Ce spune fiecare parte a capului despre sanatatea noastra?

Ce spune fiecare parte a capului despre sanatatea noastra?
Ce spune fiecare parte a capului despre sanatatea noastra?

Capul este partea a corpului care ne diferentiaza cel mai mult de restul oamenilor si are legatura cu ceea ce “stiu ca sunt”, “vreau sa fiu”, “aleg sa cred despre viata”.

Nasul. “Acest organ are legatura cu instinctul nostru, cu capacitatea de a simti ("a mirosi") persoane, situatii, decizii potrivite sau nu, pentru noi. O problema fiziologica in aceasta zona poate arata faptul ca refuzam sa ne ascultam instinctul care vine din acea parte a creierului nostru (subconstient si inconstient) care detine toata informatia despre noi, deci clar e mai "desteapta" si stie ce ni se potriveste cu adevarat”, crede psihologul.

Urechile. „ Urechile noastre au legatura, in mod evident, cu o rezistenta la ceea ce "auzim" prea mult sau prea putin si alegem sa credem. Au legatura cu lucrurile la care "plecam urechea", deci cu intelepciunea noastra interioara si cu rezistenta la posibilitatea unui alt tip de informatie sau de interpretare a ei”, declara Laura Maria Cojocaru.

Gura. “Partea superioara a gurii (atat in privinta buzelor cat si a dintiilor) este legata de partea noastra feminina (atentia la detalii, creativitate, capacitatea de a construi visuri de viitor, empatie), iar

cea inferioara este legata de partea masculina a fiintei noastre (capacitatea de a analiza, decide si actiona pentru indeplinirea visurilor). De multe ori o afectiune in aceasta zona arata o dificultate in a manifesta in echilibru ambele aspecte ale fiintei noastre”, considera cunoscutul psiholog si trainer NLP, Laura Maria Cojocaru.

Dintii. In mod specific, dintii au legatura cu capacitatea de a lua decizii, deci o dificultate in aceasta zona poate evidentia 2 aspecte: 1) ori manifestam mai mult partea noastra masculina, ne-am obisnuit ca zi de zi sa ne cramponam mai mult in ”a face” si avem tendinta sa renuntam la a ”visa” (a ne permite sa ne dorim mai mult de la viata) lucruri noi in legatura cu fiinta si viata noastra si 2) ori manifestam mai mult partea noastra feminina si ramanem blocati in visurile de viitor fara a face actiunile concrete si fara a ne asuma rabdarea, timpul si minimul de efort necesar implinirii lor.

Ce este de facut atunci cand apar afectiuni, dificultati, neplaceri in zona capului?

In primul rand, un control medical este important pentru a linisti mintea in privinta temerilor legate de gravitatea situatiei si, in al doilea rand, pentru a putea trata corect ceea ce s-a manifestat deja in planul fizic, atunci cand este necesar acest lucru.

Sinceritatea persoanala, acceptarea repetarii unui mod de gandire defectuos si schimbarea acestuia (prin psihoterapie, neuro-programare-lingvistica, gandire pozitiva in general).
Lucrul cu corpul fizic pentru a elibera din ”amintirea” acestuia emotiile nepotrivite care au fost stocate (prin tehnici de somatoterapie, relaxare, meditatie, si orice alta metoda care permite lucrul direct cu corpul fizic).



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce inseamna si cat costa cu adevarat o alimentatie buna pentru sanatate? Specialistii au raspunsul

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies