Ce supe te ajută să slăbești. Scapă de kilogramele în plus în cel mai scurt timp

Ce supe te ajută să slăbești. Scapă de kilogramele în plus în cel mai scurt timp
Ce supe te ajută să slăbești. Scapă de kilogramele în plus în cel mai scurt timp

Supa este alegerea perfectă atunci când vine vorba de cure de slăbire, dar trebuie să știi că sunt și foarte sănătoase, atât timp cât le prepari de una singură, cu produse bio și nu le combini cu alte alimente precum orez sau pâine. Află ce supe te ajută să slăbești și cum le poți prepara în câțiva pași foarte simpli.

Medicii nutriționiști recomandă cu încredere consumul de supe în dietele pentru slăbit, dat fiind faptul că oferă organismului o mulțime de vitamine, minerale și substanțe nutritive. Este foarte important ca atunci când decizi să intri la dietă, să renunți automat la ciorbele cu cartofi, perișoare, porc sau vită și să te orientezi către cele de legume. Mai mult decât atât, supa îți oferă o senzație de sațietate, drept pentru care cu siguranță vei mânca mult mai puțin la celelalte mese ale zilei.

Ce supe te ajută să slăbești

Îți propunem o serie de supe cu legume care te vor ajuta să consolidezi alimentația echilibrată  din timpul dietei! Iată ce supe te ajută să slăbești și cum le poți prepara în câțiva pași extrem de simpli.

Citeste si: DESCOPERĂ: Dieta cu APĂ cu LĂMÂIE. Cum slăbești 3 kg în 5 zile

Ce supe te ajuta sa slabesti
Ce supe te ajuta sa slabesti[Sursa foto: PixaBay]

Rețetă supă de varză

Ingrediente:

- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- ½ radacină de țelină
- 1 patrunjel radacină
- 300 g fasole verde
- 2-3 morcovi subțiri
- 300 g varză
- 1 ardei iute
- 200 ml suc de roșii
- Sare
- 1 legatură țelină și pătrunjel
- 3,5-4 l de apă

Legumele se curată și se taie cubulețe și se pun la fiert. După 10 minute de fierbere se pune sucul de roșii, se lasă să dea câteva clocote apoi se potrivește gustul de sare.

Se stinge focul și se lasă fără capac, iar mai apoi se taie verdeață, apoi se adaugă în supă, cam la 10 minute după ce s-a oprit focul.

Citeste si: CITEȘTE: Ce se întâmplă dacă nu mănânci o săptămână. 3 efecte ale postului negru pentru organism

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ce supe te ajuta sa slabesti
Ce supe te ajuta sa slabesti[Sursa foto: PixaBay]

Rețetă supă dietetică de broccoli

Ingrediente

- Broccoli (800 g)
- Ceapă (1 bucată/100 g)
- Praz (200 g)
- Praf de nucșoară
- Piper alb proaspăt măcinat
- Sare

Pentru început, se curăţă bine broccoli, se desface în buchețele şi se spală în apă rece. Se păstrează ¼ din el, iar restul se adaugă în 2 litri de apă fierbinte, împreună cu ceapa tăiată mărunt şi prazul tocat rondele.

Se fierbe totul aproximativ 15 minute, se adaugă sare, piper, puțină nucșoară şi se transferă totul într-un blender, unde se mixează până devine o cremă. Se pune amestecul din nou în cratiță, se adaugă restul de broccoli și se mai lasă pe foc încă 5 minute.

După ce se oprește focul, se condimentează după gust cu sare şi piper. Opțional, poți adăuga și 2 linguri de smântână slabă.

Citeste si: CITEȘTE: Dietă cu AVOCADO. Cum slăbești 5 kg în 14 zile

Ce supe te ajuta sa slabesti
Ce supe te ajuta sa slabesti[Sursa foto: PixaBay]

Supă de țelină

Ingrediente:

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

- 200 g țelină
- 1 varza mică
- 6 cepe mari
- 600 g morcovi
- 2 ardei grași verzi

Taie legumele și pune-le într-o oală încăpătoare. Mai apoi, adaugă apă până le acoperi pe toate și lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute. La final, adaugă sarea, piperul și pătrunjelul.

Poți adaugă și orice alte verdețuri proaspete ai la îndemână și până la jumătate de litru de suc de roșii, preferabil făcut de tine, cu cât mai puțină sare.

Ce mai poți mânca în dieta cu supe

Ce supe te ajuta sa slabesti
Ce supe te ajuta sa slabesti[Sursa foto: PixaBay]

Dacă ai ales să începi dieta cu supe, este important să știi că poți mânca și cereale integrale, dar fără zahăr, și 200-300 de mililitri de lapte sau un iaurt.

Apa și ceaiurile fără zahăr sau îndulcitori trebuie consumate, obligatoriu, în dieta cu supe. Nu uita că, pe lângă acestea, trebuie să consumi și doi litri de apă zilnic.

Dacă respecți cu sfințenie regulile dietei cu supă, vei scăpa garantat de cele 5 kilograme în plus în maxim 10 zile. Nu uita că activitățile fizice în aer liber și antrenamentele intense la sală te vor ajuta să ajungi mai ușor la rezultatele dorinte, mai ales dacă faci acest lucru în timpul dietei.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

9 Beneficii pe care le are gimnastica aerobică

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Dana Roba o critică dur pe Emily Burghelea după accidentul din Mauritius: ”Mi se pare penibil să te pozezi cum ești accidentată”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies