Mineola sau minola este un fruct de sezon, plin de vitamine, dulce si suculent. Mineola este, de fapt, o incrucisare intre mandarina si grepfruit sau pomelo. Dimensiunile mari si capatul alungit le fac usor de recunoscut, cele mai populare fiin mineolele fara samburi, perfecte pentru prajituri.
- mineolele proaspete au o piele portocaliu-rosiatica si un luciu frumos
Mineolele sunt o gustare excelenta, sunt dulci, pline de vitamine si mult mai usor de decojit decat portocalele.
Cum s-au format mineolele
Primele încrucişări de soiuri de mandarină şi grepfruit au fost făcute de Dr. Walter T. Swingle în Eustis, Florida, în 1897, şi Dr. Herbert J. Webber în Riverside, California, în 1898. Mineolă în sine este un hibrid de grepfruit Bowen şi mandarină Dancy. Această a fost pentru prima dată oferită publicului în 1931 de către Staţia de Cercetări Agricole şi Horticole din Orlando, Florida, din cadrul Departamentului pentru Agricultură al SUA. Mineolă a devenit repede un fruct popular datorită aromei sale delicioase de mandarină, însă cu foarte puţini sâmburi.
Sursa: realitatea.net