Ce ţi se întâmplă dacă priveşti 10 minute în ochi pe cineva. Experimentul pe care să nu îl faci niciodată

Ce ţi se întâmplă dacă priveşti 10 minute în ochi pe cineva. Experimentul pe care să nu îl faci niciodată
Ce ţi se întâmplă dacă priveşti 10 minute în ochi pe cineva. Experimentul pe care să nu îl faci niciodată

La ce concluzie au ajuns cercetătorii.

Italianul Giovanni Caputo, de la Universitatea din Urbino, a realizat un studiu ale căror rezultate te vor șoca în adevăratul sens al cuvântului! Acesta a adunat 20 de persoane care au acceptat să participe și le-a cerut un lucru foarte simplu: să stea față în față, la o distanță de un metru și să se privească în ochi pentru 10 minute. După trecerea acestui timp, capacitatea de judecată a voluntarilor s-a schimbat în totalitate.

Aceștia au experimentat stări și trăiri inexplicabile, externalizate, au halucinat și prin nălucirile lor vedeau monștrii, rude și au inceput inclusiv să își vadă propriile chipuri în locul fețelor partenerilor.

Citeste si: Cum te influențează luna în care te-ai născut! Cine iese în evidență

Citeste si: Avertisment înfricoșător! Ce se întâmplă cu anotimpurile!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Te poți îmbolnăvi de cancer din cauza unui obicei extrem de banal. Ce să nu mai faci NICIODATĂ!

„Descrierile participanților au fost despre deformări ale feței partenerului; vedeau fețele părinților decedați sau încă în viață; vedeau chipuri arhetipale de femei bătrâne, copii sau portretul unui străin, vedeau fețe de animale, cum ar fi pisicile sau leii și chiar animale fantastice, precum monștri ”, a declarat Giovanni Caputo.

Ce stări sunt provocate în timp ce privești pe cineva în ochi

Lumina din încăpere era slabă doar cât să poată fi diminuată percepția culorilor și destul de puternică, pentru a ajuta participanții să vadă cu ușurință trăsăturile feței, iar la finalul celor 10 minute, participanții au fost rugați să completeze niște chestionare ce cuprindeau câteva întrebări despre „simptomele disociative”.

Aceleași simptome sunt manifestate și în cadrul folosirii de halucinogene precum drogul LSD, alcoolul sau ketamina, iar termenul folosit pentru descrierea acestora, în psihologie, este cel de „disociere”.

Disocierea descrie o serie vastă de experiențe care trezesc persoanelor stări de detașament față de lumea înconjurătoare precum: pierderea memoriei, incapacitatea de a distinge culorile și distorsionarea acestora sau sentimentul că lumea nu este reală. Astfel de stări pot fi provocate de abuz sau traume și, deopotrivă uneori, de experiențe plăcute. În urma acestui studiu, psihologul italian a demonstrat că și privitul în ochi poate induce astfel de trăiri.

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Dana Rogoz este ÎNSĂRCINATĂ! Vedeta a dezvăluit sexul bebelușului: „Cea mai spectaculoasă perioadă din viața mea”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies