cardiac duce la oprirea respirației după un aproximativ un minut, motiv pentru care de cele mai multe ori se intră în stop cardio-respirator, adică, moarte clinică.

Moartea clinică este starea organismului în condițiile opririi complete a circulației respirației și activității funcționale a SNC.

-durata morții clinice 3-5 minute, la hipotermie- 2 ore;
-debutul este brusc;
-moartea clinică stare reversibila.

Citeste si: E OFICIAL! ALOCAŢIILE copiilor, MAJORATE. Din ce lună se primesc sumele mărite

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Sistemele afectate- cardiovascular, respirator.

Dacă nu se intervine la timp, stopul cardio-respirator poate aduce moarte subită.

Ce se întâmplă cu organismul în timpul unui stop cardio-respirator

Pacientul este în stare de inconștientă, nu mai respiră și bătăile cardiace nu pot fi percepute. De la momentul constatării acestor semne clinice, măsurile de resuscitare trebuie instituite imediat. În stopul cardio respirator, fiecare secundă este importantă. În primele două-trei minute, masajul cardiac se impune. Această procedura stimulează puternic circulația sângelui, fapt ce ajută pacientul să rămână în viață până la sosirea ajutorului medical specializat.

Citeste si: Horoscop Camelia Pătrăşcanu pentru următorii 3 ani. Două zodii vor deveni miliardare! Din 2019 începe fericirea

Semne prevestitoare ale unui stop caradiac ce pot duce la stop-cardio respirator

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Desert 8 martie: Cremă de șampanie

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies