Ce trebuie să faci atunci când bebelușul refuză mâncarea. Cum putem să-i stimulăm interesul pentru mâncare copilului

bebe refuza mancare solida
Ce trebuie să faci atunci când bebelușul refuză mâncarea. Cum putem să-i stimulăm interesul pentru mâncare copilului

Aflați din rândurile următoare care sunt cauzele pentru care copiii refuză să mănânce tot din farfurie și când ar trebui să ne îngrijorăm.

Refuzul mâncării este o problemă des întâlnită în rândul părinților, mai ales în primii ani de viață ai copilului. Această situație pe care o întâmpină o mulțime de părinți ar putea să nu fie chiar o problemă care să ne îngrijoreze. Există o mulțime de factori care pot duce la refuzul copilului de a nu mânca tot din farfurie sau de a nu mânca nimic la o anumită masă.

În aceste situații, părinții trebuie să aibă încredere în corpul copiilor  și să nu își mai facă griji atâta timp cât aceștia se dezvoltă într-un mod sănătos și armonios.

În cadrul unei emisiuni, doctorul Ilinca Tranulis, medic pediatru și specialist în lactație, a explicat de ce bebelușul refuză să mănânce.

De ce refuză bebelușul să mănânce

Citește și: Cum să adormi rapid un bebeluș. ,,Până la două luni nu avem foarte mari șanse”

Ce trebuie să faci atunci când bebelușul refuză mâncarea

Specialistul în domeniu a adus în discuție două categorii de vârstă: bebelușii până la un an și copiii trecuți de acest prag de vârstă.

În cazul bebelușilor, există numeroase cauze care îl fac pe copil să refuze să se alimenteze. Printre acestea se numără debutul unei viroze, o erupție dentară sau un reflux gastroesofagian.

Dacă vorbim de bebeluși, cel mai probabil poate să fie debutul unei viroze când are o stare mai proastă, are nasul înfundat și asta îi îngreunează mâncatul și nici nu

îi face foarte mare plăcere pentru că un copil cu nasul înfundat nu simte gustul, nu simte mirosul, nu simte aroma alimentului și atunci e neinteresat. În plus, corpul se luptă cu germenele și atunci își conservă energia și nu folosește această energie pentru digestie. De aceea, întotdeauna copiii care sunt bolnavi mănâncă mai puțin. ”, explică specialistul în domeniu.

În aceste cazuri este normal ca bebelușul să nu mănânce timp de două, poate chiar trei zile, dar specialistul în domeniu spune că cel mai important este ca el să se hidrateze corespunzător și să

bea lichide.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Dacă vorbim de copii mai măricei, cel mai probabil este debutul unei viroze. E vorba de doar câteva zile.”, explică specialistul în domeniu.

În cazul unei erupții dentare, acest lucru este complet normal și nu trebuie să ne îngrijorăm.

Când bebelușul are un reflux gastroesofagian, acesta nu își dorește să mănânce deoarece fiecare masă este asociată cu o senzație de disconfort, iar în acest caz trebuie intervenit și ajutat.

Ce trebuie să facem atunci când copilul refuză să mănânce pentru perioade mai lungi

Citește și: Cum ne convingem copiii să facă activități noi. “Va putea lua numeroase decizii bazându-se pe intuiția pe care o dezvoltă acum”

Ce trebuie să faci atunci când bebelușul refuză mâncarea

În cazul în care vorbim de perioade mai lungi în care copilul nostru refuză efectiv să mănânce, specialistul în domeniu ne recomandă să ne uităm la alte aspecte ale copilului care țin de greutatea și comportamentul lui. Dacă acesta continuă să ia în greutate, se comportă ca de obicei și învață lucruri noi, atunci nu este niciun motiv de îngrijorare.

Trebuie să setăm așteptările noastre.

Avem de cele mai multe ori niște așteptări nerealiste și porțiile pe care le punem în farfuria copilului sunt destul de mari. S-ar putea ca un copil normal și sănătos să fie acum cel pe care noi îl considerăm slab. Așa sunt copiii. Nu trebuie să fie pufoși. Dacă se prelungește sau într-adevăr mănâncă una-două înghițituri la fiecare masă, îl ducem la un consult la pediatru care poate recomanda sau nu analize de sânge. Dacă acestea sunt în regulă și copilul continuă să evolueze, cel mai probabil nu este niciun fel de problemă .”, explică specialistul în domeniu.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cum putem să-i stimulăm interesul pentru mâncare copilului

Citește și: Ce poți să mănânci când alăptezi. Care sunt alimentele permise?

Cum putem să-i stimulăm interesul pentru mâncare copilului

În primul rând, cel mai important sfat pe care ni-l oferă specialistul în domeniu este să renunțăm la presiunea pe care o punem pe copilul nostru la fiecare masă.

De multe ori, copilul nu are o plăcere din a sta la masă pentru că se insistă cu încă o linguriță de mâncare, este certat. Copiii au nevoie să simtă că au controlul. Treaba noastră este să îi punem în față alimentele sănătoase, variate, iar el hotărăște ce anume mănâncă de acolo .”, explică specialistul în domeniu.

De asemenea, este foarte important să le dăm mâncare cât mai variată mai ales în primele luni de diversificare.

Copiii până într-un an sunt foarte curioși, încearcă foarte multe alimente.După un an intervine neofobia. Se tem și refuză alimente noi. Noi trebuie să îi oferim cât mai mare diversitate în primele luni.”, spune specialistul în domeniu.

Așadar, este important să avem încredere în corpurile copiilor noștri, să îi creștem într-un mod calm, liniștit și fără presiunea care stă în spatele fiecărei mese.

 


Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

De ce spun copiii minciuni. „Părinții sunt modelul copilului și ei sunt oglinda noastră”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies