Noi anunțuri despre pensiile care intră pe card. Ce se întâmplă cu talonul de pensie

Noi anunțuri despre pensiile care intră pe card. Ce se întâmplă cu talonul de pensie
Noi anunțuri despre pensiile care intră pe card. Ce se întâmplă cu talonul de pensie

Pensionarii care au ales ca pensia să vină prin virament bancar au parte de noi anunțuri. În acest mod, nu vor mai fi nevoiți să stea acasă și să aștepte poștașul. Însă, pentru a beneficia de această facilitate, aceștia trebuie să urmeze câțiva pași singuri.

Talonul de pensie va fi trimis în continuare prin intermediul Poștei Române.

Cum vor putea pensionarii să primească banii pe card

pensii pe card
Tot mai mulți români aleg viramentul bancar al pensiei[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Noi legi de la 1 august. Ce schimbări vor suferi românii

Cu toate că primirea pensiei pe card poate fi foarte utilă, pensionarii trebuie să urmeze câțiva pași, pentru a beneficia de acest aspect.

Aceștia trebuie să își deschidă un cont bancar, cu buletinul. Este de preferat să aleagă o bancă din apropierea locuinței, pentru a le fi mult mai ușor. Alături de cartea de identitate, pensionarii vor prezenta şi ultimul talon de pensie. Talonul poate fi pe numele beneficiarului pensiei, sau la cerere, pe numele reprezentantului legal, care va trebui să prezinte procură specială. După ce contul a fost deschis, beneficiarii de pensii sunt nevoiți să meargă la casa județeană de pensii de care aparțin și să completeze o cerere de virare a pensiei, în contul de card.
Aceștia vor primi un extras de cont, în care va fi contul IBAN, o copie a talonului de pensie și o copie a actului de identitate.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ce se întâmplă cu talonul de pensie

Chiar dacă banii pentru pensie vor ajunge pe card, talonul de pensie va fi trimis tot acasă, prin intermediul Poștei Române.

Cu toate acestea, există și varianta în care talonul poate fi ridicat de la oficiile poştale, până la sfârșitul lunii curente.

Ce beneficii poate avea pensia trimisă pe card

talon de pensie
Ce se întâmplă cu talonul de pensie[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Horoscop 27 iulie 2022. Află ce zodie devine mai generoasă

Încă din anul 2007, prin modificarea legii 19/2000, pensionarii îşi pot primi pensia şi pe card, nu doar prin mandat poştal.

Prin decizia Casei Naționale de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS) și a Poliției Române, plata pensiei poate fi realizată de către casele teritoriale de pensii. De asemenea, se poate efectua prin mandat poştal, cont curent sau cont de card.

Specialiștii susțin că există câteva beneficii în cazul în care pensionarii vor opta pentru virament bancar: se pot plăti mult mai ușor dar și în siguranță, atât facturile, cât și cumpărăturile, din magazine sau online.

Mai mult, există un beneficiu și pentru stat, deoarece scad taxele pentru trimiterea fizică a documentelor de informare. 

Citeste si: Mop alb ca nou uou? Trucul genial care, în doar 5 minute, îi redă strălucirea



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Noi legi de la 1 august. Ce schimbări vor suferi românii

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies