Vânăta este una dintre cele mai benefice legume. Este utilă atât pentru organism, având numeroși nutrienți, dar și pentru dietă, deoarece are puține calorii.
Salata de vinete este un preparat popular în România, însă există câteva secrete pentru a fi delicioasă.
Cum puteți să vă bucurați de o salată de vinete gustoasă
Citeste si: Ar putea crește cu 40% salariile anumitor categorii de bugetari
Deși este un fel de mâncare foarte ușor de preparat, atenția la detalii trebuie sporită atunci când preparați această salată.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 3 vinete mari cu o consistentă uşor pufoasă
- o ceapă
- 70-80 de ml de ulei
- sare şi zeamă de lămâie după gust
- opţional: 1 linguriţă de muştar
- 1 gălbenuş de ou crud
Dacă ne referim la cantitate, ingredientele de mai sus sunt suficiente pentru o masă de patru persoane. În mod evident, cantitatea ingredientelor poate fi dublată, în cazul în care doriți să gătiți mai multă salată de vinete.
Primul pas pentru această rețetă este coacerea vinetelor. Ele se coc pe o suprafață încinsă, sau chiar cu flacăra, până când coaja lor se carbonizează, iar miezul devine moale.
Ce trucuri trebuie să folosească gospodinele pentru salata de vinete
Citeste si: Noi anunțuri despre pensiile care intră pe card. Ce se întâmplă cu talonul de pensie
Deși miezul poate fi înmuiat și la cuptor, ele nu vor mai avea același gust aromat și afumat, pe care l-ar avea dacă ar fi rumenite pe o flacără. De aceea, se recomandă coacerea vinetelor pe o plită încinsă sau pe grătar.
Coaja vinetelor trebuie înțepată cu o furculiță, pentru ca aburii să poată intra înăuntru, iar lichidul să se scurgă. În caz contrar, vinetele pot exploda în timpul coacerii.
Modalități pentru prepararea salatei de vinete
Există mai multe moduri prin care se poate găti această rețetă. Spre exemplu, dacă doriți salată de vinete naturală, trebuie să turnați puțin ulei. Amestecul se va freca cu o lingură de lemn, într-un singur sens. După ce s-a încorporat uleiul, se adaugă ceapă tocată fin, sare și zeamă de lămâie.
Salata de vinete poate de asemenea să fie asezonată cu maioneză. Pentru acest tip de salată, peste vinetele tocate se pune ceapă și 3 linguri cu vârf de maioneză. Se amestecă bine, iar la final se adaugă sarea și zeama de lămâie.