Cea mai bună metodă pentru a renunța la fumat. Ghid detaliat al celor mai eficiente strategii și tehnici pentru a scăpa definitiv de obiceiul nociv al fumatului!

Cea mai bună metodă pentru a renunța la fumat. Ghid detaliat al celor mai eficiente strategii și tehnici pentru a scăpa definitiv de obiceiul nociv al fumatului!
Cea mai bună metodă pentru a renunța la fumat

Odată ce oamenii se lasă de fumat, evită orice le amintește de acest obicei. Odată ce au renunțat la fumat, nu se mai apucă niciodată de fumat. Pentru mulți oameni, însă, nu este atât de ușor. Atunci când fumezi, corpul tău tânjește după nicotina din țigări. Renunțarea la fumat este mult mai dificilă decât încercarea de a schimba orice alt obicei. Este dificil, dar se poate face! Există două modalități de a renunța la fumat: prin reducerea treptată a numărului de țigări pe care le fumați sau prin renunțarea deodată. Nu există un singur plan sau o singură strategie care să funcționeze pentru toată lumea. Dacă folosiți medicamente în paralel, vă puteți dubla sau tripla șansele de succes.

În cadrul unei emisiuni TV, doctor Cezar a vorbit despre care este cea mai bună metodă pentru a renunța la fumat. Dacă ești fumător și te lupți cu acest viciu, ei bine, în rândurile de mai jos vei găsi cea mai bună soluție pentru un nou început.

Citește și: Primele semne ale bronșitei. ”Fumul de țigară este toxicul pe care îl inhalăm, care produce leziuni pulmonare și leziuni bronșice.”

Cea mai bună metodă pentru a renunța la fumat

1. Pregătește-te mental 

Cea mai bună metodă pentru a renunța la fumat[Sursa foto: freepik]

2. Identifică-ți factorii declanșatori 

Specialistul  a vorbit despre metodele prin care se poate renunța la fumat. În cadrul unei emisiuni TV, acesta a mărturisit că fumatul este chiar benefic, cât timp oamenii nu devin dependenți de el. Oamenii care se lasă brusc de fumat, se îngrașă, iar acest lucru este mult mai rău.

„Oamenii care se lasă brusc de fumat, se apucă de îngrășat, și asta e mai rău. Fumatul și tutunul dau senzație de sațietate și toți oamenii care se lasă brusc de fumat și nu schimbă altceva în viața lor, se vor îngrășa mai mult. Fac rezistență la insulină, diabet. Când ai grijă de altcineva, e un motiv suprem. Este încă o motivație. Grija nu se termină niciodată.

Sunt foarte mulți tineri care și-au pierdut părinții la vârste fragede și rămân cu traume, din cauza fumatului”, a spus specialistul.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Persoanele se pot lăsa de fumat, ajungând la acea doză mică. Din punctul de vedere al specialistului, oamenii ar trebui să diversifice viciile, iar în loc să își cumpere țigări obișnuite, ar trebui să-și facă țigări din tutun organic, cu foiță.

3. Găsește metoda potrivită pentru tine 

Cea mai bună metodă pentru a renunța la fumat[Sursa foto: freepik]

4. Adoptă un stil de viață sănătos 

„Oamenii se pot lăsa de fumat, ajungând la acea doză mică. Oamenii ar trebui să diversifice viciile. În loc să își ia țigări din astea obișnuite, să-și facă țigări din tutun organic, cu foițe. În momentul în care stai și rulezi o țigară de genul ăla, durează mai mult și este ca un obstacol.

Și apoi îți impui că în următoarele 2-3 ore să nu mai fumezi niciuna. Astfel, încât pe parcursul unei zile, nu poți fuma mai mult de 7. Acele țigări îți dau oricum o doză de nicotină și îți răspund nevoii tale. Dacă găsești un tutun natural, și fumezi 1-2 țigări, atunci este ok. Trebuie o anumită intermitență, să ții pauza aia de 2-3 ore. În momentul în care crești foarte mult distanța dintre două țigări, scapi de dependență”, a
mai adăugat specialistul.

5.Fii perseverent și încrezător 

Cea mai bună metodă pentru a renunța la fumat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Chiar și așa, metoda reducerii va funcționa doar pentru persoanele care realizează motivele pentru care au ajuns să aibă un astfel de viciu.

Dacă oamenii fumează de stres, frustrări, iar acest viciu ajunge să fie un medicament pentru ei, le va fi foarte greu să renunțe sau să conștientizeze.

„Asta cu reducerea numărului de țigări nu dă rezultate pentru cei care nu și-au rezolvat motivele pentru care fumează. Dacă fumezi conștient, e de bine, dar dacă fumezi de stres, de griji, de frustrări și fumatul e ca un medicament, atunci nu e ok”, a mai spus Dr. Cezar.

Pe lângă aceste aspecte, o soluție pentru persoanele care se află în procesul de renunțare este să refuze dacă un prieten sau un apropiat le oferă o țigară, motivând faptul că nu mai fumează. Nu este ușor pentru nimeni să renunțe la acest viciu, dar primul pas spre reușită este conștientizarea și ambiția. 

„Când vine un prieten la tine și îți oferă o țigară, oamenii trebuie să refuze și să spună că sunt nefumători. Dacă spun că încerc, înseamnă că mă învârt în cerc”, a mai mărturisit medicul în cadrul unei emisiuni TV.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cum scăpăm de celulită prin tratamente non-invazive. „Dacă apuci piele, strângi și te doare, este un stadiu avansat de celulită”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies