Cea mai buna prajitura de toamna, ieftina ri rapid de preparat, va fi un deliciu pentru toata familia, iar tu vei fi cea mai buna gospodina.
Ingrediente:
Pentru blat:
5 albusuri
100 gr zahar
200 gr nuca macinata marunt marunt
1 lingurita praf de copt
4 linguri cu faina (pentru un blat)
Pentru crema:
1,5 kg mere curatate de coaja, samburi si taiate cuburi
zahar dupa gust
200 gr frisca mixata (Meggle)
1 lingurita scortisoara
1 plic zahar vanilat
4 linguri amidon dizolvate in 2-3 linguri apa
Mod de preparare:
Blat:
Se mixeaza albusurile spuma tare cu zaharul pana obtinem o compozitie ca pentru bezea. Se adauga faina, praful de copt si nuca amestecand usor cu o lingura sau spatula. Aluatul se toarna in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt. Se pune in cuptorul preincalzit si se coace cam 20 de minute (se poate face testul cu betisorul).